torsdag 11 oktober 2007

Fredrik Malm (fp): Tillåt halalslakt utan bedövning

"Det är också viktigt att ett land som Sverige står upp för de minoriteter som lever här. Judar och muslimer får utstå fördomar i dag.

Främlingsfientliga Sverigedemokraterna krävde i sitt valmanifest 2006 att ”alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden, samt att import av produkter som framställts med metoder där djurplågeri förekommer skall förbjudas.” Det citerade stycket rör koscher- och halalslakt. Om ett sådant förslag skulle genomföras skulle det vara omöjligt för människor som håller koscher och halal att leva i Sverige. Sverige bör välja en annan väg och tillåta religiös slakt utan bedövning.

Frågan om religiös slakt bör ses i ljuset av religionsfriheten och den fria religionsutövningen, liksom den bör ses i ljuset av djurskydd. Här finns en obalans i dag, eftersom religiös slakt främst betraktas ur djurskyddssynpunkt. Religionsfrihet är lagstadgad i Sverige. Det bör också innebära att religiösa slaktmetoder tillåts i vårt land.

Detta bör riksdagen som sin mening ge regeringen till känna.

Stockholm den 4 oktober 2007
Motion till riksdagen
2007/08:MJ381
av Fredrik Malm (fp)"

Här skjuts det varannan dag

133 skottlossningar i Göteborg – bara i år

En skottlossning varannan dag och en poliskår som inte har en chans mot alla skjutvapen.

Vardag i Chicago?

Nej, i Göteborg.

Läs hela artikeln här

http://www.aftonbladet.se/


Samma gäng bakom alltGÖTEBORG. Polisen misstänker att det kan vara samma ungdomsgäng som ligger bakom "jackkuppen" på Frölunda torg, gängmisshandeln i Åkered och mordbranden mot socialen i Tynnered.
- Jag känner mig ofta misstänkt och utpekad, säger Shiwan Najmadin, 18, år från Västra Frölunda.
Läs hela artikeln här
http://www.gt.se

Äldre vägrar vårdas av invandrarpersonal

Flera av de äldre på äldreboendet Bondberget på Ekhagen i Jönköping vägrar att bli vårdade av viss personal med invandrarbakgrund. Flera ur personalen möts av både grymma ord och slag från de äldre. Kollegor får gå in och medla och hela personalstyrkan mår dåligt.
Läs hela artikeln här
http://www.sr.se/