lördag 20 december 2008

Lyssna på Studio Ett om Rosengård

Källarmoskén i Rosengård
Rosengård i Malmö skakades för fjärde dagen i rad av oroligheter som bröt ut till upplopp under natten till idag. Resultatet var brinnande släp, stenkastande undomar, journalister som attackerades och slangbomber mot polisen. Och allt började med att några ungdomar ockuperade källarmoskén som stängdes av den privata fastighetsägaren Contentus.
Andreas Konstantinides, (s) ordf. Stadsfullmäktige i Rosengård, Natacha Lopez, reporter och Ibrahim, 16 årig ockupant medverkar.

Samt ett reportage av Gösta Lempert.

Lyssna: Studio Ett


"Ibrahim säger att han är "uppfostrad i källarmoskén, är han föräldralös?

Det satt långt inne men Andreas Konstantinides (s) berättar att källarmoskén har en hårdförd inriktning av islam. Man har också fått indikationer att kvinnor som bor i området rosengård har blivit trakasserade. Från vilken grupp det ska ha kommit ifrån säger han sig inte veta eftersom det inte finns några vittnesmål.

Men det var inte längesen vi hjälpte en mamma med sina två döttrar att fly från området eftersom de blivit misshandlade sen de vägrat bära slöja."

Bloggar som har bra kunskap om muslimerna/islamisterna i Rosengård är Bloggarna Muslimska Friskolan och Jihad i Malmö

BBC om upploppen i Rosengård

Swedish city hit by youth riots

Dozens of youths have rioted in the southern Swedish city of Malmo for a second consecutive night, setting cars on fire and clashing with police.

"We've had a very difficult evening," a police spokeswoman told the AFP news agency late on Thursday.

Läs mer: BBC

Relaterade länkar


Sweden top for welcoming migrants

Sweden sticks to multiculturalism

Muslims in Europe: Country guide