torsdag 8 januari 2009

Fler hot mot judar i SverigeI Helsingborg har den judiska församlingens lokal eldhärjats två gånger den senaste veckan. I Stockholm har Israels ambassad klottrats ner med budskapet att landet ska krossas. Svensk polis har nu höjt beredskapen sedan konflikten mellan Israel och Hamas lett till flera antisemitiska attacker i Sverige och Europa.

Läs mer: SVD

Vojakkala - Zigenaramiljen överklagar dom för yxdåd

Samtliga familjemedlemmar som dömts för delaktighet i det uppmärksammade yxdådet i en by utanför Haparanda har nu överklagat sina domar.

Familjen har i drygt 20 år varit inblandad i fejder med grannar i byn. Glåpord och stenar har kastats och misshandel har förekommit.

I november inleddes rättegången om försöket att hugga ihjäl en före detta granne i våras. Den 47-årige mannen fick livshotande skador.

Läs mer: SVD


Sverigedemokratisk Ungdom siktar på statligt stöd

Under 2009 siktar Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) på att både beviljas statligt stöd och på att gå om SSU i antal medlemmar. SDU har under 2008 lyckats nå ett rekordstort antal medlemmar. Vi är nu 700 ungsvenskar i landet och siffran ökar stadigt. För att ytterligare skruva upp tillväxttakten gör nu SDU-medlemskapet gratis!

Läs mer: SD

"Enligt dagens GP så har SDU vuxit mest av de politiska undomsförbunden i Sverige."

Alla interner på Malmöfängelset har invandrarbakgrundSaxat Från bloggen Muslimska friskolan


Bloggen Muslimska Friskolan har fått en intervju med personal som arbetar på anstalten Kirseberg i Malmö. Det är Malmös enda fängelse. På hemsidan står så här om utbildning:
"Utbildning
Grundvux- och komvuxstudier samt svenska för invandrare. Högskolestudier på distans. Yrkesutbildning med svetsutbildning, skärande bearbetning och CNC-utbildning med inslag av Cad-Cam."
Källa: Kirsebergsanstaltens hemsida i Malmö:
Bloggen blev nyfiken på utbildningssituationen på Kirsebergsanstalten. Personalen berättade att för några år sedan hade 85 % av internerna invandrarbakgrund.
Bloggen undrade då vad de få svenskarna tycker om att vistas bland så många invandrare. Svaret från Kirsebergsanstalten blev att det finns ju inga svenskar på anstalten.


Läs hela artikeln hos bloggen
muslimska friskolan

Ny ägare tar över Meros camping

Meros camping är såld för 5,5 miljoner. Köparen tänker inte driva verksamhet för hemlösa. I stället kan det bli café eller vandrarhem.

Läs mer: GP

Fakta: Turerna kring Meros camping

Campingen ägs av Jean-Erik Mårtensson och är till för att hjälpa människor i samhällets utkant. Många av de boende har missbruksproblem.
I över ett års tid har åtta romska familjer bott på campingen. I maj anmälde polisen ärendet till socialtjänsten eftersom de ansåg att området är en olämplig boendemiljö för barn.
Socialtjänsten gjorde först bedömningen att de inte kunde hjälpa till. Romerna är EU-medborgare och förväntas därför kunna försörja sig själva efter tre månader i landet. Om familjerna sökte hjälp skulle de i stället riskera att utvisas.
Socialtjänsten anser att situationen på campingen har förvärrats. Tre barnfamiljer har fått lägenheter och ytterligare fem familjer ska flytta de närmaste veckorna.