fredag 2 november 2007

Nu..lite positiva nyheter

Han Teleporterar Taliban

Islamofobi - varför kallas det så.

Islamofobi är en vanlig och retoriskt praktisk term i ett samhällsklimat där uppfattningen att islam är en fredlig religion är en icke uttalad dogm.


Den är praktisk eftersom alla som invänder mot denna dogm kan avfärdas som lidande av någon form av psykologisk störning.

Man somatiserar motståndaren och ifrågasätter dennes trovärdighet utan att behöva presentera några särskilda argument.


Europeisk konsensus - islam är fredlig
Det råder i Europa konsensus om att Islam är en fredlig religion egentligen. Terroristerna är galna, liksom alla som inte befinner sig i den förmodade mittfåran.

Koranens våldsamma budskap, understött av hadither, den muslimska världens blodiga historiska expansion och den despoti som nu råder i de flesta muslimska länder antyder att så inte är fallet.

Men det verkar inte spela någon roll.

Den som påstår motsatsen är islamofob.


Islam är fredlig - Argumentum ad Consequentiam
Den dogmatiska uppfattningen att islam är fredlig är resultatet av ett logiskt felaktigt argument.

En hänvisning till konsekvenserna av sanningshalten i ett påstående.


Risk för provokation
Om vi uppfattade islam som krigiskt skulle det provocera muslimer, vilket skulle leda till krig.

Därför är det enligt detta felaktiga sätt att resonera bäst att vi kommer överens om att islam är fredlig.

Och visst, om vi provocerar muslimer blir de säkert arga och mer aggressiva.

Men det påverkar inte sanningshalten i påståenden rörande islams inneboende aggressivitet.


Spelar provokationen någon roll?
Dessutom, om det nu är sant att islam faktiskt är en farlig religion spelar det ytterst liten roll om vi provocerar muslimer eller inte.

Islams grundtexter och credo leder då ändå till övergrepp, att undvika provokationer skjuter möjligtvis upp en oundviklig konfrontation.

Om islam är fredlig spelar det då ingen roll heller, i så fall räcker det om till exempel väl insatta muslimer kan förklara det för oss som inte riktigt förstått, och för muslimska terrorister.


"Islamofobi" - ämnesbyte genom personangrepp
De som skräms av sanningens konsekvenser undviker att diskutera sakfrågan. De övergår till personangrepp och etiketterar motståndaren.

Att ta till personangrepp och byta ämne är ett klassiskt grepp från den som inte har några riktiga argument till stöd för sin sak.

Den som använder termen "islamofob" om en opponent förfaller till personangrepp, Argumentum ad Hominem, ett argumentationsmässigt fel.


Fakta finns i Koranen - enkelt och tydligt
För att avgöra om islam är fredlig eller inte bör det räcka med att läsa Koranen och värdera innehållet.

Det är ju vad de muslimska fundamentalister gör, mer än andra.

Borde de inte veta vad de talar om?

Vilka slutsatser bör vi dra av Koranen, när vi tar hänsyn till den kronologiska ordningen?

Vilka slutsatser bör vi dra av Muhammeds eget liv?


Ändelsen "-fobi" beskriver en frekvent återkommande irrationell rädsla, oro eller ångest inför något.

Att vara rädd för något, eller påvisa egenskaperna hos något, som är eller kan vara farligt innebär inte att man lider av en fobi.

"text lånad från: http://islamkritik.blogspot.com

Ayaan Hirsi Ali Interviewed On Swedish Television

On The Map with Avi Lewis: Ayaan Hirsi Ali & Islamophobia

Stop Islam

Lars Vilks: Al Qaeda won't stop me

Mats skulle köpa nattmat – knuffades ner i MarenCENTRUM
I ögonvrån ser Mats hur någon kommer emot honom – sedan knuffas han över kajkanten. – Jag simmade för mitt liv, säger Mats, 31.
Det var en fredagsnatt i början av juli. Klockan hade passerat två och Mats gick från Hamnmagasinet till Marenplan för att köpa något att äta. – Jag står ensam i kön och pratar inte med någon. Vid ett tillfälle vänder jag mig om och möts av en tom svart blick, men jag tänker inte mer på det. När Mats fått sin mat går han ner mot bryggan. Han hinner bara ta ett par steg innan det plötsligt smäller till. Han knuffas över kanten ner i vattnet.

