måndag 19 januari 2009

Det nya sverige - 19 000 barn är misstänkta för brott

Tortyr, rån och mord - 19 000 barn är misstänkta för brott.

Under 2005, då den senaste kartläggningen gjordes, misstänktes 19 000 barn under 15 år för brott. BRÅ saknar statistik om barns brott och kan därför inte säga om antalet minskat eller ökat sedan dess.

Läs mer: Aftonbladet

Det nya Sverige - Två brutala åldringsrån i Laholm

Två äldre kvinnor blev rånade i sina hem i Laholm på söndagen. Kvinnorna, som båda är i 75-årsåldern, bor i var sin lägenhet omkring 700 meter från varandra. I båda fallen blev kvinnorna nerslagna av några unga män.

LAHOLM. Det första rånet blev känt tidigt på kvällen, då hemtjänsten hittade den drabbade kvinnan liggande i sin bostad.
– Hon sade att hon blivit nerslagen av tre yngre män, som sedan började rota igenom lådor och tog med sig en tv-apparat, säger Per Dolk, vakthavande befäl vid polisen i Halland.

Kvinnan hade bland annat fått slag i huvudet, och fördes till sjukhus för omplåstring. Det är oklart när rånet ägde rum.

Larmet om det andra rånet kom vid 21-tiden, sedan kvinnan själv kunnat tillkalla hjälp. Polisen söker efter rånarna med bland annat en hundpatrull.

Källa: Sydsvenskan

"Åldringar, handikappade, kvinnor, barn och män är alla tilltänkta offer
i dagens multikulti samhälle, ingenting är fredat."

Postrånets nota ligger just nu på 25 miljoner

Idag startar rättegången efter det fiaskoartade rånet mot postterminalen på Kruthusgatan.
Hela den juridiska processen kommer, när den är avslutat, att ha kostat skattebetalarna nästan 25 miljoner kronor.

Två omfattande åtalspunkter, 16 misstänkta varav två har berättat det som polis och åklagare förmodar vara sanningen, lika många advokater och dubblering av häktespersonalen.
Domstolsförhandlingen omges dessutom av ett massivt säkerhetspådrag. Länsordningspolisen har två faktorer att ta hänsyn till:
" Fritagningsrisken, att någon eller några skulle attackera transporterna mellan häktena och tingsrätten.
" Hotbilden mot de två avhopparna. De båda ingår i personskyddsprogrammet och vill inte sitta med inne säkerhetssalen. Istället följer de händelseförloppet från ett angränsande medhörningsrum.

Läs mer: GP

Snyftartiklarna avlöser varandra i GP

Först var det romerna som figurerade i GP, och nu en afghansk familj.

Läs hela artikeln : De trängs på 20 kvm

Sabira Kahn kommer ursprungligen från Afghanistan och har bott i Sverige i 14 år. När hon först kom till Göteborg arbetade hon ett år på McDonalds och gick på undervisning i svenska. Maken och hon bodde i en lägenhet på Hisingen och under denna period födde hon de fem äldsta barnen.
Hennes problem började efter en tvåårig vistelse i Pakistan 2005-2007 där de träffade släktingar. Hennes man försvann under oklara omständigheter och hon vet fortfarande inte var han är. Hon trodde att det skulle vara bättre för barnen om de återvände till Sverige. För ett drygt år sedan kom de tillbaka till Göteborg och sedan dess har familjen alltså bott på sex olika ställen.

I tidningen GT står det som rubrik att de är Fångar på 20 kvm

"En tvåårig vistelse i afghanistan. Är man borta så länge så har man sagt upp sitt boende med innehåll innan man rest, vilket är totalt oansvarigt av de vuxna om man tänkt komma tillbaka till sverige. Väl tillbaka i landet så skall man tycka synd om dem.
"