onsdag 16 juli 2008

Idiot biskopen av Canterbury: "den kristna läran är kränkande för muslimer"Kristna läran är kränkande för muslimer, sa ärkebiskopen av Canterbury i går.

Dr Rowan Williams kritiserade också kristendomens historia för dess våld, dess användning av hårda straff och dess svek mot dess fredliga principer.

Hans kommentarer kom i en mycket försonlig brev till muslimska ledare uppmanar till en allians mellan de två religionerna för "det gemensamma bästa".

Läs mer om idioten: dailymail

"Denna idioten till präst (ärkebiskop) borde ta och konvertera till islam då han även ivrar för införandet av sharialagar i england. Visst har bibeln våldsamma inslag, men till skillnad från koranen så lever vi inte den bibliska vålsamma världenen längre, kristendomen har anpassats till hur människan lever idag. Det har däremot inte koranen gjort som fortfarande idag stenar människor till döds och stympar lemmar."

"FRA-lag" planeras även i England

Planerna på en massiv databas snokande på hela befolkningen dömdes i går som ett "steg för långt för det brittiska sättet att leva".

Som i den Orwellska filmen 1984,
föreslår inrikesministeriet att i detalj övervaka varje telefonsamtal, e-post, sms, sökning på Internet och onlineköp i kampen mot terrorism och annan grov brottslighet.

Läs mer: thisislondon

Använd google översättnings verktyg för text till svenska

Skar halsen av rumskamraten

Rumskamraten ville ha lampan tänd - själv ville 25-åringen sova. Bråket slutade med att 25-åringen skar halsen av sin rumskamrat. I går dömdes han till tio års fängelse för mord

Bråk om lampan skulle vara tänd eller släckt ledde fram till en avrättning. Det var i slutet av maj i år som 25- åringen släckte lampan i rummet för att sova. Det 26-åriga offret och 25-åringen delade rum på migrationsverkets boende i Alvesta.
26-åringen och en gemensam vän till dem skulle laga en dator. 26-åringen tände lampan i rummet igen. Då startade bråket.

Läs mer: KVP

Sverigedemokraterna över riksdagsspärren

Kraftig ökning i senaste mätningen – medan moderaterna rasar

Sverigedemokraterna ökar kraftigt och ligger på riksdagsspärren på 4,0 procent.

Det visar Skops senaste väljarbarometer som genomfördes mellan den 16 juni och 12 juli.

Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har 51,7 procent av väljarsympatierna och leder nu med 8,8 procentenheter över de borgerliga regeringspartierna, som minskat med 2,8 procentenheter till 42,9 procent.

Moderaterna har minskat med 3,2 procentenheter, en statistiskt säkerställd siffra, till 23,0 procent. Socialdemokraterna har ökat med 2,1 procentenheter till 38,9 procent.

Sverigedemokraterna har ökat med 1,5 procentenheter till 4,0 procent.

Skop har frågat 1100 personer vilket parti de tycker bäst om i rikspolitiken.

Svaren fördelar sig enligt följande med maj månads siffror inom parentes: m 23,0 (26,2), fp 7,5 (7,5), c 6,9 (6,5), kd 5,5 (5,5), s 38,9 (36,8), v 5,6 (6,8), mp 7,2 (7,2), sd 4,0 (2,5), övriga 1,4 (1,0).

Aftonbladet