fredag 17 oktober 2008

Miljonbidrag till somalier som fått avslag att stanna i sverige

Göteborg - Minst 500 somalier ska nu få hjälp till att återvända till sitt hemland. De s.k projektpengarna på 21 miljoner kommer från EU sökta av föreningen Göteborgs-Initiativet som på uppdrag av Göteborgs kommun skall informera om frivillig återvandring. Pengarna skall gå till somalier som inte fått lov att stanna i sverige.

Projektet heter: självmant återvändande och reintegration

"Reintegration....hm...reintegration?
Om jag skulle bosätta mig utomlands och återvänder efter 4, 5 eller 7 år skulle jag då ha tappat bort allt jag kunde och visste om mitt eget land som jag är född och uppvuxen i?
Detta borde endast vara möjligt om jag fått en allvarlig skada på minnescentrat i hjärnan.
Kanske har somalier hjärnskador?

Och hur gick det med alla greker och juggar som kom hit som arbetskraftinvandrare som jobbade och slet för att bygga hus i sina respektive länder, dit de återvände på pensionens höst efter 20-30 år i sverige?
Hur klarade de av att återvandra utan miljonstöd från staten?"


EU läcker som ett såll och sverige betalar en hiskeligt stor medlemsavgift på 25-26 miljarder
Kr varje år i medlemsavgift.

Att delta i EUP valet är viktigt, använd din rösträtt och rösta på SD i kommande val 2009.
Som är ett av de få EU kritiska partierna som finns att välja på idag.

Nu får det vara nog!

Meros camping gräddfilen till Sverige?


Från Gp´s pappersupplaga kan man läsa om hur fyra Rumänska romer som tillfälligt fick stanna på meros camping kom för två år sen. Idag finns det ett 40-tal som bor där. De säger att de kommit för sina barns skull.

"Man kan undra om de ens sökt jobb här i sverige, några av de som bor på meros camping finner man som gatumusikanter i stan. En man säger att han kanske kan spela in ca 100 kr per dag. Det blir nog kärvare med det levebrödet eftersom det ligger ett förslag om att lägga in ett ett spelförbud under vissa tider, människor som jobbar på de utsatta ställena i centrum störs väldigt av detta nya buller."

Socialen har ingen skyldighet att hjälpa dem och migrationsverket anser att det lönlöst att ens bry sig. Det kommer att kosta skattebetalarna för mycket att utvisa dem säger en Magnus Kellerdal på migrationsverket.

"Om 4 peroner blir till 40 på 2 år och snyftdebatten är het i sverige, ja då får vi räkna med att tiotusentals romer snart är här i sverige."

Hur bra är den fria rörligheten inom EU? Som betyder att EU-medborgare kan komma hit till sverige och få rätt att stanna här i tre månader. Efter tre månader vistelse krävs det att man har ett arbete, studerar, startat ett företag eller söker jobb. Då får man ta del av det sociala skyddsnätet som finns i landet, som t,ex barnbidrag och rätt till bostad.

Om man inte har legal vistelserätt i landet är frågan om Sverige har ett socialt ansvar för dessa människorna. Svaret är NEJ säger Magnus Kellerdal Bslutsfattare hos migrationsverket i Gbg.

Men det är väldigt sällsynt att migrationsverket utvisar EU-medborgare, p.g.a kostnaderna.
Genom att åka till ett grannland, passera gränsen och åka tillbaka, så får man uppehållsrätt på tre månader igen. Man kan alltså stanna i sverige hela livet genom att åka över gränsen och på nytt åberopa tremånadersregeln.


Tusentals romer har idag lämnat rumänien, de flesta har bosatt sig i italien. Antalet romer där är uppskattat till ca 10 000.

"Ytterligare en anledning till varför ett utträde ur EU är viktigt. Rösta på SD i kommande EUP val"

Punktjejen blev terroristhustru

Svenske al-Qaida-ledarens familj gömmer sig utomlands

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Hon är punktjejen från Jämtland som hamnade i världens mest fruktade terrororganisation.

Nu gömmer sig den dödade al-Qaida-ledarens svenska hustru utomlands med barnen.

– De befinner sig väl. De är inte i Irak, men de är heller inte i Sverige, säger Cecilia Julin, kommunikationschef på UD.

Läs mer: Aftonbladet