torsdag 22 maj 2008

HOT OCH VÅLD MOT SVENSK RÄDDNINGSTJÄNSTPERSONALHär kommer en färsk 34-sidig rapport om hur illa det är inom räddningstjänsten.


I Malmö har drygt 80 % av brandmännen utsatts för hot och mer än 60 % för våld. I Stockholm är siffrorna 50 % respektive 20 %.

Initiativet till rapporten om hot och våld mot svensk räddningstjänstpersonal lyftes efter ett flertal våldsamma situationer på distrikt Jägersro i Malmö, Räddningstjänsten syd. Brandmännens Riksförbund fattade beslut om att undersöka problemet och denna rapport påbörjades.


Efter kontakter mellan Stockholm, Göteborg och Malmö bildades en arbetsgrupp som tittat på helheten och inte bara i ett storstadsperspektiv.

Tanken med rapporten är att väcka debatt inom svensk räddningstjänst och skapa förståelse för ett växande samhällsproblem. Vi hoppas även att den kan ge tips och råd i en fråga som det inte finns ett givet svar på.


Rapporten grundar sig på enkätundersökningar vid Stockholms brandförsvar och Malmös brandstationer inom Räddningstjänsten syd och till en landsomfattande rundringning till brandstationer i Sveriges samtliga län.


Läs helst rapporten i dess helhet i pdf format
eller på Brandmännens Riksförbunds hemsida

Kom nu bara ihåg att bränderna är orsakade av trångboddheten

Vägen banas för den store ledaren

Förberedelser för den store ledaren - Antikrist.

EU skall nu få en president. På EU-toppmötet i Lissabon i oktober så ställdes sig EU-länderna bakom fördraget som innebär en EU-president. Det som bara för ett antal år sedan var en svindlande tanke blir nu en verklighet.


Vi har sedan länge skrivit och talat om att makten kommer alltmer att överflyttas till en man. Denne kommer att få ett allt större inflytande inte över bara Europa, men det kan även utvidgas till ett inflytande över hela världen.

En världsregering är ett uttryck som mött oss på senare tid. I artiklarna En ny världsordning planeras samt Globaliseringen - ett profetiskt tecken, som finns under oktober månads artiklar skrev vi om detta.
Strax efter att detta artiklar publicerades så ställdes följande fråga i TV till ett antal olika personer från olika länder: ”Vem skulle du rösta på som världspresident?”

Det är inte att undra på att flera personer som känner till vad det profetiska ordet säger om en kommande superledare, har reagerat. Detta är ju ytterligare ett steg från det som vi redovisade om planerna på en världsregering, till en världspresident. Frågan är berättigad: Vad är det för något som är i görningen?

Det verkar vara någonting stort och utbrett. TV-programmet från BBC, där frågan ställdes om en världspresident, sändes den 6 oktober och var det första i en serie program med rubriken: Varför demokrati?
Det är intressant att medan man talar om demokrati, så blir det en allt större koncentration av makten. Vi har sett det i Europa hur länderna får allt mindre nationellt självbestämmande.

Det nya fördraget innebär om ett lands lagar är i strid med EU:s, så har EU:s regler tolkning i både lag- och grundlagsfrågor. EU-länderna är därmed inte längre fullt ut självständiga länder.
Det som är intressant är att denna programserie sändes, enligt uppgift från SVT:s hemsida, i inte mindre än 200 länder och territorier samtidigt. Tala om masspåverkan. På detta sätt fick folk bl a ställas inför frågan om en världspresident.

Vi vet vilket oerhört maktmedel TV är om man vill föra fram en tanke till folk i bred skala. Nu har alltså tanken om en världspresident såtts in som ett litet frö oss miljontals människor. Det behöver inte vara långt från att gå från tanke till verklighet.
Av alla som blev tillfrågade, var det en man som gav ett klarsynt profetiskt svar, han sa nämligen så här: ”Bibeln talar om ett världsomspännande styre med en enda ledare som är antikrist.”

