onsdag 28 november 2007

Sd-ledare: Bra att de kopierar vår politikSverigedemokraterna välkomnar Göran Johanssons (s) krav på att avvisa insmugglade flyktingar.
Förslagen från Göran Johansson och Illmar Reepalu har sverigedemokraterna drivit i nästan 20 år, hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson.
- Det är glädjande att de etablerade partierna är på väg att anpassa sin politik efter vår, säger han.

Läs mer: www.gt.se

Elever på muslimska friskolan porrsurfarLäs vad bloggen
"Muslimska friskolan" skriver om detta

What can't be named Muhammad?

British teacher Gillian Gibbons stands accused of insulting Islam's Prophet after allowing her pupils in Sudan to name a teddy bear Muhammad. What are the rules on using the name?

Muhammad, in its 14 different spellings, is now the second most popular name for baby boys in Britain.

Muslim families - of which there is an increasing number in the UK - often choose names which honour the Prophet or show a link to their religion in another way.

Läs mer: www.news.bbc.co.uk

Samband mellan skott och misshandel?

Polisen misstänker att nattens skottdramat i Degerfors kan hänga samman med en grov misshandel som inträffade i Karlskoga i helgen.

Det var strax efter midnatt som polisen fick larm om en skottlossning på Skolgatan i Degerfors. På plats kunde polisen konstatera att en lägenhetsdörr blivit beskjuten med minst två skott.
Någon misstänkt finns inte i nuläget, men polisen gör en koppling till tidigare brott.

- Vi tror att beskjutningen i Degerfors i natt kan ha ett sammanahng med en grov misshandel som inträffade i Ekeby, Karlskoga, i helgen, berättar Stig Tored, utredare vid Karlskogapolisen.
- En gärningsman är anhållen i sin frånvaron efter händelsen i Karlskoga, säger Tored.

Läs mer: www.na.se

Rädda vår lärare från piskstraffet -ber de sudanesiska elevernaEn 7-årig pojke, elev till den brittiska läraran som riskerar att få 40 piskrapp
för att ha döpt en leksaksbjörn till Mohammed sa igår: " detta är mitt fel"
medans eleven pratar spenderar nu Gillian Gibbons sin tredje natt i ett Khartoumskt fängelse
utan någon formell dom än så länge

Lär mer: www.dailymail.co.uk

Pappan grep in när polisen inte ville utreda

21-åringen misshandlades och rånades. Trots att han pekade ut gärningmännen lades utredningen ner. Men när hans pappa ställde upp och vittnade ändrade sig åklagaren.
De två gärningsmännen har nu dömts till fängelse och sluten ungdomsvård.

Det börjar med en vissling sista helgen i juli 2006. 21-åringen uppskattar inte att de två unga männen ropar efter hans flickvän. När han frågar varför, är bråket snart i gång. Men de är två mot en – och 21-åringen ligger snart på marken där han får ta emot flera sparkar och slag mot kroppen och mot huvudet. Gärningsmännen stjäl hans mobiltelefon och ena sko innan de lämnar platsen.

Läs mer: www.sydsvenskan.se

Hotade skära frun i småbitar

Den 43-årige mannen hotade att skära sin hustru i småbitar. Sönerna misshandlade han med bland annat en kedja och ett bälte, skriver Norrköpings Tidningar.

Kvinnan gifte sig med mannen på 90-talet och han tog direkt kontroll över hennes liv. Hon fick inte titta på tv, använda telefonen eller datorn utan hans tillåtelse. 2001 dömdes mannen till fängelse för grovt narkotikabrott. När han senare frigavs ville kvinnan lämna honom eftersom han hade drogproblem och drack. Deras stormiga förhållande nådde sin botten i somras när mannen, under två veckors tid, dagligen misshandlade och hotade henne.


Läs mer: www.expressen.se

Välkommen till Rödeby – ett helt normalt terrorsamhälle

Peter Kadhammar hittar fler offer bland alla polisanmälningar

RÖDEBY. Rödeby är ett fullkomligt normalt samhälle, om man bortser från att en familj blev så terroriserad av ett ungdomsgäng att fadern sköt ihjäl en 16-åring och skottskadade en annan.

Och om man bortser från att ett par pensionärer blivit så trakasserade att kvinnan lades in för stroke och mannen säger att de funderar på att flytta från bygden.

Annars är allt normalt – fritidsledaren säger att det finns en speciell, varm ”Rödebyanda”, den lokala socialdemokratiska politikern Eva Strömqvist säger att det är ett trevligt litet samhälle och den lokale moderaten Johan Elofsson anser att dödsskjutningen och trakasserierna var beklagliga, isolerade händelser.

Läs mer: www.aftonbladet.se

Taxibolagen fifflar bort 300 miljoner


Granskning välkomnas av branschen

Det fuskas för 300 miljoner inom taxibranschen i Göteborg – varje år.

Skatteverket hittar bara en bråkdel.

Nu trappas granskningen upp.

I mars 2006 drog Skatteverket igång sin granskning av taxibranschen. Sedan dess har 65 skattefuskare i Göteborg upptäckts.

”Fuskat med flit”

– De här personerna har fuskat med flit. En hade undanhållit 900 000 kronor, alltså 300 000 kronor i skatt som inte betalats in, säger Ragnar Jacobsson, som leder Skatteverkets projekt i Göteborg.

Skattefuskarna hade försökt fiffla bort 1,6 miljoner i skatter. Det är ändå bara en bråkdel av den beräknade summan skattefusk – 300 miljoner kronor.

Läs mer: www.aftonbladet.se

SKOLBRANDEN I GRÅBO300 elever på Hjällsnässkolan i Gråbo saknar klassrum.

I går brann Hjällsnässskolan i Gråbo för tredje gången i år.

De övervakningskameror som skulle ge skolan bättre skydd hade inte hunnit sättas upp.

– Jag fattar inte vem som kan göra såhär, säger eleven Rebecca Hansson.

När Räddningstjänsten kom till skolan strax efter halv sex på morgonen fick de snabbt evakuera villaområdet intill. Det fanns gasbehållare i de brinnande kemisalarna. Ett 40-tal brandmän släckte och arbetet fortsatte hela kvällen. På måndagen håller polisens tekniker på att undersöka ruinerna av skolan för att se hur branden började.

Läs mer: www.aftonbladet.se

Polis sköt kniv-man i benet

23-årig knivman gjorde utfall mot poliser – sköts i benet

GÖTEBORG. Polisen sköt i går kväll en 23-årig man som attackerade dem med ett tillhygge.

Patrullen larmades till Dimvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg 23.46 i går kväll. En 23-årig man hade bråkat med sin sambo och var beväpnad och hotfull. Ett mindre barn ska också ha befunnit sig i lägenheten.

När patrullen kom fram väntade mannen på poliserna utanför porten och gick till angrepp mot dem.

Läs mer: www.aftonbladet.se