onsdag 26 december 2007

Islamister på fremmarchFlere steder i Mellemøsten meldes der om stigende islamisering. I Egypten nyder Det Muslimske Broderskab - landets største oppositionsgruppe - stor opbakning.


Cairo Det var blikkene og kommentarerne på gaden, der i første omgang gjorde den 32-årige Zeinab opmærksom på, at hun ikke var klædt godt nok. Tidligere, når hun gik på gaden, havde hun tætsiddende tøj og et lille tørklæde på, men det ændrede sig for et års tid siden. »Jeg følte, at folk gav mig blikke på gaden, fordi jeg ikke bar niqab, og jeg følte, at jeg gik i det forkerte tøj.

Der var mange kommentarer fra folk på gaden om, at mit tøj var for tæt og for kort, og jeg følte ikke, at jeg var god nok. Derfor læste jeg den hellige Koran og haditherne, og da fandt jeg ud af, hvilke fejl jeg havde begået,« fortæller Zeinab, der bor i en landsby uden for Cairo sammen med sin mand og deres barn.


Läs mer: www.jp.dk

Norsk medborgare dömd för våldtäkt och dråp på 7-årig flicka

En norsk statsborger er arrestert i Islamabad i Pakistan, mistenkt for voldtekt og drap på en syv år gammel jente.

- Vi arresterte ham i går da han kom hjem fra Saudi-Arabia med fly. Der var han på pilgrimsreise, sier en polititjenestemann i Islamabad til dagbladet.no.

Mannen skal ha norsk statsborgerskap, men har fast bopel i Islamabad. Der er han nabo av 7-åringen.

Han skal ha tilstått at han plukket henne opp på gata 25. oktober i år, og voldtok henne i sitt eget hus før han kvalte henne med et av jentas egne klesplagg, melder db.no.

Läs mer: www.aftenposten.no