måndag 8 september 2008

Namninsamling mot förljugen media


Varför hängs enbart svenskar ut i media?

Anders Eklund [Englas och Pernillas mördare], Niklas Lindgren [Hagamannen], Christer Aggett [Hiv-mannen], styckmördaren Janne och Martin Ragntoft m.m. hängdes ut i media, Hagamannen och Anders Eklund långt innan de var dömda.
Exempel på några som inte uppmärksammats i media med namn och bild:
"Smygaren" Shino Mohamed Hashi [serievåldtäktsman]
"Svenske fotbollsspelaren" Patrik Manzila [rånare]
"Fem svenskar gripna på Cypern" [stöld, inbrott, kontokortsbedrägerier] visade sig vara fem afrikaner bosatta i Sverige.
Är det invandrare som begått våldtäkter så står det sällan i svensk media att signalementet är av utländsk härkomst.
Invandrare som begår brott blir kallade "Örebropojkar", "Malmökillar", "Göteborgare" o.s.v.
Bilder på gärningsmän av utländsk härkomst ljusas upp för att dölja etniciteten.
Tyskor går även de bra att hänga ut i media men där går tydligen gränsen. Mer söderut blir gärningsmännen svenskar om de bosatt sig i Sverige.
Vi anser inte att det är fel att dessa människor, som blivit publicerade, hängts ut. Vi ställer oss däremot kritiska till agerandet från svensk media att dölja identiteten och signalementesuppgifterna på dem som är av utländsk härkomst. Svenska folket har rätt att veta detta och svenka folket har rätt att veta varför media döljer sanningen för folket.
Vi som skrivit under denna namninsamling kräver svar på detta.

Nu får det vara nog. Skriv under du med.

Gå till namninsamling.se

Siffror
Sverige har 800 000 fattigpensionärer.


En vuxen invandrare får 10 621 kr skattefritt i månaden när de läser på SFI.

Ny övervakningslag

Röken har knappast skingrats efter den hårda FRA-debatten. Regeringen arbetar nu med nästa kontroversiella övervakningslag, den sk. loggningslagen eller datatrafiklagen. Operatörer och internetleverantörer ska lagra data om alla svenskars tele- och internetanvändning i minst ett år för att kunna lämna ut till åklagare eller polis. Lagen bygger på ett EU-direktiv som Sverige måste införa.


Lyssna på P1 Morgon


Genom att intala medborgare att denna lag är bra och skall förebygga brottslighet så kan detta förslaget gå igenom. Syften som verkar vara ädla och som ska minska brottsligheten...vem vill inte ha det?

Den som har rent mjöl i påsen har inget att oroa sig över?

Man rider på människors rädsla för att inför ett totalt kontrollsamhälle, men sänker man ribban för det eventuella genomförandet av denna lag i en framtid så kan ALLT se väldigt annolunda ut.

Låt er inte luras, börja protestera DIREKT.

Idag är sanning lögn, och lögn är sanning.

Läs mer om vilka övervakningslagar som införts och är på väg att införas HÄR


Så ska de tygla bloggsfären

Bloggsfären har gjort det svårare för medierna att ensamma sätta agendan för samhällsdebatten. Nu kommer reaktionen. I veckan öppnade sajten Newsmill och med den försöker Bonniers göra delar av den fria bloggsfären till sin egen.

Newsmill saluförs som en debattsida där kända och okända ska publicera artiklar och bloggtexter. Man påstår sig därmed vara en del i en demokratirörelse: Problemet är att Newsmill inte alls är en del av den här demokratirörelsen, utan tvärtom motarbetar den. Newsmill ägs av Bonnier AB och Proventus tillsammans med PM Nilsson (före detta ledarskribent på Expressen) och Leo Lagercrantz (före detta debattredaktör på samma tidning).

Bonniers äger massor av traditionella medier och håller på så vis ett fast grepp om stora delar av det offentliga samtalet i Sverige. Genom chefstillsättningen i Bonnier-medierna sipprar ägarnas politiska agenda ständigt ut i samhällsdebatten. Dessa idéer blir en oundviklig del av det tankeklimat som många svenskar lever i och Bonniers får en demokratiskt sett omotiverat stor makt över vem som får styra landet och vilka lagar som fattas.

Det är fullt förståeligt att Bonniers blir oroliga när bloggare över hela landet börjar tala med varandra utan mediala mellanhänder eller, som i fallet FRA, skjuta medierna framför sig. Inga ägare, redaktörer eller ekonomiska intressen styr innehållet och intressanta texter når blixtsnabbt många läsare bara i kraft av sitt innehåll. Vi har fått ett växande torg för en verkligt demokratisk debatt och samtidigt hotas hela den agendasättande makten hos exempelvis Bonniers.

Läs mer: nyapolitiken.biz