onsdag 14 november 2007

70-åring hittad blodig bakom bensinmack

Den 70-åriga kvinnan skulle gå till tandläkaren. Hon hittades nerslagen på en parkeringsplats.Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp. Om någon vet någonting om det här, ring till oss, säger Dick Halldén, inre befäl i Frölunda.

Det var på måndagskvällen som den 70-åriga kvinnan gick till folktandvården på Riksdalersgatan." vad är det för ynkligt kräk som ger sig på äldre försvarslösa människor? "

Men hon kom aldrig hem igen. En granne hittade 70-åringen nerblodad på en parkering bakom en bensinmack.Hon hade då stora sår i ansiktet och på huvudet och saknade sin handväska.

Livshotande skador

Nu svävar kvinnan mellan liv och död i en respirator på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hon har opererats på neurokirurgen, och enligt läkaren där verkar skadorna uppkommit genom kraftigt våld.

Källa: www.gt.se
Misstänkt 17-åring fortfarande på fri fot

17-åring rymde

GÖTEBORG. En av de misstänkta för rånmordet på en kioskägare i Länsmansgården har rymt.
I väntan på rättegång har 17-åringen varit omhändertagen på Fagareds Ungdomshem, enligt lagen om särskild vård av unga (LVU).
– Det var en helt odramatisk rymning. Han passade på att smita utanför området trots att han hade sällskap av personal, förklarar Leif Obert, tf institutionschef på Fagared,
Rymningen skedde för två veckor sedan. 17-åringen är nu efterlyst av polisen.
– Vi håller med delgivningar och hoppas även hitta 17-åringen i tid till rättegången, säger Christina Lycke-Alhbin vid vid utredningsroteln på göteborgspolisen.

Läs mer: www.gt.se

POLISHATARE: VI SKA SKJUTA IGEN!!


En 29-årig polishatare är huvudmisstänkt

GÖTEBORG. Den huvudmisstänkte för attackerna mot en polisstation och polishelikoptrarna: En 29-årig AK4-beväpnad polishatare från en göteborgsförort.
Efter helikopterattacken har gärningsmannen meddelat att han ska "skjuta mot poliser igen".

I går morse upptäcktes att samtliga tre polishelikoptrar på Säve beskjutits med automateld. Men det var inte det enda som upptäcktes. GT erfar att gärningsmannen klottrat ett hotfullt meddelande med färg på utsidan av byggnaden. Budskapet är att poliser ska skjutas – igen. Den 29-årige polishatare som GT tidigare skrivit om är misstänkt, både vad gäller skottlossningen mot polisstationen i Partille och attacken mot helikoptrarna. – Han är definitivt en kandidat, bekräftar en poliskälla. Länskriminalens biträdande chef Sven Alhbin till GT.se bekräftar uppgifterna om att den 29-åringen är intressant i utredningen. - Ja, det är han. Han är ju redan häktad i sin utevaro för andra brott, men vi vet inte var han finns, säger Ahlbin till GT.se. Läs mer: www.gt.se