lördag 1 november 2008

Avrättad somaliska var bara 13 år

Aisha Ibrahim Duhulow, som stenades till döds av islamistmilis i Somalia i måndags, var bara 13 år gammal, rapporterar Amnesty International. Tidigare har hon beskrivits som en vuxen kvinna.

Uppgifterna från staden Kismayo i måndags fick stor uppmärksamhet, eftersom det såvitt känt var första gången stadens nya islamistiska makthavare avrättade en kvinna på detta sätt. Men nu säger alltså insatta källor, däribland Aisha Ibrahim Duhulows far, till Londonbaserade Amnesty att hon snarare var en flicka.

Läs mer: GP


"Steningen stöds av Cherin Awad halal-tv"

Moderat adelsman avslöjar fult politiskt spel i i EU

Det pågår ett obehagligt politiskt spel för att den politiska eliten till varje pris ska få igenom Lissabonfördraget utan att svenska folket får säga sitt. Att det är så avslöjades då en av de främsta inom moderatadeln Charlotte Cederschiöld skickade hemligt sms till fel person.

Hon bekräftar våra värsta farhågor, att trätan mellan Alliansen och oppositionen främst är ett spel för gallerierna. Och att de flesta viktiga frågor som behandlas i Sveriges riksdag redan har avgjorts genom politisk kohandel mellan de stora partierna i EU-parlamentet.

Troligen var brevet avsett för moderaternas partisekreterare men kom i stället till Britt-Marie Hillberg i Hofors. Cederschiöld skriver i sitt vilsekomna sms att Jan Andersson (s) fått med sig EU:s sysselsättningsutskott när det gäller synen på Vaxholmskonflikten. Det som senare blev Laval-domen. Men hon försöker få det stoppat i presidiet. Den konservativa gruppen kan inte gå emot EG-rätten, menar hon.

Läs mer: Nya politiken

De kränktas kör sjunger ut i SVD

"Hon vill inte att vi skall synas"

Svt kritiseras från flera håll för det nya programmet Halal-tv, där tre muslimska kvinnor i slöja har huvudrollerna. Nu svarar kvinnorna på kritiken.

Läs mer: SVD