söndag 14 december 2008

Ja till blått kort i EU-parlamentet

En majoritet i EU-parlamentet stöder att ett blått kort införs för högutbildad arbetskraft från länder utanför EU.

Inspirationen har hämtats från USA:s gröna kort och förhoppningen är att EU ska kunna locka till sig en del av den arbetskraft som i dag väljer att jobba i USA, Kanada eller Australien.

EU:s migrationsministrar har tidigare kommit överens om att den som vill få ett blått kort ska vara akademiker och ha blivit erbjuden en lön som är 1,5 gånger högre än genomsnittet i det aktuella landet. EU-parlamentet vill dock lägga ribban högre och kräver en lön som är 1,7 gånger högre.

Systemet med blått kort ska göra det enklare och mer attraktivt för välutbildade att jobba i EU. Kortet gäller i två år, men kan också förlängas.

Den svenska regeringen är för systemet, men argumenterade för att kortet skulle gälla alla, inte bara akademiker med bra jobb.

Nästa vecka fattar unionens ansvariga ministrar beslut om kortet.


Publicerad 2008-11-20

Källa DN



Röstningen klar (för längesen) *S*

Abdo Salam Som ringde till programet Ring P1 påstår att när en man tar en kvinna i hand (eller vilken kroppsdel som helst) så väcks det sexuella känslor hos mannen och detta har inget med religion att göra påstår han. Vidare hade han svårt att åka tunnelbana när han kom till sverige av rädsla för att råka ut för någon som helst kroppskontakt med en kvinna i trängsel.

Ansiktsburkas röstning visar att så är inte fallet
Resultat:

Fråga till Män:, Har du känt dig sexuellt upphetsad när du hälsat i hand med en kvinna?

JA svarar svarar 9 personer

Nej svarar 56 personer

Det har hänt svarar 9 personer

Vad är det här för löjlig fråga svarar 56 personer

Eftersom det inte får att se hur många som röstat JA samt "Det har hänt" så får dessa 18 personer dela på de två platserna, alltså 9 personer vardera.

Stellan Skarsgård: Bibeln och Koranen får inte styra skolan

Stoppa bokstavstroende från att driva friskolor, kräver skådespelaren Stellan Skarsgård, aktuell i intervjuboken "Personligt - samtal med fritänkare":
"I dag tillåts till och med extrema sekter att driva skola. Det handlar om barnmisshandel."
"Har vi religionsfrihet, så måste vi också ge barnen frihet att välja. Om de hemma får lära sig att de kommer att brinna i helvetet om de inte ber till Gud, så ska de åtminstone få möta ett alternativ i skolan."

Läs mer: Expressen/Debatt

"Hur många kristna bokstavstrogna skolor finns det i förhållande till de muslimska
bokstavstrogna skolorna? Islam växer ju som religion och flera tusentals muslimer kommer till sverige, och kommer de inte hit så föds de på löpande band här hemma.

Jag har svårt att tro att kristna
bokstavstroende friskolor
skulle toppa listan.

Men saken är den att ska man hoppa på fanatiska religiösa friskolor så kan man inte enbart gå på de muslimska friskolorna. Man måste ta med alla. Annars så riskerar man en anmälan."



Inte bara stellan skarsgård tycker till, Jan Guillou tycker han med.


Saudiarabien är motorn bakom terrorismen


Vänner USA:s vicepresident Dick Cheney ? arkitekten bakom kr
Vänner USA:s vicepresident Dick Cheney – arkitekten bakom kriget i Irak – med Saudiarabiens kung Abdullah. Trots att saudierna finansierar islamistisk terror ser USA landet som sin närmast allierade i Mellanöstern.
Foto: AP

Saudiarabien styrs av den mest perversa sekt som någonsin uppstått inom islam, wahabismen.

Enligt wahabitiska föreställningar betyder den enskilde individen ingenting, stamtillhörigheten allt. Därför kan man, och bör, saklöst mörda alla fiendens kvinnor och barn, eftersom ingen av fiendestam kan vara oskyldig.

Och vem är wahabiternas fiende? I tur och ordning alla shiamuslimer, judar och kristna. Alla dessa fiender måste dö därför att Gud vill det, sådan är den saudiarabiska tolkningen av ”jihad”.

Religiösa galenskapssekter finns lite här och var i världen och inom alla religioner, i Texas lika gärna som i Tokyo som ute i den arabiska öknen. Ibland ställer de till måttligt förtret (Livets Ord), ibland försöker de massmörda tunnelbaneresenärer (Tokyo) och ibland begår de kollektivt självmord (Texas).

Men wahabiterna i Saudiarabien skiljer sig i vissa avseenden från alla andra galenskapssekter. De disponerar en oljeinkomst på 300 miljarder dollar per år och större delen av inkomsterna går till den kungliga familjen och ”prinsarna”, som huvudsakligen investerar i terrorism.

