lördag 13 juni 2009

Medborgargarde mot kriminella vänsterdrägg

Uppdaterad!!
Våldsamt bråk av vänsterligister
Efter fyra timmars lugn bröt ett våldsamt bråk när facisterna skulle avlägsna sig.
Läs mer: KVP
***
På lördagskvällen samlas motståndsgruppen som tänker sätta stopp för Reclaim the street. De är trötta på vandalisering och går nu man ur huse för att säkra sin boendemiljö.


Gruppen uppmanar alla vuxna Malmöbor som är beredda att ta i med hårdhandskarna mot stenkastarna och våldsverkarna att engagera sig. Johan Robach är talesperson för gruppen som inte vill bli kallade för ett medborgargarde.– Något medborgargarde är det inte tal om just nu. Men skulle ordningsmakten ta i ordentligt för att lösa framtida problem så är möjligheten stor att ett sådant uppstår, hävdar Johan Robach.– Det här är inte bara en angelägenhet för oss som bor i Västra hamnen, utan för hela Malmö, säger han.– Vi är inte gängse uppfattningen att springa och gömma oss.

FAKTA
Reclaim the Streets
"Reclaim the streets" (ungefär återta gatorna) startades i England 1991 som en utomparlamentarisk vägmotståndsrörelse. Man demonstrerade genom att arrangera fest ockupera en bit av en gata, en gatukorsning eller hela kvarter, beroende på hur många deltagare som dök upp, för att stoppa biltrafiken. Organisationen protesterar mot kommersiella inslag inom globalisering, och massbilismen. I Sverige har demonstrationerna, till skillnad från Storbritannien, ofta gått över i våldsamheter.
Läs mer: Skånskan