lördag 27 september 2008

Danmark - Skolkande elever avslöjar bidragsfusk

En rad danska kommuner har börjat punktmarkera familjer där barnen är borta länge från skolan. Metoden ska avslöja fusk med socialbidraget.

Det handlar framförallt om fall där barnen är borta mer än en vecka från skolan, eller inte dyker upp till uppropet efter sommaren. Många gånger har det visat sig att familjen då är på resa utomlands, något som är mot reglerna om familjen samtidigt får socialbidrag, rapporterar Jyllandsposten.

Erik Simonsen är socialrådman i Odense kommun, som infört systemet. Han tycker det är naturligt att använda skolan som en resurs för att avslöja bidragsfusk.
- Skolan har väldigt bra koll på när barnen är där. På detta sätt hjälper de till att skicka en signal till föräldrarna att de inte bara kan ta sina barn ur skolan, resa bort veckor i sträck och samtidigt förvänta sig att samhället betalar ut bidrag som vanligt, säger han till Ritzau.

Källa: Skånskan

Applåder till Danmark

Sverigedemokraterna har fel, säger Expo

Artikel lånad från den eminenta bloggen varjager, besök bloggen.


Nu ska Expo såga Sd med en nyutkommen bok som man lanserar på den pågående bokmässan i Göteborg, och till våld tar man också. Men så hör ju Expo till vålds-och stenkastar- vänstern så det är inte så konstigt att bokomslaget ser ut som det gör.

Ny bok från Expo

2008-09-25 13:40

Stiftelsen Expo släpper i dag boken "Sverigedemokraterna har fel". Boken, som är skriven av Exporeportern Alexander Bengtsson, är en handbok för alla som vill bemöta Sverigedemokraterna och de idéer som partiet står för.

- Riksdagspartierna, fackföreningsrörelsen och helt vanliga antirasister har under lång tid sökt efter ett enhetligt svar på Sverigedemokraternas argument. Men ett sådant finns inte. Alla politiska organisationer måste, utifrån sina egna ideologiska grunder, formulera sina egna svar på Sverigedemokraternas påståenden. Den här boken ska förhoppningsvis fungera som hjälp på vägen, säger Alexander Bengtsson.

"Sverigedemokraterna har fel" är första boken i Stiftelsen Expos nya bokserie.
- Bokserien är ett efterlängtat tillskott i vår utgivning. Nu har vi också möjlighet att ge ut debattböcker, kortare granskningar, eller essäer i Expos namn. Målet är att vi ska ge ut minst en bok per år, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo.

Expo finns på bokmässan i monter D01:02. Från och med torsdag kommer det att finnas möjlighet att träffa författaren Alexander Bengtsson. Boken kommer också att presenteras närmare vid i Expos

Kontakt

Daniel Poohl
0762 388 006

Alexander Bengtsson
0700 244 721


Newsdesk

En något äldre nyhet från Newsdesk: ABF och EXPO folkbildar om Sverigedemokraterna
I början av april släpper ABF och Expo ett nyproducerat studiematerial: ”Sverigedemokraterna – ett parti som andra?”

Eid al-Fitr 30 september - Ett blodbad i de muslimska länderna



Rituell masslakt av djur gör att gator och torg färgas röda av blod inför Eid al-Fitr, muslimernas stora högtid som avslutar ramadan.

Så här grymt behandlas djuren (OBS Varning för starka bilder)

Länk 1

Länk 2

Minns sedan att Reinfeldt inte tycker att halalstakt är något att bry sig om, det är helt i sin ordning.