torsdag 5 februari 2009

Norge säger JA till beslöjade poliser

Nå blir det lov for kvinner i politiet å bruke hijab til politiuniformen.

- Dette var en overraskende og skuffende konklusjon som etter mitt syn ikke tar hensyn til prinsipielle verdier i politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til VG Nett.

Politiet skal symbolisere nøytralitet og bruk av hijab vil bryte med dette overordnede prinsippet, mener PF-lederen.

- Uniformen skal være lik for alle og være nøytral.

Läs mer: VG

London - Polisen fick fly ifrån ilskna pro-Gaza demonstranter

Videofilmer publiceras på en webbplats visar hur poliser blir bortköra ifrån högljuda demonstranter som deltog i våldsamma protester i London mot Israels invasion av Gazaremsan.

En tio minuters amatörfilm visar hur 30 tjänstemän bli jagad av ett gäng på upp till 3000 personer som lösgjort sig från en officiell protestmarsch förra månaden.
Videon som postast på YouTube visar hur demonstranterna skriker "Allahu Akbar" (Gud är störst) och "Fatwa", ett dödhot enligt islamisk lag.

Källa: Eye on the world


Ingen åtalas för den brutala gängmisshandeln vid pendeltågstationen

Det blir inget åtal mot gänget som misshandlade tjejen i gångtunneln. Fallet har lagts ner. – Det är för jävligt, jag har till och med namn på två som var med, säger den drabbade tjejen.

Trots 40 förhör och 150 sidor förundersökningsmaterial, lägger nu åklagaren ner det uppmärksammade fallet med gängmisshandeln av den i dag 21-åriga tjejen i gångtunneln den 6 september i Södertälje.
– Vi delgav fyra personer i åldern 18 till 23 år brottsmisstanke, men det krävs mer för att binda dem till platsen. Vi har inga klara utpekanden, bara fragment av händelseförloppet, säger kammaråklagare Nils Lundberg.

Läs mer: LT

"En svensk kvinna får idag finna sig att bli usatt för både våld, sexuella övergrepp och rasistiska tillmälen utan någon blir åtalad.
Hjältarna som ingriper med livet som insats får nu bli varse om hur illa rättsystemet i sverige är och att alla inte är lika inför lagen. Detta är allvarligt och ger fel signaler."

Frias för våldtäkt trots DNA-bevis

Akta sig den som uttalar sig negativt om nysvenskar:

Kravallpolis kallade Rosengårdsungdomar för "blattajävlar".

Lidköping - Dödshotade dottern för fel umgänge

Dottern hade "fel" umgänge.
Därför hotade den 39-årige pappan henne till livet flera gånger.
Till slut lyckades Lidköpings-familjen spela in ett av dödshoten mot den 17-åriga flickan.
Då gav åklagaren order om att mannen skulle hämtas in till polisen.

En polispatrull hittade ganska snabbt 39-åringen efter midnatt mellan onsdag och torsdag för en vecka sedan. Då låg han och sov i en bil. När han förts in till polisstationen anklagades han formellt för olaga hot och överträdelse av besöksförbud.

Läs mer: GT