tisdag 18 november 2008

Jag har hittat ett passande jobb för Mona SahlinSökes: Arbetslösa häxor ÅHUS.

Arbetslös kvinna? Kanske passar du som häxa.
Företaget Häxriket i Norden med säte i Åhus söker just nu 20 häxor – fem i vardera Malmö, Göteborg, Gävle och Östersund. Kvalifikationer: Bevandrad i områden som kontakt med ”andra sidan”, runor, tarot, kristaller, örter, ritualer, besvärjelser, meditationer, personlig utveckling med mera. Man ska dessutom vara utrustad med fast telefonabonnemang och internet eftersom Häxrikets tjänster förmedlas till kunderna via telefon och dator till priset av 19,90 kronor per minut, skriver Skånska Dagbladet. Behovet av nya häxor beror på att företaget haft problem med en del av sina gamla. De höll sig inte till de riktlinjer som arbetats fram av Etiska rådet för betalteletjänster. – Vi har rensat ut rejält, säger Qinna Blomgren, överhäxa och delägare i handelsbolaget Häxriket i Norden, till tidningen. – Vi har ett ansvar gentemot våra kunder, och därför får häxor genomgå ett arbetsprov så att vi ser att de verkligen kan det de utger sig för att kunna.
Källa
Sydsvenskan

Du är kvalificerad Mona!

Apatiska barn åter på tapeten

Från sydsvenskan: Svår bakgrund för apatiska barn

STOCKHOLM. Upplevelser av våld, hot och grova övergrepp före ankomsten till Sverige förklarar fenomenet med apatiska flyktingbarn, enligt en rapport som Rädda Barnen presenterar på tisdagen.

Studien omfattar 33 barn och ungdomar som remitterades till vård 2001 till 2005. En majoritet av dem hade utsatts för störningar och belastning under småbarntiden. Våld förekom i 25 fall och i nio fall var våldet riktat direkt mot barnet. I nästan vartannat fall förekom död och i 13 fall hade barnen bevittnat hur mor, farmor eller mormor utsatts för våldtäkt. Fyra barn hade själva våldtagits, skriver Svenska Dagbladet.

Författarna till rapporten tolkar barnens apatiska tillstånd som den internationellt kända stressreaktionen PRS. Studien ger dock inget svar på varför företeelsen, som fått namnet uppgivenhetssymtom, blev så vanlig i Sverige under några år.

Mellan 2003 och 2005 rapporterades 420 fall av apatiska barn i Sverige. I dag vårdas mellan 15 och 20 utlandsfödda barn för uppgivenhetssymtom,men det finns tecken på att antalet fall ökar på nytt, enligt Socialstyrelsen."Nu heter det att de blir apatiska av våld, hot och grova övergrepp innan de kommer till sverige.
De apatiska barnen kom i huvudsak i från det forna sovjetunionen, de hade ej asylskäl och åberopade ist att de skulle få stanna av humaintära skäl p.g.a barnens framkallade apatiska tillstånd.

Men man förundras över att barn som kommit/kommer hit i från andra delar av världen och som inte faller in i ett apatiskt tillstånd, hur kommer det sig?

Varför blir inte svenska barn apatiska? Är det bara för att de redan bor i sverige?
Jag tänker på de som vuxit upp med våld, hot, misshandel och sexuella övergrepp i hemmet. Många barn i sverige växer upp under mycket tragiska förhållanden. Men endast asylsökande flyktingbarn/familjer förbehåller sig rätten till apatiskt tillstånd."


I dagens ring P1

Abdo Salam påstår att när en man tar en kvinna i hand (eller vilken kroppsdel som helst) så väcks det sexuellakänslor hos mannen och detta har inget med religion att göra påstår han. Vidare hade han svårt att åka tunnelbana när han kom till sverige av rädsla för att råka ut för någon som helst kroppskontakt med en kvinna i trängsel.

"Men om det inte har med religion att göra, varför har då icke muslimer
inte svårt för att hälsa på det motsatta könet?"

Lyssna på samtalet ca 36:21 minuter in i programet

Längst upp till höger på sidan kan du rösta om handskakning och sexuell upphetsning.