fredag 13 mars 2009

Marokaner planerade terrrordåd mot IKEA

Syv personer er arrestert, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i Amsterdam. Det opplyser nederlandsk politi ifølge nyhetsbyrået AP.

En av hovedstadens største handlegater ble sperret av torsdag etter at politiet hadde avslørt planene.

En av de mistenkte skal være i slekt med en av terroristene som døde i bombeangrepene i Madrid i 2004, opplyser politiet.

Läs mer: Aftenposten

Inte brott att Afa kartlägger polis

Antifascistisk aktion (Afa) tycker inte om att civila polisspanare infiltrerar dess demonstrationer. Därför har man kartlagt civilpoliserna med namn, bild och hemadress på nätet.
Polisen anmälde detta till Datainspektionen, som nu säger att publiceringen är olaglig och kränkande, men inte straffbar, skriver Sydsvenskan.

Läs mer: Skånskan

Malmö - Total misslyckad invandrarpolitik

Fremskrittspartiet i Rosengård

Räddningstjänsten, moskén och Rosengårdsskolan hann de norska politikerna med under torsdagsförmiddagens besök.

Hela torsdagen var Rosengård det stora numret i norsk inrikespolitik. Det var dagen då alla skulle få reda på hur det förhåller sig med ”smygislamisering”, ”sharialagar” och ”helvetets förgård” – för att citera Fremskrittspartiet.

Läs mer: Sydsvenskan

Malmö - Två islamister väntar åtal för mord

De två tonårspojkar som är misstänkta för mordet på en 26-årig man i en lägenhet på Kapellgatan i Malmö den 20 december får tillbringa ytterligare två veckor i häkte.

Kammaråklagare Bo Albrektsson begärde ytterligare 14 dagar för att väcka åtal och den här gången gick tonårspojkarna med på förlängningen utan omhäktningsförhandling.
- Jag räknar med att bli klar med åtalet till den 27 mars, säger Bo Albrektsson.
Pojkarna har nu suttit häktade sedan den 16 januari. De är 15 respektive 17 år gamla.
Båda pojkarna har erkänt att de var på plats när 26-åringen knivdödades. Den yngre av dem erkänner knivhugg, men förnekar avsikt att döda. Den äldre pojken förnekar brott. Något motiv till mordet har ännu inte framkommit.


Källa: KVP