måndag 7 januari 2008

Bördan ökar för svenska skattebetalare



År 2006 delades 97.000 permanenta uppehållstillstånd ut till ”nya svenskar”, den största invandringen sedan 1875, då folkräkningen påbörjades. Utredning av uppehållsansökningar hade ofta tagit flera år i anspråk så den röd-gröna regeringen ansåg att något måste göras för alla tusentals gömda som fått avslag på sin ansökan.

Deras fall skulle tas upp för prövning en gång till. En anledning till att det dragit ut på tiden uppges av migrationsmyndigheterna vara att de haft stora svårigheter att fastställa identiteten hos de asylsökande. Efter den tillfälliga amnestin visade det sig att de flesta då kunde redogöra för sin egen identitet.
Läs hela artikeln: www.politiken.biz

Afaiter inblandade i upplopp i Malmö

Upplopp på Möllevången
Tumultet utanför tingsrätten i morse spred sig på eftermiddagen till Möllevången. Ett tjugotal ungdomar kastade sten och flaskor på varandra. En person greps och nio omhändertogs.

Läs mer: www.sydsvenskan.se

(S) lierar sig med extremisterna



Ledare för Stora moskén i Stockholm bör inte få representera svenska muslimer. Anledningen är att den styrs av Muslimska brödraskapet, en rörelse med bland annt goda relationer till terrororganisationen Hamas.

Det skriver i dag journalisten SALAM KARAM efter att imamen Hassan Moussa på denna sida berättat om hur han hotats av extremister i sin egen moské. Salam Karam är också kritisk till regeringens positiva syn på Muslimska brödraskapet.

Läs mer: www.expressen.se

Dagstidning i Jemen: 'Våld mot kvinnor är helt nödvändigt'



Ännu ett tecken på hur islam påverkar moralen i den kultur som präglas av dess doktriner: En artikel i dagstidningen Yemen Times proklamerar högljutt att det är en absolut nödvändighet att slå kvinnor. För deras eget bästa, förstås. Artikeln "There must be violence against women," publicerades i Jemen strax före jul.
Tidningen börjar med att kontextualisera våldsbegreppet och förklarar att det finns "naturliga" tillfällen då man, liksom, helt enkelt, måste bruka våld mot kvinnor:
Läs mer på: FOMI

Islamic extremism creating 'no-go' areas for non-Muslims in Britain, says Bishop of Rochester



Islamic extremists have turned parts of Britain into no-go areas for non-Muslims, a Church of England bishop claims.

The charge by the Right Reverend Michael Nazir-Ali infuriated Islamic groups, who accused him yesterday of whipping up hatred against Muslims.

Läs hela artikeln: www.dailymail.co.uk

"England idag, Sverige imorgon"

Sverige i förfall


Nära två av tre sökande fick asyl

Antalet asylsökande ökade kraftigt i fjol - liksom andelen sökande som fick ja redan i första instans, visar nya siffror som TT tagit fram.

Migrationsminister Tobias Billström ser avigsidor med den ökade flyktingströmmen - men ljust på framtiden.

I fjol avgjorde Migrationsverket 32 492 asylärenden. 48 procent fick direkt uppehållstillstånd av verket, en uppgång från 42 procent året innan.

Läs mer: www.svd.se