fredag 30 november 2007

Skolskjutsen lät Samuel, 8, gå hem

Skolskjutsen släppte av åttaåriga Samuel och lät honom gå hem sista biten. I tre kilometer fick han traska ensam på en hal väg, mitt i skogen i mörkret.
- Varför ringde de inte mig, säger hans mamma Linda upprört.

Linda och hennes familj bor en mil utanför Karlskoga. Deras hus ligger mitt i skogen och för att ta sig dit från ”den stora vägen” måste man köra tre kilometer längs en mindre väg. Det är familjens väg och de ansvarar för snöskottning och för att sanda den om den är halkig på vintern. I torsdags var en sån dag.

Läs mer: www.gt.se

Bråk mellan elever på Hjällboskolan

Tre tjejer hamnade i bråk med ett antal killar kring lunchtid på fredagen. En av tjejerna fördes till sjukhus för omplåstring.
- Våldshandlingarna kommer att utredas av polis, säger rektor Peter Holmqvist.


Inledningsvis var det några flickor som bråkade högljutt i en av skolans korridorer. När en av dem uttryckte sig ofördelaktigt om den andras mor och hennes ursprung fick det några killar att blanda sig i bråket.
En av tjejerna fick ett kraftigt slag i pannan vilket resulterade i en rejäl bula. Skolpersonalen uppfattade inte att det var någon fara med henne, men hon fördes ändå till sjukhus för kontroll.

Rektor Peter Holmqvist tycker att det som hänt är tråkigt, men att det ändå är lite som "en dag på jobbet".
- Bråk uppstår några gånger per termin, men det här var lite mer än vanligt, säger rektor Peter Holmqvist, som själv inte var på plats när bråket skedde.

Inga utomstående ska ha varit inblandade i bråket utan alla är elever på skolan och skolledningen vet vilka bråkmakarna är. En av de bråkande flickorna tillbringar större delen av skoltiden utanför skolan.
- De har en sammansatt problematik och man kan säga att de väljer en alternativ karriär. Vi ska nu samla in information och kontakta elevernas föräldrar. Jag tycker att händelsen är hanterbar för oss, säger rektor Peter Holmqvist.

Inga personer har gripits, men våldshandlingarna kommer att utredas av polis.

Källa: www.gp.se

Brand i friskola i Guldheden


Friskolan ISGR i Guldheden utsattes för en mordbrand på fredagkvällen.

Räddningstjänsten fick larmet från Dr Saléns gata 1 klockan 18.45 och kunde på plats konstatera att något brinnande föremål slängts in i brevinkastet. Dessutom upptäcktes ytterligare två brandhärdar i byggnaden, som tillhör friskolan International School of Gothenburg. - Räddningstjänsten var snabbt på plats och lyckades rädda byggnaden från att bli totalförstörd, säger Björ Blixter, presstalesman hos polisen, som rubricerar händelsen som mordbrand.

Källa: www.gp.se

" Då var det dags igen för en ny skolbrand "

Tre greps på Säve med falska pass

Tre personer som med falska pass försökte lämna landet via Säve flygplats på Hisingen greps av Göteborgspolisen på fredagskvällen.
När de tre upptäcktes tog de omedelbart till flykten.

Polisens presstalesman Björ Blixter berättade att flygplatspolisen och annan personal på flygplatsen hjälptes åt för att gripa personerna. En av de tre greps inne i flygplatsbyggnaden, en annan på parkeringsplatsen utanför medan en tredje spårades upp med hjälp av en hundpatrull i terrängen i närheten

- Vi vet ännu inte vad det här är för personer, de har tagits in nu för att förhöras, sade Blixter.


Källa: www.dn.se

Kvinnomisshandlare jagade ambulans


Först misshandlade mannen kvinnan.

Sedan följde han efter ambulansen med den slagna kvinnan i.

Nu är han gripen misstänkt för misshandel och vårdslöshet i trafik.


Misshandeln skedde vid en skola i nordöstra Göteborg. Kvinnan blev så illa slagen att skolledningen ringde efter ambulans.

Mannen, som är i 20-årsåldern, följde efter ambulansen som körde fort med blåljus och mot röda trafikljus.

Ambulanspersonalen såg den förföljande bilen i backspegeln och minskade hastigheten och larmade polis och gärningsmannen kunde gripas i närheten av Östra sjukhuset.

Kvinnan är inte allvarligt skadad.

Källa: www.aftonbladet.se

Borgarna har tappat 1 200 om dagen
De borgerliga partiernas underläge har inte varit så stort på 13 år. .
Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får tillsammans 57,3 procent och den borgerliga alliansen 38,7 enligt Synovates senaste väljarbarometer.

Läs mer:
www.expressen.se

22-åringen hotade döda sin lärare


Läraren är den misstänkte 22-åringens okända offer.
Han hotades till livet - och levde med dödsskräck dygnet runt.
- Jag trodde att jag skulle hittas död i ett dike, har han berättat.

22-åringen som misstänks ha försökt mörda Källskolans rektor med kniv har dömts för flera brott med koppling till hans skolgång.
I juni förra året attackerade han en elevassistent i Kungsängen med strupgrepp.
Orsaken: assistenten gick emellan när 22-åringen skulle söka upp en lärare på skolan som han retat upp sig på.
22-åringen dömdes senare till en månads fängelse.
Som 18-åring hotade han en lärare på Kvarngymnasiet i Järfälla. Läraren var missnöjd med hur hans elev bedrev studierna. När läraren sa att studiebidraget var på väg att dras in kom hotet:
– Om du rör mitt studiebidrag kommer något att hända dig.

