söndag 25 november 2007

The Mega Mosque & Terrorists - 2

The Funding of The Mega-mosque

Mer om Mega mosken 2012

Skapa väg för den nya mega mosken i LondonLondon kallas numera ”Muslim huvudstaden av Europa.”
Ingen annan stad har fler mosker i väst än London, Mosken ska byggas precis intill den olympiska stadion 2012 .

Det kommer att bli den störta mosken utanför mellanöstern, tre våningar hög och innehålla ett islamiskt center och skolor.
Den kommer att rymma 40,000 personer men har kapacitet att ta 70,000 om nödvändigt

Den ska kallas London Markaz

Mycket av finansieringen för Markazen, som ska, kosta ca £100 miljon, förväntas att komma från Saudiarabien.

"Ytterligare en mega-etablering för wahhabismen från Saudi arabien"

Läs mer: www.telegraph.co.uk

SE ÄVEN FILMEN FRÅN YOUTUBEMuslimer varnar för terrordåd i Australien

AUSTRALIEN Muslimer varnar för bombdåd av ”Londontyp” om inte säkerhetstjänsten och polismyndigheterna går muslimerna till mötes, varnade den inflytelserika islamiska ungdomsledaren Fadi Rahman i tidningen The Australian.


Rahman leder ett av Sydneys största ungdomscenter. Enligt honom försöker islamiska krafter utifrån radikalisera muslimska ungdomar i Australien. Samtidigt litar inga muslimer på de inhemska myndigheterna och är rädda för dem.

Rahman säger att värvningsförsök gjorts mot honom själv, men när han svarat defensivt har vederbörande sagt att han bara skojade.

Enligt honom har situationen försämrats än mer sedan fallet med Mohamed Haneef, en indisk medborgare som åtalats för att han varit delaktig i de misslyckade terrordåden i London och Glasgow. Åtalet fick läggas ner efter flera misstag i utredningen.

Läs mer: www.nd.se

Moderat stadsdelspolitiker blir sverigedemokratDaniel Nord, nuvarande ersättare för moderaterna i Södra innerstadens stadsdelsfullmäktige i Malmö, meddelar idag att han lämnar moderaterna för att ansluta sig till sverigedemokraterna.


- Under min tid i moderaterna och Muf har jag lokalt förespråkat en kritisk hållning till bland annat mångkulturalismen och Malmös roll som asylstad. Den oansvariga invandringspolitiken har redan skapat problem, som i framtiden kommer få oöverskådliga konsekvenser, vilket naturligtvis oroar mig.


Mina åsikter har vunnit internt gehör, men tyvärr har det stannat där. Jag förstår nu att mitt arbete för en mer konservativ politisk inriktning ej bör bedrivas inom moderaterna och "Alliansen", då dessa för alltid har lämnat sina ursprungliga värderingar bakom sig. Jag lämnar därför de nya moderaterna och Alliansen, för att istället gå med i Sverigedemokraterna.


Ett parti som idag står ensamt i kampen för att försvara gamla moderata ideal såsom familjen, försvaret, den svenska kulturen och Sveriges självständighet.

Läs mer: www.sdkuriren.se

Pojkar greps för mordbrand i Västerås

Tre pojkar i 15-årsåldern greps misstänkta för mordbrand i Västerås under natten mot söndagen.
Enligt polisen ska pojkarna ha eldat i en stor skräphög alldeles intill ett hus.

Det var strax efter halv ett på natten som en förbipasserande såg hur det brann intill ett hus på Kokillgatan i Västerås. Polis och räddningstjänst larmades och väl på plats kunde man konstatera att det brann i en stor skräphög.
Brandkåren lyckades släcka elden och två 14-åriga pojkar och en 15-årig pojke greps på platsen. De är nu misstänkta för mordbrand.

Källa:www.vasteras.expressen.se/

14-årig flicka våldtogs på tågstationenKUNGSBACKA. Den 17-årige pojken från Trollhättan är åtalad för att ha våldtagit en 14-årig flicka inne på toaletten i Kungsbacka resecentrum. Enligt flickan tvingades hon till samlag två gånger.

Det var i samband med Valborgshelgen i slutet av april i år de två våldtäkterna ska ha ägt rum.
En 17-årig trollhättebo ska enligt åklagaren under en resa med pendeltåget mellan Göteborg och Kungsbacka ha tryckt upp den 14-åriga flickan mot väggen.

Höll fast mot väggen

Där höll han fast och våldtog henne. En stund senare ska pojken ha utsatt flickan för nästa övergrepp. Detta skedde inne på toaletten på Resecentrum vid järnvägsstationen i Kungsbacka. Enligt åtalet ska 17-åringen även denna gång ha hållit fast flickan, därefter lyft upp henne på ett skötbord och fullbordat samlaget. Den 17-årige trollhättebon, som nu har åtalats för två våldtäkter vid Varbergs tingsrätt, nekar till anklagelserna.

