torsdag 22 november 2007

17-åring åtalad för våld mot 12-åring

Misshandlade pojken och tvingade till sig tv-spel


Under hot om våld tvingades 12-åringen lämna ifrån sig först sin jacka – och sedan för att få tillbaka den, sitt tv-spel.
Först när han satt hos polisen vågade han berätta att samme kille misshandlat honom tidigare på sommarlovet.

Den misstänkte gärningsmannen är en 17-åring boende i samma område som 12-åringen.

Misshandeln ska ha skett förra sommaren. 12-åringen som då var på väg hem från sin farmor, cyklade förbi 17-åringen som stoppade honom och började slå.

Pojken berättar i förhör att han fick sparkar och slag mot magen och ryggen.

– Det gjorde ont och började blöda i örat, säger pojken i förhör.

Läs mer: www.aftonbladet.se

Hirsi Ali: Muslimer bör protestera mot terrorismenMed henvisning til de voldsomme protester mod Muhammed-tegningerne i Morgenavisen Jyllands-Posten kom forfatter og debattør Ayaan Hirsi Ali sent tirsdag under et besøg i London med en meget klar opfordring til muslimer verden over.

London: Det skete ved et arrangement i den britiske tænketank Center for Social Cohesion, der havde sat hende i stævne med den tidligere ekstremist Ed Husain og forfatter til bestselleren ”The Islamist” for at diskutere ”Vesten og islam i fremtiden”.

»Muslimer må tage et moralsk valg og aktivt trodse ekstremister, der bruger islam til at retfærdiggøre terrorisme,« sagde den somaliskfødte tidligere hollandske politiker.

Sammenstød


Hun argumenterede også for, at sammenstød mellem islam og Vesten er uundgåelig, med mindre muslimer afviser Koranens kvindeundertrykkende budskaber og anerkender homoseksuelles rettigheder.

Stedet for det halvanden time lange arrangement med særligt udvalgte tilhørere blev indtil kort før start holdt hemmeligt af hensyn til Hirsi Alis sikkerhed. Og under debatten sad der ifølge AP en bodyguard et par meter bag hende og mindede konstant tilhørerne om de dødstrusler, som hun har modtaget, siden hun skrev manuskriptet til filmen ”Submission”.

Filmen førte som bekendt til drabet på den hollandske instruktør Theo van Gogh, der blev skudt ned af en radikal muslim og efterladt med en trussel mod Hirsi Ali stukket til brystet med en kniv. Hirsi Ali har siden levet under konstant beskyttelse, selvom den hollandske regering for nylig besluttede, at den ikke længere vil betale for det.


Läs mer: www.jp.dk