tisdag 20 november 2007

Bombdådet betraktas som mordförsök


Att sprängattentat mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan betraktas som ett mordförsök offentliggjordes på polisens presskonferens på tisdagseftermiddagen.


Presskonferensen hölls i Göteborg och inleddes klockan 15.30. På plats var riksåklagare Fredrik Wersäll, länspolismästare Krister Jacobsson, polismästare Klas Friberg och åklagarmyndighetens säkerhetschef Mikael Svensson.

Dådet mot chefsåklagaren rubricerades tidigare som grovt olaga hot och grov allmänfarlig ödeläggelse. Nu har man dock ändrat rubriceringen till mordförsök, meddelar polismästare Klas Friberg.
Detta beror på den sammanlagda bilden av händelsen som man fått under dagen.

Läs mer: www.gp.se

Rättegång mot "Backagäng" idag

Olof är skräckslagen. Han vågar inte gå ut, han umgås med självmordstankar och har färdtjänst till och från skolan. I dag inleds rättegången mot tre misstänkta plågoandar.

Hoten, skräcken och övergreppen har pågått i åratal. 10-15 ungdomar som kallas "Backagänget" har utnyttjat att den numera 18-årige Olof har inlärningssvårigheter och är "godtrogen och naiv"

Tre av killarna i "Backagänget" står åtalade för att ha stulit Olofs moped. De tre är 16, 17 respektive 19 år gamla. En av dem misstänks även för olaga hot mot en av Olofs kompisar, som försökte hindra stölden.

Olof själv orkade inte delta i polisförhöret. Hans mamma förde hans talan och berättade vad Olof sagt:
"Fattar ni inte - de kommer att skjuta mig, de kommer att slå ihjäl mig."

Läs mer: www.gp.se

”Det är för många muslimer i Europa”Sarkozy till attack under ett möte med Reinfeldt


PARIS. Under ett möte med Fredrik Reinfeldt i Paris chockade Nicolas Sarkozy sin omgivning.

Med en lång antimuslimsk monolog.

– Det finns för många muslimer i Europa, sa Frankrikes president.

Den 3 oktober steg Fredrik Reinfeldt ut från det franska presidentpalatset. Till bland andra Aftonbladet sa Sveriges statsminister då:

– Jag försvarade vår liberala syn på flyktingar och migration.

Det framgick klart att Sverige och Frankrike har helt skilda uppfattningar om Turkiets plats i Europa.

Frankrikes president vill inte höra talas om ett turkiskt inträde i EU. Det hade Sarkozy också gjort klart när han några veckor tidigare träffade Irlands premiärminister Bertie Ahern.

Läs mer: www.aftonbladet.se


"Här gjorde Frankrikes president ett tappert försök att få Dhimmifledt att förstå hur illa situationen är i europa, men han lyckades inte. Dhimmifledt blev chockerad uttalandet. Våra politiska ledare och större delen av Sveriges befolning lever forfarande i en fantasivärld om att alla kan leva sida vid sida i harmoni utan konflikter.

Medans muslimerna koloniserar Europa sover vi andra gott"