Saudiarabien är den ekonomiska motorn bakom all islamistisk terrorism i världen. Enbart i Bosnien investerade man 400 miljoner dollar i nya moskébyggen där wahabitiska predikanter sattes i arbete. I Pakistan fanns år 1950 ungefär 200 religiösa rabbelskolor, så kallade madrasas. I dag har Saudiarabien fått upp siffran till 20 000! Det pakistanska undervisningsväsendet håller på att bryta samman och ersätts med terroristskolor för gossar. Flickor ska inte undervisas.

Det är saudierna som har skapat de afghanska talibanerna, med religiös polis och allt det andra. Det är saudierna som enbart i USA byggt över 1 000 terrorist- och hatpredikande moskéer och det är enligt en FN-rapport från 2002 Saudiarabien som, då 2002, investerat över 500 miljoner dollar i stöd till al-Qaida. Det är ingen tillfällighet att 15 av 19 flygkaparterrorister den 11 september 2001 var saudiarabier.

Om det nu är så att USA kan döma Usama bin Ladins chaufför till fängelse i fem och ett halvt år, efter fem år i koncentrationsläger, för ”stöd till terrorismen” så vore väl själva motorn bakom all terrorism, de 5 000 saudiska ”prinsarna”, ett utmärkt mål för polisiära insatser.

Om det är något land som borde ha invaderats i demokratisyfte och i syfte att bekämpa terrorismen efter den 11 september så är det självklart Saudiarabien. I stället invaderade västvärlden med USA i spetsen först Afghanistan, vars terroristutbildning var saudifinansierad, och därefter Irak som i vart fall inte sysslade med internationell terrorism.

Den saudiska överhögheten över den arabiska halvön kan dessutom ifrågasättas. 1932 ”enade” banditklanen Saud de tre länderna på halvön, genom att mörda allt och alla i dess väg och dessutom plundra Mecca (!) och Medina. Allt skulle bara ha varit sedan länge bortglömd kriminalitet om inte en geologisk slump spelat in – samma år upptäcktes de väldiga oljetillgångarna. USA såg chansen och erkände snabbt det nyligen utropade ”konungariket” Saudiarabien. Banditledaren ibn Saud började alltså kalla sig kung och döpte det påhittade konungariket efter sin egen stam. Men avtalet mellan USA och banditledaren var enkelt och logiskt. Vi får er olja, ni får vårt erkännande och militära beskydd.

På den vägen bar det hän ända till ”vår närmaste allierade i Mellanöstern” 50 år senare. Och därefter inträffade slumpen på nytt.

1985 var en ung alkoholiserad äventyrare i Texas på väg mot konkurs. Hans oljeföretag Spectrum gick det året med 1,6 miljoner dollar i förlust och han hade 3 miljoner i skulder. Då kom en räddande svart ängel, den saudiska banken BCCI, och köpte fåntrattens lilla konkursbo för tre gånger värdet så att det till och med blev en rejäl summa över. Hans namn var George W Bush och själaglad investerade han genast överskottet, 600 000 dollar, i baseballaget Texas Rangers.

För saudiarabier att investera miljoner i ett litet råttbo till oljeprospekteringsföretag i Texas vore som för eskimåer att köpa snö. Det var alltså inte strikt affärsmässiga överväganden som låg bakom investeringen. Den misslyckade George W var son till en mäktig politiker.

I dag har Saudiarabien investerat mer än 1 500 miljoner dollar i olika företag med anknytning till familjen Bush med vännerna Donald Rumsfeld, f d försvarsminister, arkitekten bakom det senaste kriget mot Irak, och Dick Cheney, vicepresident. Ingen president i USA:s historia, eller för den delen försvarsminister eller vicepresident, har varit så uppbunden till främmande makt.

Och just den makten är finansiären bakom all islamistisk terrorism, som George W Bush säger sig föra krig mot. I Irak och Afghanistan. Till bombliberalernas applåder och hejarop.

***
Källa till ovanstående artikel hämtas från aftonbladet Plus
Publicerad: 2008-09-14

"Så ni som står bakom och stöttar en saudisk sponsrad moske´i Göteborg bör tänka till flera gånger. Att inbilla sig att Saudiarabien inte kommer att kräva något i gengäld är lika dumt som att tro på Tomten."

Sajten Sexoffender granskas

Misstänkta och dömda sexförbrytare hängs ut på nätet. Nu granskar Datainspektionen en sajt som lägger ut namn och bilder.

Min son har tagit sitt straff. Ändå lämnas han inte i fred, säger en mamma i Västsverige.
Mamman fick nyligen veta att hennes son finns med på den sajt som Datainspektionen ska granska efter att på kort tid ha fått in ett tiotal anmälningar.

Sonens namn, bild och adress finns med. Dessutom ligger även domen ute. Han dömdes för sexuellt utnyttjande av underårig förra året.
- Har man avtjänat sitt straff måste en person få lov att försöka gå vidare, men det går inte. Det betyder inte att jag försvarar sexbrott, säger mamman.

Läs mer: GP

Läs tyck till spalten om artikeln


SVD skriver:
Sexdömda hängs ut på nätet

Aftonbladet skriver: Sexbrottslingar hängs ut med namn på nätet