tisdag 6 november 2007

Opponent of 'mega-mosque' receives chilling death threat on YouTube

Target: Alan Craig with his wife Sally

A leading opponent of plans to build Europe's largest mosque in east London has seen a chilling "obituary" for him posted on the internet.

The film on video-sharing website YouTube is entitled In memory of Councillor Alan Craig and contains pictures of him with his wife and two young daughters.

It was apparently posted in retaliation for his opposition to the mosque.

Mr Craig has now contacted police in fear of his family's safety and demanded that the video be taken down.

Islamic group Tablighi Jamaat wants to open the 12,000-capacity "mega-mosque" in Newham near the main 2012 Olympic site.

The FBI has described the group as "a recruiting ground" for al Qaeda, which it denies.

Shoebomber Richard Reid and 7/7 bombers Mohammad Sidique Khan and Shehzad Tanweer were members.

Mr Craig, 61, a member of the Christian Peoples Alliance on Newham council, has led a local campaign against the mosque which is planned for the site at Abbey Mills next to West Ham Tube station.

Läs mer: www.dailymail.co.uk

Lita ALDRIG på en muslim

Taqiah - synen på lögn inom islam

Om al-Taqiyya, islams syn på lögner. Fri översättning och vissa egna kommentarer.

Ett intressant och angeläget ämne. Lögnarens och manipulatörens viktigaste vapen är vår egen godtrogenhet.

Definition
Ordet "al-Taqiyya", (taqiah, Al-takeyya, Al-taqiyah, kitman) betyder bokstavligen: "Att dölja eller maskera sin tro, sina övertygelser, idéer, känslor, åsikter och/eller strategier vid en tid av påtaglig fara, antingen eller senare i tiden, för att rädda sig själv från fysisk och/eller känslomässig skada." En enklare översättning skulle kunna vara "Förställning". (Definitionen hämtad från en Shiamuslimsk sajt).


Sanningen som dygd
I Koranen och islamisk tradition finns det passager där ärlighet prisas som en dygd, och generellt talat så är lögn att se som förbjudet. Detsamma gäller förstås i stort sett alla större religioner.

I Sura 40:29 sägs bland annat "Gud vägleder förvisso icke den, som är lättsinnig och lögnaktig.", och i Hadither citeras Muhammed "Be honest because honesty leads to goodness, and goodness leads to Paradise. Beware of falsehood because it leads to immorality, and immorality leads to Hell"


Lovvärda citat
Det är förstås lovvärt med sådana yttranden, men tyvärr verkar det som dessa sanna ord främst är avsedda för relationer mellan muslimer, och inte nödvändigtvis gäller gentemot icke-muslimer.


Lögner - tolererade och uppmuntrade
Till skillnad från de flesta religioner finns det inom islam situationer där lögner inte bara tolereras, utan till och med uppmuntras.


Islams intressen
För att uttrycka sig grovt, islam tillåter muslimer att ljuga bland annat när de upplever att islams intressen är hotade.

Ärlighet blir därför först och främst viktigt i förhållanden mellan muslimer, mot icke-muslimer kan läget vara annorlunda.

Text lånad från: http://islamkritik.blogspot.com

Unholy War - Dispatches UK Channel 4 (Part 1)Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

"Man måste beundra utländsk media för att de tar upp dessa problemen, tänk om media här i Sverige gjort likadant, nä...här hjärntvättas vi med positiv propaganda att islam är en fredlig religion, man börjar redan i grundskolan. Vi måste vakna upp här hemma och inse att vi kommer att få exakt samma problem som de har i England...it´s just a matter of time"

Killing of Non-Muslims is Legitimate (British Mullah)

Jihad in Britain - Part 1


Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

"Idag i England, imorgon i Sverige"

Islamic Extremism Grows in Britain

Glenn Beck CNN Headline News- Sharia Courts in England

Muslims debate Sharia (Islam laws) over England - Sky News

Kyrka blir moské

Qatars regering gav Gävle islamiska center fem miljoner till köpet av Metodistkyrkan

Gävle Islamiska center har köpt stadens Metodistkyrka för fem miljoner kronor. Hela summan kommer från Qatars regering, ett land med klara brister i sin egen religionsfrihet.

