måndag 8 december 2008

Vem klippte av örat på Vincent??


Vincent har hatt en brutal start på livet. Nå får den øreløse kattungen godt stell hos Dyrebeskyttelsen Bergen. Så vil den forhåpentlig også få et hjem å leve lykkelig i resten av sine dager.


"Om det är något jag mår riktigt illa av så är det när idioter ger sig på djur, barn, äldre och handikappade.
Att det i samhället finns så många människor som är helt empatilösa är riktigt skrämmande.

Förbannade djurplågare."

Kattungen Vincent (to md.) må gå vinteren øreløs i møte. Mest sannsynlig fordi noen har klippet det av ham.
- Det er iallfall vanskelig å tenke seg at dette skal ha kunnet skje ved et uhell.
Til det var kantene for rette og for skarpe. Helt kategorisk kan vi ikke være, men det er mest nærliggende å tro at dette er blitt gjort med overlegg, sier Kristine Dyrerud, som er veterinær hos PetVett i Eidsvåg til Bergens Tidende.


Läs mer: Aftenposten

Romerna på meros camping får annat boende

Lena Holmlund, verksamhetschef för individ och familjeomsorgen i Askim, bedömer att det utifrån ett barnperspektiv är nödvändigt att agera.

Socialjouren har fått i uppdrag att hitta bostäder åt de sju romska familjer som länge levt i misär på campingen. Sophanteringen fungerar inte, vattnet krånglar och det saknas pengar till nästa elräkning.
- Vi är alla väldigt oroade för barnens hälsa, säger Lena Holmlund.

Kommunalrådet Dario Espiga (s) är högst politiskt ansvarig för sociala frågor i Göteborg. Enligt honom är Meros camping en skamfläck för staden. Han bedömer att behoven för två av familjerna är så akuta att de omedelbart fick erbjudande om att flytta in på hotell. Men familjerna är avvaktande.


Källa GP

"Att svenskar ömmar för barnen det kan jag förstå och tack vare att de nu kommer att få ett annat boende och till slut slussas ut i vanliga lägenheter, så får vi hit fler romer som sätter sin tilltro till naiva svenskar. Tacken blir ännu mer kriminalitet.

Italien har redan ett tiotusen ditvandrade romer. Utvandringen av romer från rumäninen kommer nu att öka i rask takt."

Tiggare tvingas att spela handikappade
Efter Metros avslöjande om en kidnappad och armlös tiggare i tunnelbanan berättar nu Rikskriminalen om fler fall med utnyttjade tiggarslavar.

Insmugglade barn som tiggt i Stockholms tunnelbana och friska vuxna kvinnor och män från öststatsländer har, helt utan lön, tvingats spela funktionshindrade.

– Falska handikappade på kryckor ses ofta vid olika pendeltågsstationer i Stockholm. Efter avslutat pass har de rest på sig och gått därifrån utan kryckor, berättar Kajsa Wahlberg, expert på människohandel hos Rikskriminalen.

Via bland annat telefonavlyssning har de fått bekräftat att tiggeriet, som går ut på att söka bidrag för kostsam sjukvård, är organiserat. De barn som omhändertagits i vittnessyfte, har lyckats rymma från det skyddade tillfälliga boendet.

Då Rikskriminalen tagit in ett utnyttjat insmugglat tiggarbarn för förhör har ligan vid ett par tillfällen gjort inbrott på målsägarbiträdets kontor för att få tag på uppgifter om var barnet finns.

Fallet med den armlöse 28-åringen som flydde och larmade polis hoppas kunna leda till att fler utsatta tiggarslavar vågar larma polis på svensk mark.

Rikskriminalen uppmanar nu SL-resenärer och andra medborgare att inte skänka pengar.

– Pengarna går inte till sjukvård. Och tiggarna själva får bara mat för dagen, säger Kajsa Wahlberg.

Källa: Metro

Mer grishuvuden på tilltänkt moskeplats vid RambergetDen planerade mosképlatsen vid Ramberget har skändats igen. Imorse hade någon slängt fem halva grishuvuden på grästomten vid Myntgatan.

I morse när Emil Janitzek som bor i Kvillestaden gick förbi platsen där moskébygget är planerat såg han grishuvudena. - Det var i alla fall fem halva grishuvuden och sen en hög med vad som såg ut som grisrester, säger Emil Janitzek.

I februari i år gjordes en liknande attack då någon hade slängt två avhuggna grishuvuden på samma plats som i dag. Mohammad El-Alti, styrelseledamot i stiftelsen för moskébygget, hade inte hört talas om dagens händelse när GP kontaktade honom. - Det här är verkligen fruktansvärt.
Jag kan inte förstå hur de som gör sånt tänker, säger han.
Enligt Mohammad El-Alti har boende i området kring den planerade moskén visat sitt stöd efter den förra händelsen.

I dag firar muslimer eid al-adha, offerhelgen då vallfärden avslutas. Eventuellt finns det en koppling mellan högtiden och att någon lagt ut grishuvudena just idag, tror Mohammad El-Alti.
- Jag hoppas att man istället för att kasta grishuvuden skulle vilja träffas och föra en dialog.

"Vissa boende har visat stöd, det må så vara. Men SD har ett av sina starkare fästen vid det området i Göteborg"
Källa GP