torsdag 5 mars 2009

Södertälje vill satsa på spårbilarDet är detaljerade skisser på stationer och spårbana, bansträckningar, tekniska lösningar och ekonomiska kalkyler.
Den första etappen omfattar centrala staden mellan Astra Zeneca och Sydpoolen.och detta kan sedan byggas ut till Östertälje, Fornhöjden och Ronna i senare etapper. Parallellt med detta ska ett nytt nät för en tätare och mer miljövänlig busstrafik byggas ut i samarbete med SL, Scania och Swebus. Allt för att minska bilismen i centrala Södertälje.

Läs mer: LT
***

5 mar 2009 09:41 Mike (Ej registrerad)

vilket j-vla skämt. är det sånt här ni politiker i stadshuset sitter o funderar på om dagarna...? Och Playa del maren hahahaha. Det är inte så att det är viktigare och prioritera att försöka stopp på flykting invandringen och införa nollvision i södertälje mot kriminalitet. Försöka få tag i dom som bränt ner butikerna och stoppa all annan kriminalitet för att visa vem det är som bestämmer i denna stad. Men ni kanske inte har den kompetensen...? Vill gärna ha ett svar på detta av en politiker. Är seriöst j-vligt trött på att läsa i LT varje dag om all kriminalitet som pågår och sen sitter politikerna i sitt fina nya hus och blundar för detta och planerar istället en massa miljard projekt som playa del maren, spårtaxi m.m. Vad tror ni händer med detta om det blir verklighet. LT skriver om ca 20:- per biljett/åktur med spårtai. Vänta ca 1 år när våran fina spårtaxi blivit utsatt för enorm skadegörelse då kostar det helt plötsligt 30:- att åka med. Som sagt politikerna stoppar huvet i sand

Läs fler kommentarer om vad folk tycker om detta idiotiska förslaget.

Göteborg - Rumäner tigger med sina barn


Giorgio stod i gångtunneln mellan centralstationen och nordstan

Med sin pojke i famnen. Han berättar att han kommer från rumänien. Han har fått hjälp med att skriva en lapp på svenska om att han inte har mat för sina tre barn. Många stannar och ger honom pengar.

- No food for my babt, säger han på engelska.

Barnet sover

Allmänheter hörde av sig till socialtjänsten idag om att det fanns tiggare med barn i centrum, Fältgruppen fick då i uppdrag att gå ut och prata med dem.Läs mer: GP

”Så vad ska ni (s) göra åt detta den här gången? Kommer det att resultera i att ni skramlar fram fler lägenheter åt tiggande romer på Backa röd? Åtta romska familjer från meros camping lever nu på svenska skattebetalare som ni ordnat med bostad och uppehälle åt.
Personer som inte har här i Sverige att göra om de inte kan skaffa egen försörjning.
Ryktet om snälla naiva svenskar och politiker måste sprida sig som en löpeld. Att använda barn i syfte för att tigga pengar spelar på många människors känslor, det är alltid jättetråkigt att barn utnyttjas. Dessa romer skyr inga medel att plocka pengar från folk som styrs av organiserade ligor.”