torsdag 4 september 2008

Vojakkala - Grannbråket som aldrig tar slut

I över 20 år har en grannfejd i en norrländsk by pågått med allt grövre våld och hotfullare stämning. I maj fick en man en yxa i huvudet och för några år sedan knivhöggs en bybo med tre hugg i ryggen. I centrum står en familj som hotar och trakasserar sin omgivning, men som själva anser sig förföljda av samhället. Och myndigheterna står helt maktlösa.

Läs mer:
SVD

"Denna romska familj saknar total insikt i vad de håller på med. Det går bra att ta till med att de är en minoritet i sådana här situationer så de kan gå fria ifrån sitt eget ansvar och deltagande.
ALLA som bott granne med denna romska familj har fått fly för sitt liv.
Och jag misstänker att om man skulle flytta denna familj till ett nytt ställe där närmsta granne bodde flera mil bort, så skulle de nog få det så tråkigt att de till slut tog livet av varandra."

216 kr brutto i månaden, är våra pensionärer inte värda mer?

"Dessutom så nodde den förra regeringen 253 miljader från pensionärerna för att betala utlandsskulder, när får de tillbaka dessa pengarna? Troligtvis aldrig.

Det enda som får lov att kosta något är invandringen som är en av de största utgifterna regeringen har, den har alliansen inte varit och tummat på ännu.
Betyget för alliansens skattesänkning för pensionärerna blir... ett skott i foten."


På en presskonferens i Rosenbad lovade regeringen i dag sänkt skatt för pensionärer. SvD.se:s läsare har delade åsikter om sänkningen – "vi tackar och tar emot", skriver bloggaren Bent, "ett skott i fotet", anser signaturen Medelsvensson.

Läs me
r: SVD