torsdag 5 mars 2009

Göteborg - Rumäner tigger med sina barn


Giorgio stod i gångtunneln mellan centralstationen och nordstan

Med sin pojke i famnen. Han berättar att han kommer från rumänien. Han har fått hjälp med att skriva en lapp på svenska om att han inte har mat för sina tre barn. Många stannar och ger honom pengar.

- No food for my babt, säger han på engelska.

Barnet sover

Allmänheter hörde av sig till socialtjänsten idag om att det fanns tiggare med barn i centrum, Fältgruppen fick då i uppdrag att gå ut och prata med dem.Läs mer: GP

”Så vad ska ni (s) göra åt detta den här gången? Kommer det att resultera i att ni skramlar fram fler lägenheter åt tiggande romer på Backa röd? Åtta romska familjer från meros camping lever nu på svenska skattebetalare som ni ordnat med bostad och uppehälle åt.
Personer som inte har här i Sverige att göra om de inte kan skaffa egen försörjning.
Ryktet om snälla naiva svenskar och politiker måste sprida sig som en löpeld. Att använda barn i syfte för att tigga pengar spelar på många människors känslor, det är alltid jättetråkigt att barn utnyttjas. Dessa romer skyr inga medel att plocka pengar från folk som styrs av organiserade ligor.”
1 kommentar:

Peter sa...

Hur kommer det sig att tiggeri helt plötsligt har blivit tillåtet? EU-medborgare är väl förväntade att skaffa jobb om de skall vistas här. Tiggeri är väl inte att anse som ett jobb. Vi får följa Italiens goda exempel hur hantera Rumänska tiggare och parasiter