tisdag 26 maj 2009

Flest rymmer från Sagåsen

Av alla flyktingförvar i landet sker flest rymningar från Sagåsen. Nu ställer sig även kriminalvårdens transporttjänst bakom polisens kritik mot Migrationsverkets personal.

- Det är inte alls samma bekymmer på de andra förvaren i landet, men i Göteborg har det varit en hel del gnissel. Vårt samarbete måste bli bättre, säger Mats Åhman, kriminalvårdsinspektör för transporttjänst.
Transporttjänsten hjälper till med att planera och genomföra resor när de boende på förvaret ska lämna landet. Vid flera tillfällen har resor ställts in på grund av rymningar. Dessutom upplever Mats Åhman att personalen på förvaret i vissa fall motarbetar transporttjänst vid avvisningar.

Läs mer: GP

SD på väg mot vågmästarroll

”Blockpolitiken ställs inför sin största prövning hittills"

Mardrömmen kan bli verklighet.

Sverigedemokraterna ser ut att få en vågmästarroll efter nästa års val.

I alla fall enligt Aftonbladet/United Minds första väljarbarometer.

Opinionsundersökningen visar att Sverigedemokraterna, SD, skulle få 4,6 procent av rösterna om det vore riksdagsval i dag. I förra månadens mätning passerade de fyraprocentsspärren med ännu större marginal.

– Partiet har som det ser ut i dag mycket goda förutsättningar att komma in i riksdagen, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds, tidigare analyschef hos Socialdemokraterna.

Läs mer: Aftonbladet

Piratpartiet vill ha fri invandring

Fria resor till sverige och fri invandring, vem ska betala? Våra pensionärer?

Från piratpartiets hemsida


"Inskrivet av Björn Felten lör, 2006-06-17 17:30

Just det där med ambassadörer skulle egentligen förtjäna en alldeles egen tråd.

Att slentrianmässigt nominera misslyckade politiker att representera Sverige utomlands, hur smart är det? Tänk om vi i stället satsade några av alla de miljarder vi låter exempelvis SIDA slösa ut på mer eller mindre obskyra stater i Afrika och Asien varje år, på att i stället bygga upp svenska ambassader som verkligen var representativa för det fria och alliansfria (nåja...) konungariket Sverige?

Ambassader där alla anställda talade landets språk flytande, och visste allt om vad som skedde i landet.

Ambassader dit förföljda människor kunde ta sin tillflykt och ordna med inresetillstånd, uppehållstillstånd, arbetstillstånd och alla andra jäkla tillstånd som behövs, på plats -- plus fri resa till Sverige (vilket skulle dra undan filten för alla människosmugglare som förorsakar så mycket lidande för miljontals människor). Samtidigt skulle vi ju då kunna avveckla alla invandrarmyndigheter (vad tusan de numera kallar sig), vilka ju med all önskvärd tydlighet har bevisat att de saknar all form av empati och annat man borde kunna förvänta sig av en dylik myndighet.

Ambassader över vilken Sveriges flagga vajar stolt och trotsigt, och deklarerar att här har ni alla en inreseport till den fria delen av världen. Sveriges alliansfrihet -- neutralitet i fall av konflikter -- borgar för det. Detta är (per definition) helt enkelt en bit av Sveriges territorium, om än i fjärran land. Försvarat av en lämpligt stor grupp av specialutbildad militär.

Nog vore väl detta den bästa u-landshjälp vi kan ge förtryckta människor i hela världen? Betydligt bättre i alla fall än att satsa miljarder på någon misslyckad pappersfabrik i Bai Bang, Vietnam och liknande stolleprov.

Och nej, som ni förmodligen kan förstå, jag är definitivt inte för en begränsning av invandringen. Jag är så långt ifrån Sverigedemokrater och andra neonazistiska, Le Pen-sponsrade, rörelser som det över huvud taget går att komma. Jag vet att en så enkel sak, som att införa sextimmars arbetsdag, med fortlöpande nerjustering, skulle ge såväl oss redan invandrade (det är vi ju alla i Sverige), som de som kommer efteråt, en drägligare tillvaro.

Utopier förvisso, men något att tänka på inför nästa mandatperiot kanske? :)"

Källa: piratpartiet.se