fredag 8 augusti 2008

Norge - Flicka utsatt för grov våldtäkt på asylmottagning

En 20-årig rwandisk jente skal ha blitt brutalt voldtatt på et asylmottak i Rjukan.

Noen dager før Aftenposten skrev om hvordan kvinnelige asylsøkere holder ut voldtektsforsøk og ufrivillig berøring fra mannlige beboere på asylmottak, skal en ung jente brutalt ha blitt voldtatt på Mandheimen asylmottak natt til søndag 27. juli.

En mann fra samme mottak er anmeldt for grov voldtekt og saken er nå under etterforskning av politiet. Ifølge en kilde nær offeret var voldtekten spesielt grov. Jenta skal ha blitt stengt inne i to timer og blitt mishandlet på det groveste.

Ifølge mannens forsvarer Bjørn Dyrland skal det ha vært en fest på mottaket samme natt kvinnen ble voldtatt.

- Begge to var tilstede på denne festen, bekrefter Dyrland overfor Aftenposten.no.

Mannen er blitt avhørt av politiet, men erkjenner ikke straffskyld. Han benekter at han har hatt samleie med den 20 år gamle kvinnen, men har forklart at han har kjent kvinnen over noe tid.

Läs mer: Aftenposten


Inget taxibolag tar på sig skulden för kvinnorna

SÖDERTÄLJE
”Det var inte vi”, säger de stora taxibolagen med anledning av sommarens händelser där kvinnliga taxipassagerare råkat illa ut.
Sommarsödertälje har i år skakats av flera händelser där kvinnliga taxipassagerare antastats, och i ett fall även våldtagits, av föraren de åkt med.

I samband med våldtäkten, vilken ska ha ägt rum i en bil knuten till ett av de större taxibolagen i Södertälje, i slutet av juni, sade Polisen att de hyste goda förhoppningar om att kunna gripa gärningsmannen.

– Vi kan inte berätta vilket taxibolag som pekas ut innan vi är 100-procentigt säkra på att det verkligen är det bolaget. Just nu har vi inget som vi kan gå ut med men utredningen pågår, säger Kia Samrell, informationsansvarig vid Södertäljepolisen.

Läs mer: LT

"Man läser allt mer om både taxi och busschaufförer som jagar sex på arbetstid. Det är ju i tron om att man är och bör känna sig trygg som man använder dessa tjänster, denna trygghet för kvinnor försvinner alltmer.
Majoriteten av dessa chaufförer är icke svenskar som har en förkastlig kvinnosyn."

Tonårskillar blev knivrånade

Fem tonårskillar blev knivrånade av fyra män i Lundby på torsdagskvällen. Bytet blev en gymnastiksko, ett par fotbollsskor och en mobiltelefon.


Klockan var runt halv tio och fem tonårskillar, födda 1992, var på väg hem från fotbollsträningen. Vid hållplatsen på Bjurslätts torg mötte de fyra män som var mellan 25 och 35 år gamla.

- En av dem började hota en av killarna med kniv. En av männen skar sönder killens väska och allt ramlade ut på marken, säger Cecilia Ekbladh, polisassistent vid polisen på Hisingen.

Rånarna kom över en mobiltelefon, ett par fotbollsskor och en gymnastiksko. Ingen person skadades fysiskt.

Gärningsmännen är på fri fot.

Källa: GP

"Vilket kap rånarna gjorde"