Den första mars nästa år tar metodistförsamlingen med sig kors och kyrkklocka och lämnar över kyrkan, som ska göras om till moské.
Att köpeskillingen kommer från Qatar är en uppgift som Gävle Islamiska center själva har valt att gått ut med.
- Vi tycker att allmänheten har rätt att få veta det, säger Jalel Bel Hadj som är ordförande för Gävle Islamiska center till Dagen.
Jalel Bel Hadj berättar att det finns krav på motprestation från Qatar:
- Det är viktigt att vi är kända här, att vi inte sprider idéer som strider mot islam och att vi inte är stämplade som ”bråkiga”, om jag säger så.
Det handlar också om hur de samarbetar med myndigheterna, hur de arbetar i samhälleliga frågor och så vidare, berättar han, och nämner samarbete med polis och det socialen och barn och ungdom samt kriminalvård.
Inte en demokrati
Qatar är inte en demokrati, men enligt BBC antog landet en grundlag 2005 som öppnar för demokratiska reformer. Landets icke-muslimska minoriteter har betydligt större manöverutrymme än i flera av grannländernas.
Men islam är statsreligion, och en person som missionerar för någon annan religion utom islam kan dömas till fängelse i upp till tio år. Den som blir påkommen med att ha skrivet eller inspelat material med missionerande innehåll kan få två års fängelse.

Viggo Mortensen är professor vid Center för multireligiösa studier vid Århus universitet. Han ser inga principiella problem att ett land som Qatar hjälper en islamisk förening i Gävle.
- Men man kan kräva ömsesidighet. Så jag ser fram emot att exempelvis Svenska kyrkans mission erbjuder sig att bygga en kyrka för de kristna filippinska gästarbetare som finns i Qatar.
- Religionsfriheten måste vara utgångspunkten för hela diskussionen. Och den är inskriven i alla våra författningar i Europa, och därför ska inga hinder läggas i vägen för människors utövande av deras tro.

Högt på dagordningen
Samtidigt säger han att religionsfrihet bör ligga högt på dagordningen i internationella sammanhang.
- De allra flesta islamiska länder har en särskild tolkning av religionsfriheten, säger Mortensen. Saudiarabien har inte ratificerat FN:s deklaration om mänskliga rättigheter just på grund av religionsfriheten. Många andra har gjort det - men utifrån en annan förståelse av vad den innebär. Då måste länderna i FN insistera på att det är den definition där rätten att byta religion är kärnan, är den som gäller - och därmed också rätten till mission.
Jalel Bel Hadj ser ingen risk för att folk blir misstänksamma för att deras finansiär kommer från ett land med bristande religionsfrihet.
- Nej. Det viktigaste är vilken vår förening är, vilken historik vi har.
- Vår strategi gäller både det inre och yttre livet. Det inre livet gäller det som är andligt, det yttre handlar om att samarbeta för samhällets utveckling, med allt vad det innebär, säger Jalel Bel Hadj.

Bredare perspektiv
Vår vision är att få ett bredare perspektiv. Vi kommer att ha ett bibliotek dit alla är välkomna, vi hoppas också motverka islamofobi.
- Vi är glada över att det har varit en kyrka, för då har byggnaden haft ett andligt syfte även tidigare. Jag vill också nämna att vi samarbetar med Svenska kyrkan i ett projekt mot narkotikamissbruk.
Regeringen ser inte några principiella problem med fallet.
- Det här är en fristående organisation, så vi kan inte ha några synpunkter på var de tar sina pengar ifrån. Hade de varit en statlig organisation, hade vi kunnat kommentera det, hälsar kulturministerns pressekreterare.
Tuula Sahlin är pastor i Gävle metodistförsamling. På frågan om de hade några betänkligheter kring köparen, konstaterar hon att de hade hört att Qatar fanns med som finansiär, men att de inte visste mycket mer.
- Det har varit många intresserade, men väldigt få har lämnat något bud. Vi har fått bearbeta frågan och tänka till, men sedan måste man komma till ett beslut.

Källa: dagen.se

Säpo vill bugga politisk extremismSäpo kräver bättre möjligheter att avlyssna och bugga politiska extremistgrupper som Afa och Svenska motståndsrörelsen.
Lagarna är föråldrade och fungerar inte mot hur extremisterna organiserar sig i dag.

I en skrivelse till regeringen kräver Säkerhetspolisen att straffbestämmelsen olovlig kårverksamhet moderniseras i grunden och att straffen för sådana brott skärps. Kraven framförs i samråd med Åklagarmyndigheten, rapporterar Sydsvenskan.
När brottet infördes på 1930-talet sysslade politiska extremister med att sätta upp skyddskårer för sin partiverksamhet. Dessa utformades så att de lätt kunde ombildas till militära eller polisiära styrkor, och i kristid användas som instrument för att ta den politiska makten.

