fredag 26 september 2008

Två somalier terrorister gripna i Köln

Flygplan stormat i Köln

Ett KLM-plan har stormats av den tyska polisen på Kölns och Bonns gemensamma flygplats. Två misstänkta terrorister har gripits. "Männen hade redan gått ombord på planet", säger flygplatsens pressansvarige till SvD.se.

Strax innan klockan sju i morse stormades ett flygplan tillhörande det nederländska bolaget KLM. Planet skulle just lyfta på väg till Amsterdam då insatsen började. Till en början rapporterades att det handlade om tyska elitsoldater som gått ombord planet – den uppgiften har nu ändrats till att det var poliser.

Klart är dock att två män greps ombord – en 23-årig somalier och en 24-årig tysk medborgare av somaliskt ursprung.

– De greps och deras bagage lastades av planet, säger Walter Römer, pressansvarig på flygplatsen, till SvD.se.

Läs mer SVD

Läs även: ”Terrorn ökar hela tiden”Kvinna med tbc jobbade bland nyfödda

Socialstyrelsen kritiserar Universitetssjukhuset i Lund för att det låtit en tuberkulossmittad städerska arbeta bland nyfödda barn och deras mammor.

Det upptäcktes i november 2007 att kvinnan hade tuberkulos och att hon då hade arbetat på en avdelning, Patienthotellet, där över tusen personer hade vistats under tiden hon städade där. Trots att kvinnan kommer från ett land där tuberkulos är vanlig hade hon inte genomgått någon hälsokontroll, skriver Sydsvenskan på nätet.

Läs mer KVP

"Sverige har nollkoll på de som kommer hit, vi har bara sett början på smittospridningen.
Heja Sverige."

Spridning av sjukhussjukan alterneras med SFI


Städkurs ska ge jobb

En specialkurs i städning och svenska ska ge invandrare jobb.

Tre dagars teori och två dagars praktik. På det viset ska Safia Mohammed och Rahma Abdi lämna skolan och hemmet till förmån för vad som i framtiden kan bli ett första jobb på svensk mark. - Det är jättebra. Det är första gången jag jobbar sen jag kom till Sverige. Här träffar man många svenskar och man lär sig väldigt mycket, säger Safia som lämnade Somalia för tre år sedan. Hon, Rahma och ytterligare 13 personer som går utbildningen städar för tillfället på SU:s olika sjukhus två dagar i veckan, de andra dagarna läser de svenska med inriktning mot städning. Läs mer GP

"Muslimer som jobbar inom sjukvården bryter de strikta hygienkraven genom att vägra använda kortärmade överdelar, detta strider mot deras religion. Men om några otrogna får sätta livet till, kanske inte gör så mycket Sverige ska nu anpassas til islam, så lite svinn får vi nog räkna med under anpassningstiden.
Muslimer böjer sig för mekka, och sverige för muslimerna."

Ytterligare en pensionsräddare har anlänt

Mannen var frustrerad och tyckte att han fick för lite hjälp av staten. Därför krossade han fönsterrutor för en kvarts miljon.

Det var mitt på dagen den 3 juni i år som mannen kastade sten genom 21 fönsterrutor på Migrationsverkets lokaler i Kållered. Dessutom slog stenarna sönder tre datorer.
Mannen som är i 40-årsåldern greps av polis och erkände omgående sitt brott.
Han förklarade sitt handlande med att han inte fick några pengar och att han vid tillfället även hade ont i magen.
Han åtalas nu i Mölndals tingsrätt för grov skadegörelse då notan för fönsterrutor och datorer sammanlagt gick på 250 300 kronor. Han åtalas också för två fall av skadegörelse. Dels har han kastat sten genom åtta fönsterrutor på kommunhuset i Svenljunga den 23 mars i år. Värdet för dem var 35 000 kronor. Därefter har han förstört ytterligare en fönsterruta till en lägenhet i Svenljunga den 11 maj.
Mannen erkänner samtliga åtalspunkter, men säger sig inte ha råd att ersätta de skador han vållat.

Källa GPmigrat

"Knappt har denna person mer än anlänt till vårt land, fått mat för dagen och tak över huvudet förän stort missnöje visas. Han blev inte tillräckligt ekonomiskt nöjd. Sin otacksamhet visar han genom skadegörelse på över en kvarts miljon (advokat och domstolskostnader exklusive) som han troligtvis aldrig avser att betala tillbaka.
Varför fick denna idiot inte en utvisning i sin dom?"