Läs mer: www.expressen.se

Saudi försvarar domen mot våldtäktsoffret


Myndigheterna i Saudi arabien sade i ett meddelande att domen om 200 piskrapp är befogad , därför att kvinnan var i en bil med en man som inte var släkting.

Fallet har väckt tvist i Saudiarabien och fördömelse utomlands.

Lär mer: www.news.bbc.co.uk

Muslimsk polisstudent hotade judar


Muslimsk politistudent skal ha truet jøder

En muslimsk politistudent skal ha opptrådt truende, aggressivt og rasistisk under et besøk i en synagoge i Trondheim.

Styret i Det mosaiske trossamfunn reagerer kraftig på studentens oppførsel under et besøk i synagogen og det jødiske museet i Trondheim, skriver VG.

Nå har Rita Abrahamsen, som er formann i Det mosaiske trossamfunn i Trondheim, skrevet et tre sider langt brev til politidirektør Ingelin Killengreen om saken.

– Vi jobber nå med å kartlegge saken. Hvis påstandene er riktige, er det en form for oppførsel som er totalt uakseptabel i vår etat, sier seniorrådgiver Asbjørn Gran i Politidirektoratet.

Aggressiv

I brevet heter det at politistudenten blant annet nektet å ta på seg en kalott sa han skulle inn i synagogen, med henvisning til at han var muslim.

Lederen av det jødiske museet, Henriette Khan, svarte da «... at dette ikke handler om hvilken religion eller kultur den besøkende tilhører, men om respekt for det gudshus man er i – og sammenlignet det med å ta av seg på beina når men går inn i en moské. Til dette nærmest ropte studenten, kombinert med et svært truende kroppsspråk: »Dette gir jeg blanke f... i”, hvorpå han gikk ikke og slengte døren igjen etter seg. Khan oppfattet ham som så aggressiv at hun der og da ikke våget å forfølge saken”, heter det i brevet.

«Satte jødene på plass»

En tid etter dette opptrinnet ble trossamfunnet oppringt av en medstudent fra Politihøgskolen, som kunne fortelle at politistudenten hadde skrytt av at han «endelig hadde satt jødene på plass», heter det i brevet.

Brevet er datert 16. oktober og har tittelen «Ubehagelig nærkontakt med politistudent», skriver VG.

Verken Abrahamsen eller Khan ville kommentere saken overfor VG.

Mannen er nå ferdig utdannet politimann. Klagen er til behandling ved Politidirektoratet og ved Politihøgskolen i Oslo.

Källa: www.aftenposten.no

Cyklist rånad av ungdomsgäng

En cyklande man rånades av ett tiotal ungdomar vid 22.30-tiden på Sandbyvägen. Mannen kom från Linero och cyklade i tunneln under Sandbyvägen när ungdomarna, 13-15 år, dök upp och stoppade honom.

LUND. Under hot tilltvingade de sig mannens plånbok, mobiltelefon och handskar. Han tog sig efteråt till en bekant och larmade polisen som inledde spaning efter gänget.

Källa: www.sydsvenskan.se

Rånades på insamlingsbössanFrälsningssoldaten Christina Sandberg, 88 år, rånades i går när hon var på väg hem från sin vanliga insamling utanför Åhléns.

Det är en trött och nedstämd Christina Sandberg som öppnar dörren till sitt hem. Händelsen under eftermiddagen har utan tvekan satt spår hos henne även om hon rent fysiskt har klarat sig oskadd.
– Det tar på den inre människan, säger Christina lågmält medan hennes fingrar plockar lite med rullatorn hon har framför sig.

Läs mer: www.lt.se

Två skolbränder tros vara anlagda

Började med 20 minuters mellanrum

Två bränder, som inom loppet av 20 minuter blossade upp vid två skolor i Göteborg på fredagskvällen, befaras vara anlagda. Ingen misstänkt hade dock gripits på lördagen.

Skolorna ligger mindre än en kilometer från varandra.

Först var det ett större tält som brann vid Nya Påvelundsskolan och strax efteråt, vid 23-tiden, brann ett tio gånger tio meter stort annex till montessoriskolan Skäret.

Tältet, som förstördes vid branden, används som uppehållsrum i avvaktan på att en av byggnaderna på Påvelundsskolan ska saneras. Huset är avstängt efter beslut av Arbetsmiljöverket på grund av miljöproblem som lett till att lärare och elever mått dåligt i lokalerna.

Ingen människa skadades vid bränderna.

Källa: www.aftonbladet.seRisk att branden sprids till hela skolan


Vid tiotiden på söndagsmorgonen brinner det fortfarande på Hjällsnässkolan i Gråbo utanför Göteborg. Räddningstjänsten uppger att branden fortfarande kan sprida sig till resten av skolbyggnaderna.

