lördag 17 november 2007

PC eller MAC?

Muhammed as a Dog!

Islamic Law Condones Child RAPE

Islam's PORNO Heaven

The Cruelty of Islam

Children In England Turn To Islam

Del 2

Del 3

Del 4

Små orter för tuff kamp mot mc-gängen

Sjöbo. Medan riksdagspartierna bråkar om hur kampen mot den organiserade brottsligheten ska föras drabbas kommun efter kommun av nya kriminella gäng. DN har besökt Österlen, där Bandidos och dess supportrar i veckan uppmärksammats för journalisthot, påtryckningar mot krögare och värvning av tonåringar.

Han kommer släntrande i den regniga novemberkvällen längs trottoaren vid torget i Sjöbo. Klädd i kamouflagebyxor, vita sneakers och en skinande ny sportjacka. Runt halsen hänger en guldkedja av tjockare slag.

- Nu är han ute igen. Ska vi kolla honom?

Polismannen Peter Sjöholm tittar på sin kollega Johan Håkansson, drar ratten åt vänster och gör en U-sväng. Polisbilen glider upp intill killen i kamouflagebyxorna. Han är 21 år gammal och ingår i Loyalty BFL (Brothers for life), en nybildad stödgrupp åt den kriminella organisationen Bandidos MC.

Peter Sjöholm och Johan Håkansson har under hösten fått i uppdrag att i mån av tid punktmarkera Loyaltymedlemmarna. Då och då har de uppbackning av piketpolis och spanare från länskriminalen i Malmö. Men den här kvällen jobbar de ensamma.


Läs mer: www.dn.se

Häktas för sju års barnövergrepp

En 29-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för att i sju års tid ha sexuellt utnyttjat en ung flicka i sin närhet. Övergreppen började 1997, då flickan var endast åtta år gammal.

- Det är ett mycket känsligt läge. Det finns en hotbild mot målsägaren som är hedersrelaterad, säger åklagare Madeleine Berndt till tidningen Punkt SE.
Offret, som har hunnit fylla 18 år, bor i dag på ett skyddat boende för att undvika att utsättas för hot eller våld. Brotten begicks i Göteborgsområdet under åren mellan 1997 och 2005.

- Det är först nu som målsägaren tar upp det och vågar prata, säger Madeleine Berndt till tidningen.
Brotten har rubricerats som grovt sexuellt utnyttjande av underårig i stället för våldtäkt eller sexuellt övergrepp mot barn då brotten har begåtts innan den nya sexualbrottslagen infördes 2005.

Häktningsförhandlingen mot mannen hölls på torsdagen.

Källa: www.gp.se

Flera gängbråk i Landskrona

space


Under natten mot lördag har det varit flera stora gängbråk i Landskrona. I det största var 30-40 personer inblandade.
-Det användes tillhyggen som till exempel flaskor, säger länsvakthavande polisbefäl.

LANDSKRONA. Det första bråket, som också var det största, utspelade sig på Hantverkargatan vid 23.30. De flesta inblandade flydde från platsen när polisen kom. De flesta av dem som stannade kvar ville inte prata med polisen - förutom en som lämnade en anmälan om misshandel. Det finns dock ingen gripen i det fallet.

En person fördes också till sjukhus med okända skador.

Källa: www.sydsvenskan.se

Under natten har sedan bråk blossat upp igen vid flera tillfällen, polisen förmodar att det rör sig om samma personer. I dessa fall har bråken upphört när polis kommit till platsen.


Allt fler ungdomar offer för våld som kräver vård

KARLSKRONA 2007 ser ut att bli ett mörkt ungdomsvåldsår i Karlskrona.
Hittills i år har nämligen drygt 60 misshandlade ungdomar tvingats söka vård för sina skador på Blekingesjukhusets akutmottagning i Karlskrona; vilket prognosmässigt innebär drygt 70 vid årets slut.
I fjol var de 42 – och för fem år sedan 47.

– Men jag har en känsla av att det stora mörkertalet kanske ändå samtidigt minskat något. Ungdomar blir alltmer öppna om hur de fått sina skador, garderar sig stf verksamhetschef Håkan Eliasson i en kommentar till Sydöstran.
Under årets tio första månader har 61 personer i åldrarna 15 till 25 år sökt vård på akuten i Karlskrona, sedan de misshandlats.

– De är förstås betydligt fler egentligen. Men många föredrar att inte säga hur de fått sina skador. Kanske försöker de skydda någon, kanske är de rädda, kanske har de andra skäl till att i stället säga att de ramlat, eller gått på en dörr, säger Håkan Eliasson.
En del är också medvetslösa när de kommer in, och förs direkt till operation, eller till någon annan avdelning, och kommer inte med i statistiken.

Läs mer: www.sydostran.se

Tolvåring knivrånad av fjortonåring

En tolvårig flicka knivrånades på sin jacka i en park i Bandhagen på fredagskvällen. Rånaren var en annan flicka i fjortonårsåldern.

Rånet ägde rum strax efter 19 på kvällen då tolvåringen var på väg från Högdalen Centrum dit hon kommit med tunnelbanan tillsammans med en kamrat.

