torsdag 19 februari 2009

Aftonbladet granskar SD

Jan Guillou följer mannen som ska ta Sverige- demokraterna rakt in i riksdagen

Han säger att han är ”etnisk skåning” eftersom han tillbringade sin första barndom 100 meter utanför Blekinges gräns i byn Valje. Hans far hade en golv- och mattaffär där. Det där med etnisk skåning är lovande, såvida det inte bara är ett aningslöst skämt. Etnicitet, alltså ”ras”, borde bli ett utmärkt samtalsämne med Sverigedemokraternas partiordförande.

Läs mer: Aftonbladet

Rosengårdselever mobbar svensk lärare

Även detta hittade jag hos bloggen Muslimska friskolan, besök den.

Media tystar polisrekrytering i moské

Från bloggen muslimska friskolan kan man läsa följande:

Jalal Darir var mycket artig. Han bekräftade att polisen ska hålla ett rekryteringsmöte i deras moské 27/2 2009. Darir säger att hela styrelsen är informerad, efter att ärendet behandlats på ett styrelsemöte nyligen. Efter styrelsemötet har Islamiska Förbundet informerat sina muslimska medlemmar om rekryteringsträffen, enligt Darir. Darir berättar att Islamiska Förbundets

Läs hela artikeln hos Muslimska friskolanFd Guantanamofången Adil Hakimjan beviljas uppehållstillstånd

Migrationsdomstolen (Länsrätten i Stockholm) beviljar Adil Hakimjan uppehållstillstånd som flykting

- Det sätt på vilket Adil Hakimjan förmåtts söka skydd, familjeanknytningen och skälen av humanitär natur gör att migrationsdomstolen vid en samlad bedömning finner tillräckligt starka skäl för att göra undantag från första asyllandsprincipen och bevilja honom uppehållstillstånd som flykting, säger Carl-Otto Schéle, chefsrådman och domare i målet.

Läs mer: Fria nyheter

Intifada i Södertäljes butiker

Ett flygblad tyder på att attentaten på Coop Forum och Ica Maxi i Södertälje kan ha kopplingar till det underjordiska nätverket Global Intifada.

Global Intifada anses vara ett löst sammanhållet nätverk av aktivister på den extrema vänsterkanten. Bland annat har brandbomber mot bilar tillhörande de danska och ryska ambassaderna i Stockholm 2005 tillskrivits nätverket. Global Intifada ska även ha stått bakom utplacerade bomber vid Försvarets Materielverk, FMV, 2006.

Motiven till dessa attentat stod att finna i dansk immigrationspolitik, det danska stödet till kriget i Irak, ryska krigsinsatser i Tjetjenien och svenska inköp av israelisk miltitär utrustning.

Läs mer: SVD

Ronna - 15-åring rånades av gäng på skoltid

En 15-åring blev i går rånad på sin mobiltelefon av jämnåriga. Dessutom skallades han och hotades att inte gå till polisen.

Men lärare på Ronnaskolan larmade polis så fort de fick nys om vad som hänt.
Enligt uppgift från polisen ska den 15-årige killen ha blivit tvingad att låna ut sin mobiltelefon. När han krävde att få den tillbaka svarade de tre jämnåriga gärningsmännen med misshandeln.

Läs mer: LT

"De kränktas skara sjunger igen"

Ta av slöjan – eller sluta i skolan

Två muslimska kvinnor har anmält Västerorts vuxengymnasium till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Anledningen är att de fått ett ultimatum – ta av slöjan, eller sluta i skolan, skriver de i anmälan.

”I dag tog skolan beslut att jag inte får gå kvar på skolan om jag inte tar av mig min niqab i klassrummet eller i kontakt med personalen på skolan. Dom hänvisar till beslutet som Skolverket tagit angående detta ämne. Det Skolverket har lagt fram är endast ett beslut, ingen lag och beslutet handlar om de som bär burka, alltså helt täckta. Jag har niqab, vilken visar ögonområdet”, skriver den ena kvinnan i sin anmälan.

Läs mer: SVD"Om det enda man ser är ett par glasögon så kan man undra om dessa niqab klädda kvinnor verkligen vill integreras i samhället. Hur skall man kunna få ett arbete med en niqab som döljer allt utom ögonen? "

Stadsfinasierat spionage mot SD

En bra sammanfattning från Toralfs blogg.

INTE DET MINSTA FÖRVÅNAD


Jag hoppas att Erik Almqvist orkar med den förföljelse han utsätts för i media. När Erik Almqvist utsätts för stenkastning eller jagas vänsterextrema knivmän så är det väldigt små eller inga rubriker alls i media men däremot när man avslöjar en infiltratör i ungdomsförbundet och ställer henne mot väggen blir han anklagad för rån och stöld.

När man lyssnar på Kalibers egen inspelning av händelsen så framgår det med all tydlighet att tjejen blir halvt hysterisk när hon avslöjas och flyr fältet och lämnar sin väska med den dolda videokameran. Kalibers släppta inspelning avslöjar mest hur hysterisk denna Caroline Stenman blir efter avslöjandet. Anledningen till att hon blir halvt hysterisk är ju att hon är fullt medveten om vad hon gjort och inte vågar stå för sina handlingar utan flyr till sin vuxna programledare i en annan hytt på båten.


Läs hela texten med kommentarer: thoralfalfsson