Läs mer: www.lt.se

Våldet ökar dramatiskt...

SÖDERTÄLJE Sårskador, krossade käkben och blåmärken – när våldsbrotten ökar växer trycket mot sjukhusets akut­mottagning.
– Vi har fått mycket mer att göra, säger sjuksköterskan Eva, på akutmottagningen vid Södertälje sjukhus.
Det är till sjukhusets akutmottagning som våldets offer kommer – och de har blivit betydligt fler.

En jämförelse mellan årets första sex månader och samma tid förra året visar att antalet personer som sökt vård vid Södertälje sjukhus akutmottagning efter att ha utsatts för våldsbrott har ökat med 14 procent, enligt uppgifter från sjukhuset.

För Eva och hennes kollegor på akutmottagningen är den statistiska ökningen verklighet.

Läs mer: www.lt.se

Södertälje kan få skolakut

SÖDERTÄLJE Nu startar Södertälje en skolakut. Fem miljoner kronor avsätts i bud­geten för att elever som begår brott omgående ska kunna lyftas bort från sin vanliga skolmiljö.

Idén med att inrätta en ­skolakut är delvis hämtad från Skärholmen, där Södertäljes utbildningschef Annabella Kraft tidigare arbetade och där hon införde just en skolakut.

– Elever som begår allvarliga brott ska kunna plockas bort från sin skola redan samma dag och placeras i en skolakut medan en utredning pågår, förklarar Thomas ­Johansson (s), utbildningsnämndens ordförande.

Läs mer: www.lt.se

Nya dödshot - färre jobb

MALMÖ. Dödshoten mot Lars Vilks fortsätter.

E-post där han kallas för gris och får veta att han både kommer att slaktas och brinna i helvetet, hör till vanligheterna i hans numera något begränsade tillvaro.
- Jag sparar alla hot. De blir ett bra konstverk, och ska ingå i en musikal jag jobbar på, säger han.

Lars Vilks har nu i snart två månader tvingats leva efter polisens direktiv sedan han i mitten av september fick ett pris satt på sitt huvud av en grupp som sa sig tillhöra al-Qaida.
Orsak till hoten var att Vilks framställt profeten Muhammed som rondellhund.
– Förutom hotelser via datorn invaggas jag i en falsk trygghet. Polisen har inte meddelat mig att faran är över eller så, säger han.

Läs mer: www.kvp.se

16-åring i häkte - misstänks för flera brutala rån

En 16-årig pojke häktades i går misstänkt för flera rån i Kortedala och Bergsjön under helgen.

Pojken greps och anhölls i måndags. Ytterligare två av hans kamrater, 15 respektive 16 år gamla, greps och anhölls i början av veckan.
I går ställdes 16-åringen inför häktningsdomaren.Enligt pojkens far hade han försökt ta sitt liv då han suttit anhållen men upptäckts i tid av personalen.

Läs mer: www.gp.se

Tre män från Förenade Arabemriraten i rättegång för våldtäkt av pojke

Three Emiratis on trial for rape of boy

DUBAI: Three United Arab Emirates nationals, including a man who has Aids, are on trial for luring a French teenager into their vehicle and gang-raping him at knifepoint, a newspaper reported yesterday. Two of the suspects, a 35-year-old and an 18-year-old, were standing trial in a criminal court while the third, 17, is facing a juvenile court, Gulf News said.
“The three were charged with forcefully undressing the victim, threatening him with a knife and a stick before having sex with him against his will,” the newspaper said, adding that two lawyers have refused to represent the suspects.

Läs mer:
www.gulf-times.com