De båda gick genom ett parkområde mellan Mellanbergsvägen och Rågsvedsvägen då en flicka, som åkt med samma tunnelbanetåg, drog kniv.

Fjortonåringen riktade kniven mot tolvåringen och sa åt henne att lämna ifrån sig sin jacka. När hon fått jackan försvann hon springande från platsen.

Polisen kunde sedan hitta kniven inte långt från brottsplatsen. Senare på kvällen greps en flicka i Enskededalen som misstänkt för rånet.

Hon är nu överlämnad till sociala myndigheter.

Källa: www.dn.se

Han våldtog Emelie, 91

Polisens fynd: dna på kvinnans bröst och ett par plasthandskar


UPPSALA. Han var snyggt klädd och sa att han kom från hemtjänsten.Men i stället klädde han av sig naken och ville bli tvättad i underlivet. I går åtalades den 57-årige Uppsalabon för grov våldtäkt på en 91-årig kvinna – och fyra fall av sexuellt ofredande.

Sent en kväll i februari i år lämnade 57-åringen krogen i centrala Uppsala och cyklade till den gamla kvinnans bostad. Han sa att han kom från hemtjänsten och blev insläppt. Grannar hörde 91-åriga Emelies desperata rop på hjälp.

– Det var som en mardröm, har hon sagt i polisförhör.
När hon till slut lyckades larma hemtjänsten tog 57-åringen på sig sin kavaj och flydde.
Kvar låg den våldtagna kvinnan och ett par plasthandskar gärningsmannen lämnat efter sig.

Grov våldtäkt

Polisen hittade 57-åringens dna på kvinnans bröst. Enligt läkarundersökningen fanns tecken på våld mot underlivet. I går åtalades den misstänkte för grov våldtäkt.
Dessutom för fyra fall av sexuellt ofredande mellan 2003 och maj 2007. I samtliga fall mot kvinnor, 85–94 år gamla.

Enligt polisen finns flera liknande fall, som lagts ner i brist på bevis.
I förhör berättar 57-åringen att han odlade kontakten med kvinnorna för att senare kunna få en ”sexuell kick”.

När trycket blev för stort åkte han dit.
Han sa att han kom från hemtjänsten eller att han var hantverkare.

Läs mer: www.aftonbladet.seFlicka har vaknat efter balkongfall

En 14-årig flicka, som i slutet av oktober föll eller knuffades från en balkong i Eskilstuna, har nu vaknat ur medvetslösheten, skriver Aftonbladet. Hennes föräldrar är fortsatt misstänkta för mordförsök, enligt polisen i Södermanland.

Pappan, som suttit häktad, hävdar att flickan själv tog klivet över balkongräcket för att hon var arg över att pappan hade tagit ifrån henne en mobiltelefon. Han ska då ha försökt rädda henne genom att gripa tag i hennes kläder.

Flickan skadades mycket allvarligt vid fallet.

Källa: www.gp.se

Attentatet kunde slutat illa

Christina Andersson bromsade in för att inte köra på den cykel som kilats fast i spåret. Då haglade stenarna över spårvagnen.

Våld, hot, skadegörelse, stenkastning och kundvagnar på spåren. Spårvagnsföraren Christina Andersson utsattes nyligen för ett grovt attentat: "Om jag öppnat dörrarna hade jag inte levt i dag", säger hon.

Den grova skadegörelsen mot spårvagnar har ökat den senaste tiden och kostar skattebetalarna mer än 10 miljoner kronor varje år. Flera personer har skadats av glassplitter och hittills i år har olika föremål kastats mot spårvagnar vid 272 tillfällen.
- Jag vet att det händer mer än så. Allt anmäls inte, polisen har bara tid med de mest extrema fallen, säger Christina Andersson som kört spårvagn och buss i 22 år.

Den 15 oktober körde Christina Andersson den sista nattvagnen mot Östra sjukhuset. Klockan var strax efter ett på natten. När hon närmade sig hållplatsen Smaragdgatan såg hon en stor cykel som kilats fast i spåret. Hon tvingades göra en häftig inbromsning för att vagnen inte skulle spåra ur och skulle just öppna dörrarna för att lyfta bort cykeln när en skur av stora stenar bombarderade vagnen från båda sidor. Hon kastade sig reflexmässigt ner på golvet och kröp under förarsätet. Där kurade hon ihop sig medan stenar och glassplitter regnade ner över henne.
- Det var som att befinna sig i en krigszon. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och jag har ändå varit med om en hel del.

Den våldsamma attacken pågick under en knapp minut. Tolv rutor krossades och när polisen kom till platsen några minuter senare kunde de konstatera att det var ett välplanerat dåd. Gärningsmännen hade samlat ihop en lång rad med stora stenar på båda sidor om hållplatsen.
- Om jag hade öppnat dörrarna och gått ut ur vagnen så hade jag inte levt i dag. De som gjorde det här hade inte slutat bara för att jag klev ut, säger hon och konstaterar att det var tur att hon inte hade några passagerare i vagnen.

Läs mer: www.gp.se

"Vid ena sidan om denna hållplats ligger det bostadrätter, och vid den andra ligger det hyresrätter, allmänt kallad invandrarbyn. Ganska uppenbart varifrån problemen kommer?"