söndag 8 februari 2009

SD övervakas av Jan Guillou


Under den här veckan är Sverigedemokraterna ute på en Sverigeturné inför EU-parlamentsvalet 7:e juni i år. På torsdagen var de på Stortorget i Gävle dit många nyfikna åhörare hade sökt sig. En av dem var författaren och journalisten Jan Guillou som febrilt antecknade ner allt som Sverige demokraternas ledare Jimmie Åkesson skanderade.


- Deras agenda är att de ska minska invandringen och de förbinder en massa problem i Sverige med invandringen, säger Jan Guillou.

Han jobbar den här veckan som reporter åt Aftonbladet med uppgift att ta reda på vad det egentligen är som Sverigedemokraterna står för. Och hittills är Guillou bestört över vad han har sett hos och hört.

- De är inte vad de framställs som i medierna, de är mycket värre än så i den meningen är att de är ett hyggligt mittenparti med all gammal facism bortskalad. Deras väljare är hyggligt anständigt folk som tidigare röstade på socialdemokraterna, och det här är mycket allvarligare än vi tror, säger han.

Läs mer: SR

Södertälje - GÄNGMISSHANDELN VID STATIONEN

"Alla i gänget är skyldiga"
Rabi och Wesam tror att många är rädda och inte vågar vittna

– Det spelar ingen roll vem som slagit, är man med men inte gör något, är man skyldig, säger Wesam Mikhaiel, 20, som tycker att hela gänget borde straffas.

LT träffar honom på Västergårdsgymnasiet där han är och hälsar på kompisen Rabi Elias, 17 – båda ser med förakt på det som inträffade 6 september i Södertälje, att ett gäng på minst 20 personer gav sig på en tjej. Att det nu inte blir något åtal, tycker de är synd.
– Det är fegt att flera hoppar på en person, man är ingen man då, men det har tyvärr hänt flera gånger i och utanför Södertälje. Har man något otalt får man klara det själv, tycker jag. Problemet är att dessa personer inte får höra det av sina föräldrar, säger Rabi Elias.

Läs mer: LT

Göteborg - Lärare avstängd från skola

Den pedofilåtalade läraren blev omedelbart avstängd efter GT:s avslöjande i går.
- Jag har avskilt honom från all undervisning och ska förhandla om att avskeda honom, säger skolans rektor.
Läraren har i sju år undervisat barn på skolan i Göteborg.
I torsdags höll han kurser som vanligt - samma dag som åtalet mot honom lämnades in till Göteborgs tingsrätt.

Läs mer: GT