onsdag 21 november 2007

Jihad baby


Hon skulle sprängas – av en baby


Benazir Bhutto vinkade åt bebisen.
Sedan exploderade den.
Självmordsbombaren tog med sig barnet och ytterligare 153 människor i döden
– Bhutto överlevde.

Den pakistanska tidningen The News avslöjar nu självmordsbombarens grymma vapen i attacken mot Benazir Bhutto i Karachi för en månad sedan.

Den ett år gamla babyn var inlindad med sprängkapslar under kläderna. Barnet skulle vara den perfekta, oskyldiga förklädnaden för att kunna komma nära den förra premiärministern utan att väcka misstänksamhet.

Det lyckades nästan.

Läs mer: www.aftonbladet.seUnga extremistiska muslimer på trängingsläger i EnglandVideofilmvisar en liga av
unga radikala muslimer som deltar i ett hårt ”al-Qaida träningsläger” vid ett sjö-område i förberedelse inför Jihad.

En Muslimsk extremist tog del i aktionen att rekrytera och utbilda ”jihadister”, han flög till Britannien och poserar som en deltagare.
Den pakistanier födda Abdul Rahman, 25 som kom till England på ett student-visum var bara med en dag i skolan innan han slutade


Därefter kom Rahman att sammanfogas ihop med en liga av radikala unga Muslimer, som siktade på att spana, rekrytera och uppmuntra andra att ta del,och att beväpna sig till för det heliga kriget.


Den före detta studenten kan nu få upp till sex års fängelse efter det att han erkänt att han hjälpt terrormisstänkta att fly landet.

Läs mer och se videofilmerna på: www.dailymail.co.uk"Gäng störs av uppmärksamhet"

De kriminella gängen uppskattar inte allt fokus på sin verksamhet efter den senaste tiden händelser. Det tror i alla fall länspolismästare Krister Jacobsson.
- Nu är vi ju på tå.


Både Krister Jacobsson och polismästare Klas Friberg fanns med när justitieminister Beatrice Ask höll presskonferens på Ullevi.
Ingen av poliserna kunde eller ville berätta om några genombrott i spaningen kring de senaste tidens händelser.
När det gällde attentatet mot åklagare Barbro Jönsson i Trollhättan hänvisade Klas Friberg till förundersökningsledare Urban Svennkvist.
- Men vad jag vet finns inget nytt.

Det gäller även de våldshändelser som ägt rum i Göteborg den senaste veckan.
- Vad gäller den misstänkta bomben i centrala Göteborg i fredags så har vi inga uppgifter som tyder på att den har med de övriga upptrappade våldshändelserna att göra.

Läs mer: www.gp.se

Ingen gripen för skott i Gårdsten


En man skottskadades i en dal nedanför Kanelgatan i Gårdsten vid 18-tiden på onsdagskvällen. En annan man skadades lindrigt. Inga gärningsmän har gripits.


Två skadade män fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt polisen är en man skottskadad. Den andra mannen ska ha blivit slagen.

För den ene mannen, som är i femtioårsåldern, är läget allvarligt men stabilt, uppger Marianne Thulin på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour. Den andre mannen, i trettioårsåldern, är lindrigt skadad.

Enligt TT har flera skott avlossats. Polisen är på plats med hundpatruller och har spärrat av brottsplatsen. Enligt polisen har vittnen sett flera bilar lämna platsen, varav en silverfärgad.

Polisen kommer nu att förhöra flera vittnen och offren kommer att höras så snart det är möjligt.

Det var strax efter 18 på onsdagskvällen som en privatperson larmade polisen efter att ha hört skottlossningen i Gårdstens centrum.
Polisen vill i nuläget inte gå in på vilka personer som skottskadats och har inte gripit några misstänkta gärningsmän.

Läs mer: www.gp.se

M samarbetar med SD

M-politiker trotsar partiledningen

Moderaterna i Karlskrona inleder samarbete med Sverigedemokraterna, trots att det strider mot partistyrelsens linje.

I förra veckan träffades en överenskommelse mellan kommunstyrelsens ordförande K-G Svensson (m) och Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof (SD) om skolornas framtid i Karlskrona, rapporterar lokala medier.

Centralt har moderaterna slagit fast att moderata politiker inte ska samarbeta, förhandla eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

- Vi ska ju helst undvika att göra upp med Sverigedemokraterna, men lokala förhållanden gör ibland att läget ändå blir sådant. Och det finns inga sanktionsmöjligheter för den som bryter mot policyn. Det vore fel att komma med centrala diktat, säger moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson till Blekinge Läns Tidning.

Källa: www.dn.se