fredag 26 december 2008

Nytt förmodat invandringsrekord

Statistiska centralbyrån beräknar att folkmängden i Sverige kommer att öka med 76 000 personer under året, på grund av en fortsatt hög invandring och ett stort antal födda.

Under 2008 räknar man med att cirka 102 000 personer invandrar. Det innebär att rekordet för antalet invandrade ett enskilt år kommer att slås för tredje året i rad. År 2006 invandrade 95 750 personer och 2007 99485 personer. Statistik har förts sedan år 1875. Siffrorna inkluderar även svenska medborgare som flyttar till Sverige efter att ha varit bosatta utomlands.

Läs hela artikeln hos FRIA NYHETER Sveriges bästa och mesta blogg.

Önskade god jul och blev nedslagen

Vid midnatt natten mellan julafton och juldagen blev en person i 40-årsåldern misshandlad vid centralen i Södertälje centrum. Mannen ska enligt egen utsago ha önskat två förbipasserande killar god jul varpå de attackerat honom och riktat flera slag mot hans huvud.

Efter att männen sparkat mannen upprepade gånger mot både huvud och kropp ska de ha ryckt av honom en tomteluva och sprungit från platsen. Männen sprang i riktning mot Värdsholmen.

När polisen kom till platsen kunde de säkra flera spår från gärningsmännen. Vilka spåren är kan polisen inte avslöja av utredningstekniska skäl, men de är mycket intresserade av att få in ytterligare tips från allmänheten.
– Är det någon som har sett eller hört något får de gärna höra av sig, säger stationsbefäl Kent Olsson.

Den ena gärningsmannen var normalbyggd och klädd i en mörk jacka, den andra gärningsmannen var överviktig och bar en stor och pösig beige jacka. Enligt ett vittne till händelsen var männen även synliga en stund tidigare vid vattnet intill centralen där de ska ha stått och kastat sten.
Polisen har goda förhoppningar om att hitta gärningsmännen.

Källa LT

Upploppen i rosengård - ”Bisarr jihad mot polis, brandmän och busschaufförer”

Publicerad: 20 december 2008

På fredagen beslöts om förstärkningar till Malmöpolisen – specialtränade och kravalltestade poliser från Stockholm och Västra Götaland.

Så djupt har vi alltså låtit ordningsmakten sjunka. I rikets tredje största stad kan man inte försvara sig själv mot, ja, vadå?

I Sydsvenska Dagbladet i går beskriver forskaren Pernilla Ouis läsvärt hur stenkastarna i rånluvevänstern övergivit sina forna sekulära ideal och ”förenats med salafi-gruppen i ett slags bisarr jihad mot polis, brandmän och busschaufförer”.

På extremvänsterns debattsajter försöker man motivera den oheliga alliansen inför en skeptisk gammelvänster. Det är inte helt lätt.

Men vad gör man inte för att få slåss? Helgen lär bli lång.

Källa SVD

Läs Pernilla Ouis artikel i sydsvenskan HÄR

Talibaner hotar döda skolflickor

Extremistiska talibaner i Swat-dalen i Pakistans oroliga nordvästra gränsprovins har förbjudit flickor att gå till skolan och hotar att döda studenter av kvinnligt kön, uppgav myndigheterna på torsdagen.

Hotet ska ha förmedlats i veckan av den lokala talibanledaren Shah Durran via en olaglig radiostation i området.
- Ni har fram till den 15 januari på er att sluta sända era flickor till skolan. Om ni inte lyder kommer vi att döda sådana flickor, ska ledaren ha sagt enligt en myndighetskälla.

Läs mer: Expressen

Egyptisk lärare dömd för elevdråp

En egyptisk domstol dömde på torsdagen en lärare till sex års fängelse för att ha sparkat ihjäl en skolpojke som inte gjort sina läxor.
Matematikläraren dömdes för dråp efter att ha sparkat den elvaårige pojken i magen i Alexandria i oktober.

Läs mer: Expressen

Göteborg - Man våldtagen i natt

En man våldtogs under natten till juldagen. Han dumpades sedan i Biskopsgården.


Mannen hade varit ute på stan, och skulle få skjuts hem till Mariaplan av en annan man.
- Det verkar som att det var någon form av svarttaxi, säger Christer Fuxborg på polisens ledningscentral.

Mannen uppger att han blivit våldtagen inne i bilen. Sedan kördes han till Biskopsgården, där han slängdes av.
- Han visste inte ens var han var när han ringde oss, säger Fuxborg.
Polisen har hittat bilen, och har gott hopp om att kunna gripa gärningsmannen.

Källa: GP

GT skriver också om händelsen läs HÄR