Läs mer: www.expressen.se

Västeråsgymnasium utsatt för hot på internetI torsdags fick rektorn på Wenströmska veta att det fanns ett nät-hot riktat mot skolan. En elev upptäckte hotet i sin dator.

Cirka 1.500 elever tvingades lämna skolbyggnaden efter beslut av rektorn. Polisen säger till DN.se att hotet är vagt och några detaljer har inte framkommit. - Det finns ingen tidpunkt, att klockan 12 ska det hända något, eller andra detaljer, säger pressansvarig, Ulf Palm. Det var en elev på skolan som berättade om hotet som framfördes på msn. Under fredagen inledde Västeråspolisens IT-avdelning en undersökning av pojkens dator. - Vi ska höra killen som fått kännedom om hotet. Sedan väntar vi med spänning på vad genomgången av datorn ger.

Det borde inte vara svårt att hitta spår eftersom vi vet vad vi letar efter, säger Ulf Palm.
Polisen tar hotet på allvar men det var rektorns beslut att utrymma skolan. Någon brottsplatsundersökning av lokalerna kommer polisen inte att göra. Utrymningen skedde helt odramatiskt och utan några upprörda känslor. Men hotet var känt redan på torsdagen. - I går eftermiddag, rätt sent, berättade en elev att han på msn haft en kontakt och läst att skolan skulle bli utsatt på något sätt, säger rektor Marianne Thorén-Andersson till TT.

Läs mer:
www.dn.se

13-åring hade revolver i skolanTrettonåringen hade ett vapen i handen. Det var allt läraren uppfattade innan han ingrep mot pojken.


MALMÖ. Mitt på eftermiddagen i tisdags tog läraren hand om vad som visade sig vara en revolver. Den var pluggad, eller på annat sätt satt ur funktionsdugligt skick. Men enligt polisen var det från början ett funktionsdugligt vapen.

Trettonåringen sa först att han hittat revolvern. Han nyanserade det något i förhören till att han hittat den i sin pappas byrålåda. Därmed blev även pappan misstänkt för vapenbrott.

Trettonåringen är inte straffmyndig, varför det troligaste är att han och hans målsmän kallas till samtal med socialtjänsten. Pappan riskerar böter för brottet.

Källa: www.sydsvenskan.se

Anlagd brand i bilgarage i RosengårdUnder natten mot fredagen utbröt en brand i ett garage i området Rosengård. Två bilar och en moped brandskadades. I övrigt är det sot och rökskador på en del andra fordon.


MALMÖ. Det var i ett betonggarage som det brann och därför har skadorna på själva garaget inte blivit så stora.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning.

Källa: www.sydsvenskan.se

Våldsam brand i Rödeby sannolikt en mordbrand

KARLSKRONA Den våldsamma villabranden på Bokvägen i Rödeby i onsdags kväll var sannolikt anlagd.
Branden föregicks nämligen av ett inbrott, då bland annat smycken stals från kvinnan i huset.
Två yngre män sågs speja på villan strax innan kvinnan åkte hemifrån på tidiga kvällen.

Läs mer: www.sydostran.se


Welcome to hell: Teddy bear teacher begins 15-day sentence in notorious Sudan jailThe British teacher who let her pupils call a teddy bear Mohammed was today beginning a 15 day sentence after being convicted of insulting Islam.

Gillian Gibbons escaped a flogging - but must now endure 15 days in a notorious Sudan jail.

She will be incarcerated at the squalid Omdurman women's prison in Khartoum, which is massively overcrowded and infested with mosquitoes.

The 54-year-old from Liverpool was said to be "stunned" by the sentence imposed for insulting Islam - after which she will be deported from Sudan.

Läs mer: www.dailymail.co.uk

Kvinna utsatt för rånförsök

En kvinna blev på torsdagseftermiddagen utsatt för ett rånförsök i Majorna. En man ville växla pengar, men försökte sedan stjäla dem i stället.


Det var vid 15-tiden på torsdagen som kvinnan kom gående på Styrmansgatan och där träffade på en man som började prata med henne. Han frågade om hon kunde tänka sig att växla pengar, men när kvinnan tog upp sin plånbok försökte han i stället råna henne. Enligt polisens presstalesman Jan Strannegård var det dock inte tal om något våld.

- Nej, men han var trixig, lite Joe Labero så där. Han sa att han ville växla pengar men skulle sedan lura henne och försökte snatta pengar från henne.
Mannen fick inte med sig några pengar och kvinnan skadades inte fysiskt vid rånförsöket.

Källa: www.gp.se

Skars med avslagen flaska

En 27-årig man frågade ett gäng ungdomar om en cigarett. Det slutade med att han skars i ansiktet med avslagen flaska.


Det var vid halv fyra tiden på fredagsmorgonen som 27-åringen träffade fyra unga killar, i 15-årsåldern, vid Mariaplan. Han frågade efter en cigarett. Enligt 27-åringen blev svaret från de fyra killarna hotfullt. De svarade med att kasta en burk och slå sönder en flaska.
27-åringen svarade med att kasta tillbaka en flaska för att sedan lägga benen på ryggen och springa från platsen. Han blev dock upphunnen.

Läs mer: www.gp.se