torsdag 17 januari 2008

Lam enighet av regeringen ang anhöriginvandringen

Kristdemokraterna backar från motståndet mot hårdare krav på invandrare som vill ta in nära anhöriga till Sverige. Därmed har en kompromiss uppnåtts inom alliansen, bekräftar kd:s talesman i frågan.

Läs mer: www.dn.se


De kan lika gärna slopa kravet på hårdare regler
eftersom man efter 4 år ändå skall få plocka in anhöriga.
För vilken invandrare/flykting hinner idag fixa egen bostad,
lära sig svenska och få ett fast arbete under den givna tiden ?
Sverige fegar sig i kraven på anhöriginvandrigen.

Lycka till Sverige och DhimmiAlliansen

Invandrare och brottslighet i Sverige (Insider)

Bergsjöns ungdomar om OG


Janne Josefsson besökte Bergsjön för att se hur väl ungdomarna känner till Original Gangsters och deras ledare Dehno Acar, som växte upp i förorten. Ungdomarnas svar oroar kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson (s).

Eller här om inte filmen funkar ovan

Se filmen här: www.svt.se
(Obs reportaget i sin hela längd från svt)

Malmö: Islamic Center kan anmälas för ekobrott


För tredje året i rad har Stiftelsen Islamic Center i Malmö lämnat in en starkt försenad och bristfällig årsredovisning till länsstyrelsen. Nu hotar länsstyrelsen att polisanmäla Islamic Center för bokföringsbrott.
Läs mer: www.sydsvenskan.se

Läs även:
Oklart vart tre miljoner i bidrag har tagit vägen

Tuffa tag utlovas efter bussattackerna i Södertälje

I går fick Södertäljes starke man Anders Lago, (s) nog: Attackerna mot bussarna måste stoppas. Det som händer är totalt oacceptabelt. Men ska vi lyckas måste alla vara med, säger han.

Läs mer: www.dn.se

Axplock ur artikeln:
"– En del av dagens unga tål inte tillsägelser. Det har hänt att även fältare fått sina bilar punkterade efter att de sagt ifrån. Problemet är ofta att föräldrarna släppt rollen som uppfostrare. De tror att skolan och polisen tar hand om den biten, säger fritidsledarna Gaith Said och Nebil Aktas i Ronna"

Om barn och tonåringar inte får en vettig fostran hemifrån, var ska de då få det ifrån? Avsäger man sig sitt föräldraskap så fort man klivit in över Sveriges gränser? Är det dessa barn som ska bli Sveriges framtidshopp? Då blir man riktigt mörkrädd.