söndag 14 februari 2010

Bananrepubliken Sverige - Moderater utreds om valfusk

Den misstänka valfuskhärvan i Moderaterna forsätter

Fem moderater - varav en riksdagsman och ett landstingsråd - pekas ut som kärnan i en hemlig valkartell som systematiskt köpt röster i partiets provval. En av dem misstänks ha fuskat sig in i riksdagen i valet 2006.

I går kunde Expressen avslöja att den moderata riksdagskandidaten Mats Rudin själv betalat in avgifter för nya medlemmar han värvat - och uppmanat dem att rösta på honom. Han har hoppat av sin kandidatur.Nu växer härvan. Expressen kan nu avslöja att minst fem tunga M-politiker utreds för fusk: riksdagsmannen Mats G Nilsson, landstingsrådet Christer G Wennerholm, kommunstyrelseledamöterna Petter Lindfors och Rolf Könberg samt tidigare nämnde Mats Rudin.

Läs mer: Expressen


Ingen debatt om kvinnoförtycketKvinnor i Saudiarabien får inte köra bil, cykla, gå på gym eller äta på samma restauranger som män.


Alla arbetsplatser, universitet, bibliotek och sjukhus är könssegregerade. Kvinnor får inte ha bankkonton utan makens tillåtelse eller vittna i domstol, om det inte är absolut nödvändigt.
De får, enligt lag, inte vistas utomhus utan att vara täckta från topp till tå i svarta klädnader som täcker allt utom ögonen, så kallad abaya.

Det sistnämnda har fått ödesdigra konsekvenser. Tidigt en morgon i mars 2002 började det brinna i en flickskola i Mecka. 800 flickor var inlåsta i byggnaden för att inte kunna lämna skolan.


När branden började vägrade sedlighetspolisen att låsa upp grindarna. När flickorna stormade utgångarna slogs de ner av polisen och tvingades tillbaka in i lågorna. De var inte korrekt klädda i abayas.
Femton flickor dog och ett femtiotal skadades.
Det här hände alltså för snart åtta år sedan, men förtryckt mot kvinnorna fortsätter i Saudiarabien.

Läs mer: Expressen/krönikör

Hisingen - Man kniskars vid bankomat som senare avled

Polisen söker vittnen till knivmord

Den 24-årige man som rånades och knivskars på Hisingen sent på lördagskvällen avled av sina skador. Mannen rånades vid bankomaten på Länsmanstorget. Han stod i kön tillsammans med tre kamrater då han angreps av två killar som tillhörde ett sällskap på fem.

Offret blev nedputtad på marken och slagen..

Trots allvarliga knivskador sprang mannen till hållplatsen på Temperaturgatan tillsammans med sina kamrater och hoppade på en spårvagn. På spårvagnen såg han att han var skadad och en av kamraterna ringde polis och ambulans.

Läs mer: GP

Judar flyr från hatbrott i Malmö

Sahlin i möte med judiska församligen i Malmö

I morse träffade Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin företrädare för Judiska församlingen i Malmö. Syftet var att diskutera situationen för judar i Malmö.

Under mötet skickade Mona Sahlin en uppmaning till partikamraten tillika Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu.
– Jag hoppas att man kan få en bättre dialog här i Malmö med den politiska ledningen och det ska jag se till att Ilmar Reepalu vet och tar initiativ till, för det ansvaret måste den politiska ledningen i Malmö ha.

Fredrik Sieradzki, Fred Kahn och Jehoshua Kaufman var på plats som representanter för Judiska församlingen under frukostmötet.
– Vi skulle vilja ha klargjort vad Ilmar Reepalu tycker, han har inte hört av sig. Nu har det handlat mycket om vad han sagt och inte sagt. Han har skickat brev till oss och säger att han blivit misstolkad i en annan tidning, säger Fredrik Sieradzki.

Läs mer: Sydsvenskan


***


De anmälda hatbrotten i Malmö har fördubblats på ett år.
De flesta drabbar den judiska gruppen och förövarna är ofta Malmöbor med rötter i arabvärlden.

Nu flyttar många judar från Malmö för att få större säkerhet.

Källa: TV4