Frågan om en världsledare kommer att drivas och bli alltmer uttalad. Detta kommer att ges oss rika möjligheter att då lyfta fram vad Bibeln har att säga om detta.
För att vi skall kunna vägleda människor och vara profetiska röster i en tid, då vi står inför stora omvälvningar, behöver vi vara insatta i vad det profetiska ordet säger. Därför är det hög tid att den profetiska undervisningen nu lyfts fram i alla kyrkor.

Källa: flammor.com

Profetsior har alltid intresserat mig, och banne mig om de inte har en uns sanning i sig till slut.

Birmingham - 7-åring dog av svält

Khyra och hennes mamma

En 7-årig flicka svalt ihjäl medans hennes syskon stal fågelmat (brödbitar) för att överleva.
Det var en scen som till och med de mest härdade sjukvårdare aldrig förväntades få uppleva i Storbritannien 2008.

Liggande på madrasser i ett smutsigt sovrum fann man sex stycken svårt utsvultna barn
För den sju år gamla Khyra Ishaq, kom hjälpen för sent, hon dog på sjukhuset efter några timmar.

I går kväll framkom det att Khyra och hennes syskon varit så hungriga att de även stulit bröd som lagts ut till fåglar i närliggande trädgårdar.

Förskräckta grannar i Handsworth, Birmingham, sa barnen hade tagits ut ur skolan tidigare i år efter att de mobbade. Ingen hade sett dem utomhus på över en månad.

Många frågor ställs nu om hur
ännu ett barn kunde ha fått dö en sådan förfärlig död.
Den lokala ledamöten Khalid Mahmood kräver en utredning - han anklagar både den lokala utbildningsmyndigheten och socialtjänsten "för stora brister i kompetens".

Han hävdar att minst en socialarbetare hade besökt familjen efter detatt barnen togs ut ur skolan men ingen har gjort uppföljnings besök.

Khyra mamma Angela Gordon, 33, och hennes inneboende pojkvän Junaid Abuhamza, 29, har i domstolen anklagats för vanvård och är nu häktade.

Fallet har slående likheter med den 8-åriga Victoria Climbie, vars död orsakat av vanvård och misshandel av hennes moster och pojkvän i februari 2000, var tänkt att leda till en omfattande översyn av barnskydd.HOVSJÖ - Inga vågar vittna – polisen maktlös

Inga vill vittna – därför kan Hovsjöpolisen inte gripa sabotörerna som förstörde poliskontoret. Samma personer tros ha eldhärjat en byggnad i centrum i går natt.

Polisen vet vilka som förstör området – men brist på tekniska bevis och vittnen gör det omöjligt att gripa dem. Natten till i onsdags var det dags i gen – då tändes en byggnad på vid det lilla torget i centrum och rutor krossades.

– Det handlar om cirka 30 personer, vissa så unga som nio tio år, de äldsta kring 20. Många av deras föräldrar förnekar att deras barn har gjort saker, trots att de ibland blir överbevisade om att deras barn fanns på platsen, säger Niclas Johansson.

Läs mer: lt.se

"Vilka bra förebilder till föräldrar barnen har. Tänk dig att dessa barn är Sveriges framtid, man blir riktigt mörkrädd."

Bergsjön - Kusinerna sålde knark på löpande band


Den här affischen på 22-åringen med ett vapen i hand hittade polisen uppklistrad på väggen i mannens lägenhet.

GÖTEBORG. De tre kusinerna drev något av en knarkbutik i lägenheten i Bergsjön. Dagskassorna låg på 15000 kronor. Polisen hittade hundratusentals kronor i kontanter hos ligamedlemmarna.

- Det tyder på att mängden narkotika som hanterats där är betydligt större, säger kommissarie Sten Ove Falk på narkotikaroteln i Göteborg.
Via en mobiltelefon och samma nummer såldes haschet som kunderna fick levererat framför allt från lägenheten där en av ligans medlemmar också bodde.


Läs mer: gt.se