fredag 27 juni 2008

Pedofilin inom Islam är laglig

En 1-åring är tillräckligt gammal för äktenskap, men man får vänta med sex tills flickan är 9 år.

En giftefoged fra Saudi-Arabien blåstempler nu mænds ægteskaber med piger helt ned til et-års-alderen.

I et interview med den libanesiske tv-kanal LBC TV siger dr. Ahmad Al-Mu'bi, at det er tilladt at gifte sig med så små piger, hvis man blot venter med at fuldbyrde ægteskabet.

Der er ingen minimumsalder for indgåelser af ægteskab, siger Al-Mu'bi i interviewet, og forklarer, at et ægteskab kan ses på to måder - selve ægteskabet og fuldbyrdelsen.

Läs mer: Ekstrabladet


"Enligt islam så ska man vänta med att fullborda äktenskapet dvs ett vaginalt samlag tills tösen är 9 år, men det finns inget hinder att man utför sexuella handlingar på andra sätt."

Se filmen

Under Sharia law men have the right to have sex with infants
EU vill registrera bloggare

Uppdaterad

Ingen registrering av bloggare

En rapport från kulturutskottet i EU- parlamentet har skapat ilska i bloggvärlden för att den påstås vilja avgiftsbelägga och registrera bloggare. Men just de förslagen röstade utskottet nej till.

I ett betänkande skrev den estniska s-parlamentarikern Marianne Mikkos att en frivillig klassificering av åsikter och intressen skulle gynna yttrandefriheten.

Det fanns också ett förslag om att ta ut en avgift baserat på bloggens kommersiella värde. Men redan den 2 juni röstade utskottet nej till förslagen.

Källa SVT

***


Ett lagförslag för att registrera och kontrollera bloggare har röstats igenom av Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning. Initiativtagaren Marianne Mikko menar att bloggare kan förorena cyberrymden.

Förslaget, som antogs av utskottet nyligen, är tänkt att klargöra bloggares legala ställning och värna om den mediala mångfalden. Media är viktigt för att skydda demokratin, och bloggar är ett betydelsefullt bidrag till mångfalden, konstaterar kulturutskottet. Men de tillägger att det finns ett behov av att kontrollera att inte felaktig information sprids.

"Bloggvärlden har än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem. De är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden." säger estländska ledamoten och initiativtagaren Marianne Mikko i ett uttalande.

Läs mer: DN

Kasta inte pengar på klimatbluffen

Det påstådda klimathotet har snabbt blivit vår tids största fråga. Enligt den etablerade meningen är alla forskare eniga om att vi till varje pris måste åtgärda detta - och att ingenting kan vara viktigare än det. Problemet är bara att det helt enkelt inte är sant. Föreställningen om en enig forskarkår är en ren fabrikation.

Den uppvärmning på 0,6-0,7°C som ägde rum under 1900-talet är inte alls unik under de senaste 2000 åren. Klimatbluffen får oss att satsa enorma resurser på ett hjärnspöke samtidigt som vi tvingar fattiga människor kvar i fattigdom.

Det skriver i dag Göran Ahlgren, Åke Ortmark och Peter Stilbs, företrädare för det nya klimatnätverket Stockholm Initiative.

Läs mer: Debatt/Expressen