onsdag 18 juni 2008

Axess magasin - Tema: Sämst i klassen

I mitten av 1960-talet låg svensk skola i världstopp. Idag präglas den av desillusionerade lärare och svagpresterande elever. Vad var det som hände? Tre skribenter reder ut en sorglig historia.

Pedagoger har raserat skolan

Svenska skolans uppgång och fall

Utbildning utan bildning

Jag rekomenderar alla att läsa Axess Magasin som tar vid där diskussionerna i andra medier i allmänhet slutar.

Just nu - FRA-protester utanför riksdagen

FRA-dramatiken fortsätter – på onsdagsmorgonen protesterar upprörda demonstranter. Innanför jobbar tjänstemännen febrilt med justeringsarbetet till en ny version av den omdiskuterade propositionen som man hoppas kunna debattera och rösta om senare idag.

Tidigt i morse samlades bloggare, journalister och upprörda medborgare utanför riksdagen för att protestera mot lagen om utökad signalspaning. Riksdagsledamöterna som anlände till kammaren möttes av plakat med texter som "Stoppa FRA-lagen" och "FRA hotar din integritet".

Läs mer: svd

Kul att så många protesterar och reagerar, man glädjs.


Göteborg - Ännu en muslimsk förskolehärva?

En anställd på en mindre friskola i Göteborg misstänks för att ha förskingrat minst en och en halv miljon kronor. De alternativa misstankarna är grov trolöshet mot huvudman.

Det ska ha skett under en fyraårsperiod från våren 2004.
- En och en halv miljon är det lägsta beloppet, säger åklagare Stina Lundqvist till Metro Göteborg.
Utredningen är inte klar.Hos kvinnan har en och en halv miljon kronor påträffats och tagits i beslag

Källa GT

Så mycket tjänade hon på att sälja körkort

GÖTEBORG. Den kvinnliga trafikinspektören tog emot 245 000 kronor av 35 personer som hon godkände körkort åt. Dessutom ingick hon ett skenäktenskap med en albansk man för 50 000 kronor.Därför har statsåklagare Nils-Erik Schultz begärt kvarstad på 295 000 kronor av kvinnans egendom.

Genom skenäktenskapet som ingicks i februari 2007 väntar dessutom åtal för misstänkt människosmuggling och inte bara de tidigare misstänkta mutbrotten.
För pengarna hon tog emot för att ingå skenäktenskapet köpte trafikinspektören en motorcykel.

Läs mer: GT

46-åring anhållen för 11 våldtäkter

I oktober 2003 dömdes en 46-årig trebarnsfar från Angered för våldtäkt i Oslo tingsrätt. Ingen kopplade ihop honom med tidigare överfallsvåldtäkter i Göteborg. I går anhölls han, misstänkt för elva våldtäkter i de nordöstra stadsdelarna mellan 1995 och 2005.


Läs mer: GP

Mer om den ICKE svenska våldtäktsmannen läser du i GT

Tyke viking alias Högerkänga - förhandsgranskning på nya hemsidan

Högerkänga bloggen ger inte upp för lite motvind trots socialistvänsterns ihärdiga abuse - anmälningar som lett till ett flertal nersläckningar av bloggen.

Nu med en server i utlandet så är det inte så mycket anmälarna kan göra längre.

Ta en förhandstitt på den blivande bloggen/hemsidan.


Högerkängas nya permanenta sida

Den väntas vara klar någon gång nästa vecka

Grymt snygg sida

Danmark - Lag mot religiösa symboler

Danmark ser ut att bli det första landet som i lag förbjuder domare att bära religiösa symboler i rättssalar. Debatten i frågan har gått varm i Danmark.

Dansk lag mot religiösa symboler

Danmark ser ut att bli det första landet som i lag förbjuder domare att bära religiösa symboler i rättssalar. Fast egentligen handlar det om den muslimska slöjan, och frågan har blivit slagträ i den starka debatten om värderingar i folketinget.Dansk press har översvämmats av artiklar i ämnet, och frågan splittrar politikerna både mellan och inom partierna. Men det finns en majoritet för ett förbud, och i höst klubbar folketinget en lag mot religiösa symboler i rätten. Reportage av Gösta Lempert.Lyssna på P1-Morgon

Nalin Pekgul påstår vidare att slöjan INTE är en religiös symbol, om den nu inte är det så förstår jag inte varför så många mussar springer till DO i tid och otid.

Lyssna på Pekgul