måndag 9 februari 2009

Nykvarn - Hotfulla elever blev avstängda

Två elever och inte fyra från Nykvarns praktiska gymnasium har stängts av efter att ha utsatt andra elever på skolan för misshandel och hot.

Den ena eleven hotade en annan med elpistol i fredags för en vecka sedan. I måndags överföll en elev en annan i skolans matsal och slog honom när han låg ner.

Misshandeln bröts av en lärare. Händelserna hade ett samband, den elev som överfölls ska ha berättat om elpistolen för lärarna.
De avstängda eleverna bor i Södertälje.

Läs mer: LT

Södertälje - Tjejgäng överföll 13-årig flicka

Ett gäng yngre flickor misshandlade på söndagseftermiddagen en annan ung flicka på S:ta Ragnhildsgatan vid gångbron över Nygatan.

Den 13-åriga flickan fick ta emot sparkar och slag och blev av med sin mobiltelefon.
– När de kollat några sms-meddelanden kastade de iväg telefonen. Det visade sig att flickorna kände till varandra, säger Christina Bergström, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisen rubricerar händelsen som misshandel.

Källa: LT

Arbetsförmedlare fick ha livvakttsskydd

Den 40-årige arbetslöse mannen krävde att arbetsförmedlingen skulle köpa in en speciell frisörutbildning. När två arbetsförmedlare nekade blev han hotfull.
En av arbetsförmedlarna blev så trakasserad att en säkerhetsvakt anlitades i den kvinnliga tjänstemannens hem dygnet runt under en vecka. Den 40-årige mannen döms nu till tre månaders fängelse av Göteborgs tingsrätt.
– Vad jag kan minnas har vi aldrig varit i närheten av en sådan åtgärd, säger Kent Rudh, säkerhetsanvarig för Arbetsförmedlingen Västra Götaland.

Läs mer: Metro

Släpades till polisen efter hot och våldtäkt

Den 31-årige mannen våldtog först en kvinna under pistolhot - sedan rånade han en prostituerad. Mannens våldsamma framfart fick ett slut då några personer släpade in mannen på en polis-station, skriver Ekstrabladet
Det var i går morse som polisen på Station City i Köpenhamn fick den 31-åriga mannen insläpad på stationen.
Mannen hade då hållit en pistol mot pannan på en prosti-tuerad kvinna på Lille Istedgade och tvingat till sig 200 kronor.

Läs mer: KVP

Israelhatet ökar i styrka bland araberna i sverige

Uppdaterad!!

Demonstranter anmäls kallade polis rasist och hora Polisen nöjd med ingripandet

Nio personer greps ochfem omhändertogs närmotdemonstranter försökte störa en pro-israelisk
manifestation utanförMalmö rådhus. Några motdemonstran-ter anmäls av en kvinnligpolis sedan de kallat hen-ne rasist och hora.
De gripna misstänks blandannat för förberedelse ochförsök till grov misshandelförsök till våld mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Polisen uppskattar att den pro-israeliska manifes-
tationen samlade omkring400 deltagare och att motdemonstranterna var nästan lika många.
Källa: Metro Skåne PDF


Tio motdemonstranter greps i dag i samband med en demonstration för Israel på Stortorget i Malmö. De gripna är misstänkta för försök till våld mot tjänsteman.

Mellan 150 och 200 poliser fanns på plats för att hindra konfrontationer. Antalet demonstranter uppskattas till 100 och motdemonstranterna, som hölls bakom kravallstaket, till ca 300.

Malmöpolisen är nöjd med insatsen och säger att det var förhållandevis lugnt. För snart två veckor sedan misslyckades man med att hålla ordning på motdemonstranterna. Mötet avbröts.

Läs mer: SVT

Barnvakt våldtog 9-åring två gånger

En 42-årig man i Göteborg som två gånger våldtog en nioåring som han skulle sitta barnvakt för, har dömts till två års fängelse, uppger Metro Göteborg.

Mannen skulle ta med flickan på bio men påstod att filmen blivit inställd så hon fick följa med honom hem i stället. Där skedde övergreppen. Mannen har tidigare suttit av ett långt straff för liknande brottslighet.

Källa: Aftonbladet