tisdag 3 mars 2009

17-åring våldtog tolvåring i Landskrona

En 17-årig yngling åtalas misstänkt för våldtäkt av en tolvårig flicka i Landskrona.

17-åringen besökte flickans bostad den 20 december.

Enligt åtalet tvingade han till sig samlag med flickan. Han ska även ha haft oral sex med henne.

Flickan berättade för sin mamma om våldtäkten, som vittnat inför polisen om det som hänt.

Källa Skånskan

Ny sajt ska ge bättre bild av Rosengård

Rosengårdsborna borde skriva sin egen rapport. Det tycker America Vera-Zavala och Nabila Abdul Fattah, som har tagit initiativ till rosengardsrapporten.se.

Om tio dagar ska sajten öppnas med en utställning gjord av personer som bor på Rosengård. Genom att skicka in bilder, filmer och texter ska de medverkande skildra stadsdelen utifrån sin synvinkel.

Igår kväll samlades ett tiotal personer tillsammans med representanter för Lugna gatan, folkhögskolan Santa Maria, tidningen Gringo och Svenska kyrkan för att diskutera projektet.
– De som blev tillfrågade om Rosengård i rapporten bor inte ens här. Varför är det de som ska säga hur det är, säger Nabila Abdul Fattah, rappare och krönikör i Metro.

Läs mer: Sydsvenskan

Göteborg - Barnmisshandel ökar i Frölunda

Allt fler barn far illa i Frölunda. På tre år har antalet an­mälningar till social-tjänsten ökat med 60 procent.

Förra året fick socialtjänsten i Frölunda in 140 anmälningar om barn från polis och socialjouren, bara i åldersgruppen 0 och 12 år. Många av barnen förekommer dessutom i flera an­mälningar.
– Det säger lite om tyngden när vi får in anmälningar från olika håll rörande samma barn eller vid flera tillfällen, säger Inger Bauer, enhetschef barn- och ungdomsenheten i Frölunda.

Läs mer: Metro

Gnesta - Livsmedelsbutik har utsatts för brandhot

Hemköp i Gnesta har utsatts för hot med kopplingar till brandattentaten i Södertälje. Nu hoppas polisen att gärningsmannen fastnat på bild. Hotet var nedtecknat på en lapp och hittades av en kund på en varuhylla i butiken. Hotet ska ha kopplingar till brandattentaten i Södertälje.
Gnestapolisen rubricerar det som grovt olaga hot.

Läs mer: LT

Södertälje - Reinfeldt uttalar sig om bränderna

Nu uttalar sig även statsminister Fredrik Reinfeldt om Södertäljebränderna.
– Jag är oroad, säger han till TT.

Blickarna vänds nu alltmer mot Södertälje. Senast i raden att kommentera matbutiksbränderna i Södertälje är Fredrik Reinfeldt:
– Jag är oroad men vill veta mer om bakgrunden. Det är oroliga tider i världen och i Europa. Det är lätt att det sprider sig också hit och i orostider visas ofta en destruktiv läggning, säger han till TT.

I hela Stockholmsområdet har livsmedelsbutikernas huvudkontor gått ut med varningar till butiker från centralt håll. Anställda uppmanas att se över chipshyllorna och andra lättantändliga varuhyllor innan de stänger för kvällen.
– Tydligen kom hotet från någon som inte gillar att vi säljer amerikanska och israeliska varor, säger en Ica-anställd i Stockholms innerstad till LT.

Läs mer: LT

Göteborg - Hotade sina föräldrar med pistol

Föräldrarna flydde sin lägenhet sedan sonen hotat dem med pistol. Från en affär i närheten larmade de polisen. Av säkerhetsskäl sattes piketstyrkan in när 24-åringen skulle gripas.

Larmet från norra Biskopsgården kom 18.47 i går kväll och lät nog så dramatiskt. En möjligen heroinpåverkad man hade viftat med vad som sett ut som en pistol, varpå hans föräldrar flytt fältet,
Ett par ordningspoliser ställde sig i entrén till trapphuset i väntan på assistens från piketen.

Läs mer: GT

Kommunalråd vill se medborgargarde

Buskörning stör kvälls- och nattron i skånska Hörby. Problemet har orsakat många inlägg på kommunens hemsida och nu har Hörbys starke man, kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Lars Ahlkvist (M), bidragit med ett förslag.

Läs mer: KVP

KÖPENHAMN - Ganstergägngen mördar oskyldiga

Oro. Rädsla. Ilska. Köpenhamn har upplevt tre skottdramer på tre dagar - två unga män är döda.
- Det är sinnessjukt. Och ännu mer sinnessjukt när det kommer närmre en själv, säger en vän till mördade Anders, 30.

Han står med Anders bror och en väninna utanför Café Våren på Amager i centrala Köpenhamn. Kaféet är stängt, platsen är omgärdad med polistejp. Innanför den ligger ett berg av blommor. "Du vill sagnes!" står det på en lapp. De tre vännerna har tårar i ögonen.
- Jag tror nog att polisen gör vad de kan. De kan ju inte vara överallt på en gång, säger kompisen.
30-åringen sköts utanför kaféet Våren på Backergade vid ettiden i går natt.

Läs mer: KVP