tisdag 5 maj 2009

Somalier vägrar ge barnen vaccin mot mässling


Det har visat sig att somalier är den grupp som får flest barn med autism. I ett försök av de somaliska föräldrarna att minska autismen bland barnen låter de bli att vaccinera sina barn för 5-års ålder mot mässlingen. Men D-vitaminbrist tros vara en bidragande orsak till autism.
Så nu väntar man på ett stort utbrott av mässling som i värsta fall är dödlig.

Läs mer:
DN

Studio Ett (Kanal 1) tar idag upp problemet med ett förstående utbrott av mässling någon gång mellan kl 17,00-17,45 15:40 min in i programmet

8-åringar i polisförhör om våldtäkt på klasskamrat

De två åttaåringarna i Skåne som är misstänkta för att ha förgripit sig sexuellt på en klasskamrat har förhörts av polis.
- När utredningen är klar lämnas den över till socialtjänsten, säger åklagare Pär Andersson i Kristianstad.

Pojkarna är misstänkta för att ha förgripit sig sexuellt på en jämngammal klasskamrat. Övergreppen ska ha skett under skoltid i augusti förra året. Vice chefsåklagare Mats Svensson beslutade i januari att inte inleda utredningar mot pojkarna med tanke på deras låga ålder. Men överåklagare Peter Hertting rev upp beslutet och bestämde att en brottsutredning skulle inledas.

Läs mer: Kvp

Är det Fria nyheters förtjänst

att GP lägger ut en opixlad bild på en invandrad kriminell?

Polisen grep under måndagseftermiddagen två personer med kopplingar till kriminella gäng vid ett tillslag mot en lägenhet på Berättelsegatan i Hisings Backa.


Läs mer: GP


"Inget klorin, inga pixlar...vad har hänt?"

Danskt raseri över Mellanösternlinjer

Är det okej att åka hem på semester i hemlandet som man har flytt ifrån? Det tycker inte Dansk Folkeparti som rasar över att Sturup har öppnat nya flyglinjer till Mellanöstern.

Nu vill Peter Skaarup i Dansk Folkeparti ta upp saken till förhandling med den danska integrationsministern Birthe Rönn Hornbech (V).

Enligt hans mening är det fel att avvisade asylansökare ska kunna resa på semester till Irak samtidigt som de inte kan sändas tillbaka dit eftersom det anses alltför farligt.
–För mig aktualiserar det behovet av ett hemsändningsavtal med Irak, för vi ska inte finna oss i att vi blir till åtlöje.
– Det är ju det vi blir i praktiken, när man kan resa tillbaka på semester till områden som man säger att man inte kan återvända till, säger Peter Skaarup till nyhetsbyrån Newspaq.

Läs mer: Skånskan