tisdag 13 november 2007

Förstärkt insats mot kriminella gäng


Polisen kommer mot bakgrund av det som nu hänt förstärka Alcatraz, den riktade insatsen mot kriminella gäng. Polisförbundets Jan Karlsen säger att det inträffade visar att klimatet har blivit råare.


Det är skottlossningen i Backa som får polisen att satsa extra pengar på arbetet mot den kriminella brottsligheten.
- Vi kan bekräfta att det finns en så kallad gängkonflikt mellan två rivaliserande kriminella gäng, Personer anknutna till dessa två gäng hyser agg till varandra. Under en tid har de försökt att skada varandra och markera genom skjutningar och olika typer av misshandel.

- Polisen arbetar sedan ett och ett halvt år i en riktad insats, kallad Alcatraz, mot de kriminella gängen. Mot bakgrund av det som hänt nu förstärks den insatsen, säger Klas Friberg.
Förstärkningen inleds enligt Klas Friberg redan från och med i dag, men hur länge den gäller han Friberg inte gå in på. Syftet är att förhindra vidare brott av den här typen, samt gripa och lagföra dem som står för den.

Inom insatsen Alcatraz har man enligt Klas Friberg hittills gjort "åtminstone 300 ingripanden", ett "rätt så stort beslag av vapen" samt fått ihop "50 fängelseår mot personer vars brottslighet man vill försvåra".

Klas Friberg sa att den här kriminaliteten riktar sig mot människor inom gängen, men inom polisen ser man ändå med oro på den typen av skottlossning som inträffade i Backa eftersom tredje man riskerar att bli skadad.

Läs mer : www.gp.se

Inga kommentarer: