fredag 12 december 2008

Norge - De nittio norska innvånarna blir i minoritet direkt

SKROLSVIK Den nya flyktingmottagningen som öppnar skall ha 80 fasta platser och 20 korttidplatser
På måndag kommer det 27 flyktingar och om några veckor kan den lilla byns innvånare på nittio personer bli en minoritet, då byn väntas fylla upp sina platser med flyktingar från b.la irak, somalia, eritrea, makedonien och afghanistan.

Mitt råd till innvånarna är att se till att ha låsta ytterdörrar och inte ha något stöldbegärligt framme, nu förändras allt till det sämre.

Läs mer: Dagbladet.no

Malmö - Rejäl skattesmäll väntar Islamic Center

Islamic Center riskerar att åka på en rejäl skattesmäll. Enligt två beslut i skattenämnden måste församlingen före nyår betala nära en miljon kronor extra i skatt.

Läs/Se mer
MALMÖ. – Det är mycket pengar för oss, säger Midhat Ibrahimbegovic, församlingens kassör.

Efter en större genomgång av Islamic Centers olika verksamheter anser skatterevisorerna att den muslimska organisationen inte kan ses som renodlat ideell. Och då blir till att betala mer i skatt.

Skatteverkets experter riktar in sig på två saker:

Stiftelsen, som är religiös och därför inte kan vara skattebefriad.

Ögårdsskolan, församlingens friskola som vid sidan om grundskolan också får in pengar på fritidsverksamhet för barn mellan sex och tolv år.
– Det går bra, så länge intäkterna är av ringa omfattning, säger Anders Andersson, informationsansvarig på Skatteverket i Malmö.

Läs mer: Sydsvenskan

Oxie - 12-årig pojke knivskuren på fritidsgård

En 12-årig pojke blev på torsdagskvällen knivskuren på en fritidsgård i Oxie i Malmö.
Omständigheterna kring händelsen är oklara, men enligt polisen ska pojken ha ådragit sig en mindre skärskada i ena ringfingret.

Den misstänkte, en jämnårig kamrat, försvann från platsen.
– Men han är identifierad och med tanke på hans låga ålder lär han bli ett fall för sociala myndigheter, säger inre befäl vid Malmöpolisens kriminaljour till KvP.se.
Dramatiken utspelades på fritidsgården vid 18-tiden.
Exakt vad som utlöste händelsen, eller om knivskärningen var avsiktlig, är inte klarlagt

Läs mer: KVP


Hjällbo - 13-årig tjej slog ner tonårsflicka

HJÄLLBO. Det började som tjafs mellan två 13-åriga flickor. Och slutade med att den ena tjejen misshandlades och slogs ner i Hjällbo centrum. Polis och ambulans kallades till platsen och flickan fördes till sjukhus.

Exakt vad som utspelade sig innan misshandeln startade är oklart, men enligt en tonårsflicka som GT talat med så "skojretades" en av de två 13-åriga tjejerna med två av sina kompisar i samma skolklass.
Då blandade sig den andra 13-åringen i samtalet och försvarade flickorna som blev retade.
- Men det blev ju ett missförstånd, hon visste inte att hon skojade med dem, säger tonårsflickan till GT.

Läs mer: GT