tisdag 17 februari 2009

Ungdomar i våldsamt bråk i Tensta

Närmare 50 ungdomar tände eld och kastade brinnande föremål omkring sig vid Tenstaplan i nordvästra Stockholm på måndagskvällen. När brandbilar kom till platsen angreps de och fick backa från platsen.

Det är oklart varför bråket uppstod men polisen säger att upploppet verkar planerat. Närmar trettio poliser deltog i inatsen.
- Vi har hittat lager med stenar på flera broar som skulle ha kunnat kastats ned mot fordon som passerade under dem, säger polisens pressinformatör Björn Engström.


Läs mer: DN

Göteborg - Kvinna försökte mörda 5-åring

En autistisk kvinna i 30-årsåldern attackerade en femårig pojke i Västra Frölunda i går eftermiddag.
Kvinnan slog ner pojken från cykeln och sparkade honom i ansiktet.
Hon sitter nu anhållen misstänkt för försök till mord.
Läs mer: GT

Polis misstänkt för våldtäkt mot barn

En polisman från Västmanland har häktats i Falu tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, våldtäkt och sexuellt våld. Enligt åklagaren har två av polismannens offer utsatts för sexövergrepp i flera år, skriver Dala-Demokraten. Mannen nekar till brott.

Källa: SR

M vill ha hårdare invandringspolitik

En person som blir svensk medborgare på falska grunder, och invandrare som bosätter sig där det redan bor många invandrare kan få sin ersättning sänkt. Det är några förslag i en rapport som idag lämnas till Moderaternas partistyrels.

Bland förslagen finns att alla, som kommer för att bo i Sverige ska genomgå en speciell introduktion i landet, att den som vill välja att bo där det redan bor många invandrare kan förlora sin etableringsersättning, och att man kan mista sitt svenska medborgarskap om man har fått sitt medborgarskap på felaktiga grunder. Det är många nya krav som ställs på invandrare, som kommer till Sverige, i det här förslaget.

Läs mer: SR

Vänsterpartiet - Skrämmande utveckling
Klassisk främlingsfientlig högerretorik. Så kallar Vänsterpartiet den Moderata utredning som vill att medborgarskap ska kunna återkallas om det tilldelats genom lögner eller mutor.

***

"Javisst är det hemskt att återkalla uppehållstillstånd som utfärdast på falska grunder och att hänvisa till asylsökande andra platser i sverige än just rosengård, södertälje och angered som redan dingnar av diverse problem.
Återigen så tar man från SD´s partiprogram och gör det till sitt eget, allt för att se till att inte SD kommer in i riksdagen. Jag hoppas att svenska folket inte låter sig luras av (M)-populism."