Dagens politiska extremister på vänster- och högerkanten organiserar sig i stället i ledarlösa oberoende celler, tillfälliga aktionsnätverk, och löst sammansatta kamratgrupper.
Sådana är mycket svåra att spana på, enligt Säpo. De pratar inte bredvid mun på telefon och går inte att infiltrera eftersom medlemmarna känner varandra väl.

Läs mer: www.varldenidag.se

Allt fler anlagda bränder drabbar Sveriges skolor


Sveriges skolor hotas av bränder. Varje vecka läser vi om nya bränder i skolor och förskolor. Och utvecklingen tycks gå mot ständigt fler bränder. Ökningen beror nästan helt på skadegörelse och vandalism.
- Att tända eld på en skola ger uppmärksamhet och sporrar en del kriminella gäng, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Läs mer: www.varldenidag.se

Libyan Islamists 'join al-Qaeda'A Libyan Islamist group has joined al-Qaeda, according to an audio message on the internet attributed to the radical network's second-in-command.

Ayman al-Zawahri purportedly said the Fighting Islamic Group in Libya was becoming part of al-Qaeda.

Earlier this year Algeria's Salafist Group for Preaching and Combat also claimed to have joined the network.

The recorded message called on Islamists to topple North African as well as Palestinian leaders.

"O nation of jihad, support your sons so that we defeat our enemies and rid our homeland of their slaves," said the recorded voice attributed to al-Zawahri, referring to the leaders of Libya, Tunisia, Algeria and Morocco.

Läs mer: www.news.bbc.co.uk


Mobbades för att hon är svensk

UTMANINGEN Knuffar, bråk och skitsnack bakom ryggen – på Sofias skola blev
man mobbad för att vara etniskt svensk.
– Ibland var det jobbigt att gå till skolan, även om det inte var riktat direkt mot mig, säger Sofia.
När Sofia började mellanstadiet på en av Södertäljes skolor var hon en av få etniska svenskar i sin klass. Utan att hon själv först var medveten om det blev hon en del av en minoritet – men under
de kommande åren skulle hon bli väl medveten om vad det kan betyda.

Även om det nu har gått ett tag kan de dåliga minnena från skolan fortfarande vara jobbiga att prata om. Därför vill flickan vi kallar för Sofia inte framträda med bild, eller sitt riktiga namn, i tidningen.

Läs mer: www.lt.se

Man hotade döda tågvärd

Tågvärden försökte få mannen att betala sin biljett med svenska pengar.
Då blev han ursinnig och hotade att "mörda hela tåget", uppger Norra Skåne.
- Jag ska döda dig! Jag ska knivhugga hela tåget! Jag har knivar i min väska! skrek han enligt tidningen.
Den 47-årige hässleholmaren reste en septemberkväll med Öresundståget mellan Malmö och Kristianstad. Eftersom han kom direkt från en utlandsresa hade han ingen svensk valuta med sig.
Den kvinnliga tågvärden förklarade att det inte gick att betala med utländska pengar – och skrev en kontrollavgift på 700 kronor för att han inte kunde lösa biljett, skriver Norra Skåne.
Då blev mannen rasande.

Läs mer: www.kvp.se


Pojke hetsad att slå flicka

BACKA. En niondeklassare iBrunnsboskolan åtalades igår för misshandel, sedan
han helt oprovocerat ska ha gett en flicka i sjuan ett flertal slag i magen och på armarna.
Händelsen inträffade iapril i år. Flickan skulle gå förbi skolans rökring för att hämta en kompis. När hon passerade ringen sprang killen efter och slog henne på armen. Då hetsade ett tjejgäng
i rökringen honom att misshandla henne. – Slå sönder henne, ropade en av tjejerna.
Niondeklassaren ska då ha gett sjundeklass flickan fem slag i magen. Flickan fick uppsöka skolsystern. Skolan anmälde senare händelsen till polisen.
Nekar till brott
Den åtalade killen hävdar att han bara puttade lite på flickan. – Vi brukar göra det när vi ses och hon har aldrig blivit ledsen eller fått ont tidigare, säger han i förhör.

Källa: expressen/city/gbg

Två åtalas för misshandel i skolan

Klimatet i grundskolan hårdnar. Två högstadieelever åtalades på måndagen för att, mellan lektioner, ha misshandlat yngre kamrater.
Den ene i Frölunda, den andre på Hisingen.

I februari blev en pojke, nyss fyllda 14 år, slagen i ansikten och inknuffad i ett skåp på Tynneredsskolan. Den misstänkte, en 15-åring, anklagas också för att ha kopplat ett strupgrepp runt halsen på sitt offer.
Sjundeklassaren hade blivit kallad tjockis och svarat med orden "håll käften".

Läs mer: www.gp.se