tisdag 25 mars 2008

Klistrad - nya inlägg under. En tredje muslimsk offensiv i Europa?


Islams kolonisering av Väst
Det är den frågan Lars Hedegaard - historiker, författare och chef för organisationen Tryckefrihetssällskapet - diskuterade i Axess Television i höstas. Hedegaard har bland annat skrivit den omdebatterade boken
I krigens hus - Islams kolonisering i Väst.

Hedegaards tes lyder att vi är inne i det tredje stora kriget från Islam. Det första var islams expansion efter Muhammeds död. Det andra Jihad var ottomanska rikets expansion in i Europa. Nu är vi inne i det tredje men det förs på ett annorlunda sätt eftersom den islamska världen idag inte kan mäta sig militärt med Västvärlden.

Det tredje jihad förs enligt Hedegaard genom immigration.

TV: INTERVJUSERIEGäst i Global Axess är Lars Hedegaard, historiker, författare, journalist och chef för det danska Trykkefrihedsselskabet.

Klicka här för att se intervjun

Ska ses i explorer

Kritik stoppar inte saudiresa

I dag tas det formella beslutet att låta ett tiotal elever från Bergaskolan resa till Saudiarabien. Detta trots att alla politiska partier i Limhamn-Bunkeflo är kritiska.

LIMHAMN. Ett saudi-kuwaitiskt mejeriföretag står för flygbiljetterna. Det saudiska kungahuset står för uppehället.
Någon gång i slutet av april reser totalt ett tjugotal sjätteklassare från Fosie och Limhamn på en studieresa till Saudiarabien.

Läs mer: www.sydsvenskan.se

Journalister inte välkommna i Bergsjön

Ännu en journalist har attackerats efter mordet på en man i Bergsjön i Göteborg i fredags.

Det var en medarbetare från TV 4 som på måndagen skulle filma på platsen.
Han omringades då av cirka 15 personer och hotades, enligt TV 4, till livet. Han tvingades också att lämna från sig sitt bildmaterial.

Läs mer här: www.gp.se
och här: www.expressen.se