Larmet om att en brand utbrutit på Hjällsnässkolan kom kl 05.37 till Räddningstjänsten. När personalen kom till platsen var elden fullt utvecklad i en av byggnaderna. Vid tiotiden på morgonen har Räddningstjänsten ännu inte fått bukt med elden. Läs mer: www.gp.se

Gängrekrytering fortsätter

Nyrekryteringen till de kriminella gängen har inte stoppats. Det tyder de senaste veckornas våldsdåd på.
- Strukturer har byggts upp under 40 år. Begär inte att vi ska ändra det på tre år, säger Dan Gaversjö.


Han är chef för Ung & Trygg, projektet som kom igång under kommunala bolaget Framtidens ledning hösten 2004.
Om resultatet i förhållande till huvudmålet "dröjer ett tag" så är Dan Gaversjö mycket nöjd med det som uppnåtts i form av samarbete mellan skola, socialtjänst, polis och åklagare.
Gaversjö ser dock ett jätteproblem i att skolor döljer eller tonar ned sina svårigheter med eleverna.
- Man vill inte vara en dålig skola. Av rädsla för att tappa elever mörkar man problemen. Det är ett strukturellt problem på ledningsnivå.

Källa: www.gp.se

Greps mitt bland shopparna


Mitt under lördagshandeln på Backaplan på Hisingen gjorde polisen ett tillslag och grep en 23-årig man. Han är misstänkt för att ha deltagit i en skottlossning i Gårdsten.


Enligt ögonvittnen genomförde polisen en större aktion på Backaplan vid 12.30-tiden på lördagen. Flera personer greps men släpptes på platsen. En person fördes till polishuset misstänkt för inblandning i en skottlossning i Gårdsten tidigare i veckan.
Vittnen som såg polisaktionen berättade för GP att det var tungt beväpnad polis som genomförde aktionen.

- Vi höjer alltid säkerhetsnivån med specialutbildad polis när vi ska gripa någon som vi befarar kan ha vapen på sig, motiverar Jan Strannegård, presstalesman vid Göteborgspolisen, aktionen på Backaplan.

Den gripne 23-åringen kommer nu att höras och eventuellt anhållas.
Det var i onsdagskväll som en 50-årig man skottskadades och fick föras till Sahlgrenska universitetssjukhuset. En 30-årig man skadades också fast lindrigt.

Källa: www.gp.se

Två personrån i östra Göteborg

Två personrån inträffade natten mot lördagen i östra Göteborg. Vid det ena rånet blev offret hotat med ett pistolliknande föremål. Vid det andra rånet misshandlades offret med slag och sparkar.


Strax före halv två på lördagsnatten blev en 16-årig pojke rånad av tre svartklädda och maskerade män då han genade över Östra kyrkogården.
De tre rånarna ska ha hotat 16-åringen med ett pistolliknande föremål och ett basebollträ. Enligt polisanmälan tvingades han att lägga sig ner på marken och förövarna tog hans mobiltelefon samt plånbok. Därefter försvann trion från platsen. Pojken tog sig till en bensinstation på Nobelgatan varifrån han ringde sin pappa som kom till undsättning. Polisanmälan gjordes till en nattpatrull.

Läs mer: www.gp.se

Kviberg - tjuvarnas marknadPå Kvibergs marknad säljs stöldgods och piratkopior i kommunens lokaler. Det visar GP:s granskning som går att läsa i sin helhet i dagens tidning.


Den ena bilden av Kvibergs marknad är ljus och härlig. Där finns en livlig kommers med allt mellan himmel och jord. Man kan köpa stans godaste och billigaste cashewnötter, ett knippe färsk koriander för en femma eller en glittrig broderad prinsessklänning för en hundring.
Den andra bilden är mörk och sjaskig. Fasta försäljare - vissa har varit på marknaden i flera år - som säljer stöldgods och piratkopior helt öppet.

GP:s reportrar Lena Kvist och Daniel Olsson har tillsammans med fotografen Niklas Maupoix exempelvis hittat de allra senaste biofilmerna för 50 kronor styck, piratkopierade parfymer och fusk-Lancômekrämer.
Det finns också ett sortiment som bara kan köpas på Apoteket till öppen försäljning på Kvibergs marknad så som Vichy hudkrämer, Clearblue graviditetstest och uppiggande hälsoprodukter som Ginseng.
Att det förekommer brottslig verksamhet på Kvibergs marknad har varit känt hos Kortedalapolisen i många år. Polisen Håkan Svedberg har varit där i tjänsten, liksom de flesta av hans kollegor.

- Det säljs stöldgods där, men det är ingen stor ekonomisk motor för kriminella. Det är inte Kvibergs marknad som gör att någon gör de stora klippen och kommer med ny BMW och guldkedja, säger Håkan Svedberg.
Frågan om Kvibergs marknad är känslig. Det kommunala fastighetsbolaget Higab har känt till problemen på marknaden länge. Men än finns marknaden kvar. Läs vad Göran Johansson tycker i dagens GP.

Just nu går det inte att kommentera artiklar på gp.se på grund av tekniskt fel. Vi öppnar kommenteringen så snart vi kan.

Källa: www.gp.se