torsdag 23 juli 2009

Bluffade till sig miljonerHär avslöjas 33-åringens misstänka miljonbluff. Mannen låtsades att han var rullstolsbunden - och lurade till sig flera miljoner kronor. Men privata foton visar en annan bild. - Han kan stå, gå, hoppa och dansa, säger Catharina Andersson på försäkringskassan.
Läs mer: GT

Från flyktingbarn till fullfjädrad våldtäksman på ett år

***

Bakgrundsfakta på gärningsmannen:- Socialnämnden i Örebro har i yttrande till tingsrätten anfört bl.a. följande.- Khalilullah Alawie kom i januari 2008 som ensamt flyktingbarn till Sverige från Afghanistan. Han vistas på ett boende för sådana barn där han får stöd i vardagen.- Han har en broder som är bosatt i Kumla.
I övrigt har han ingen kontakt med sin familj eller släkt. Han får stöd av sin gode man. Han befinner sig i en svår situation, som naturligtvis förvärrats av att han fått avslag på sin asylansökan.- Khalilullah Alawie har goda resurser. Han har lärt sig svenska på kort tid och det har gått bra för honom i skolan. Enligt socialnämnden talar brottets karaktär för att han har behov av ungdomsvård som bör kombineras med ungdomstjänst.

Läs resten hos Fria Nyheter

Hotade människor med "hagelbössa"

En man greps natten till torsdagen, misstänkt för att ha gått omkring och hotat människor med en hagelbössa i stadsdelen Hjällbo i nordöstra Göteborg.

Efter gripandet kunde poliser dock konstatera att det inte var någon hagelbössa utan en replik av en sådan.I samband med gripandet blev poliser angripna av mannens hund. Därför sköts den till döds, enligt polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland.Den gripne är misstänkt för olaga hot.

Källa: GT

Politiskt våld bör straffas hårdare

Tre kvinnor dömdes i går till fängelse efter överfallet på Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen och hans sambo. Nu skriver Kinnunen själv om rädslan och kräver samtidigt hårdare straff mot det politiska våldet. "Vänsterpartiets ungdomsförbund tågade den 6 juni troligen med de personer som samma natt överföll mig och min sambo. Det är skamligt."

Läs mer: expressen