tisdag 19 augusti 2008

Göteborg - Skottlossning IGEN

8 skottlossningar på en dryg vecka i götet.

Två män skadades i samband med en skottlossning i Backa på tisdagskvällen.


Polisen larmades 21.15.
Flera vittnen hade hört höga smällar från Berättelsegatan i närheten av Brunnsbotorget i Backa.
Ambulans larmades till platsen för att ta de skadade till sjukhus.

Källa: GP

Children of Jihad ~ The Global Future Shahid Club

Kaoset i Sverige drabbar Danmark

Artikel lånad från falkblick.nu

Brottsligheten i Sverige har nått alarmerande nivåer och man tvingas hela tiden till nya säkerhetsåtgärder - Gated Communities, stängda banker och hårdare säkerhetsregler för värdetransporter. Danmark är ett betydligt lugnare och mindre brottsdrabbat land. Det drar emellertid brottslingar bosatta i Sverige nu nytta av. Fyra svenska medborgare sitter nu anhållna för ett rån i Köpenhamn som tros ha givit kring 60 miljoner danska kronor.
Läs mer: falkblick.nu

Asylsökande utnyttjar återvändarbidrag

Allt fler irakier återkallar efter kort tid sin asylansökan och söker sedan om återetableringsstöd för att åka hem med pengar på fickan. Och returbiljetten betalad. Rekordet innehas av en ung ensamstående irakier som åtta dagar efter det att han sökt asyl återkallade ansökan och ansökte om stöd.
Läs mer: DN

Belöning för misshandel av nazist

På organisationens hemsida lanseras misshandeln som ett projekt för att sätta folk i arbete. Ersättningen går till den eller de som "bevisligen" misshandlar 18-åringen, som också visas upp på bild.

Affischerna sattes upp i början av augusti. Enligt TV 4 Nyheterna Uppland kan de ses som en upptrappning i en pågående konflikt mellan Afa och en högerextrem grupp med säte i Uppsala.

Uppsalapolisen har anmält affischeringen som anstiftan till grov misshandel och Säpo har kopplats in.
Källa: DN

"Hur kan denna organisation tillåtas att ha hemsida där man skryter om våldshandlingar och misshandel av personer? Man uppmanar också till våld och glorifierar detta. Det mesta av dåden läggs ut på afas rikssida och lokala avdelningar." Släck ner afas hemsida!!

Här är ett axplock om vad som skrivs på afa uppsalas sida:
- Andreas Kuusinen, drivande medlem i SU och skribent på Info-14, har misshandlats vid ett flertal tillfällen. Aktivister har även besökt hans hem där det utförts sprayaktioner.
- SU-medlemmen J R har konfronterats och misshandlats. Det har även utförts sprayaktioner mot hans hem, som också har attackerats med stenar och färgbomber.

- SU-medlemmen E A har konfronterats och misshandlats. E A har även fått hembesök fyra gånger, där personen hängts ut för grannskapet genom sprayaktioner, yxor i dörren etc.

Antifascistiska arbetsförmedlingen
Projektet lanserades den 7/8 i ett av Uppsalas mest socialt utsatta områden, Gottsunda. Aktivister från AFA klistrade då upp affischer med namn, adress och bild på SU-medlemmen Andreas Fjellström, som är boende i området. I affischen utfästes även en belöning på 500 kr och ett knogjärn till den eller de som bevisligen misshandlar Andreas.

Antifascistiska Arbetsförmedlingen – Slå ett slag för det fria entreprenörskapet, nita en nasse.


Från afas huvudsida: För att påminna Joel och andra unga människor i den fascistiska rörelsen om att AFA Stockholm ser på deras aktivitet med missnöje så åkte vi hem till Joel:
Väl där slogs hans fönsterrutor sönder och målarfärg kastade in i huset. Vi informerade även om Widholms politiska tillhörighet genom att spraya ett budskap på husfasaden samt lämnade en brandbomb vid hans dörr.
Svenska motståndsrörelsens aktivist Daniel Zachrisson som tidigare i vår fick sin bil sönderslagen fick nu besök hemma och samtliga rutor söderslagna. AFA Stockholm har även fortsatt att informera boende i Hässelby om Marcus Mäkimaa och Sebastian Theander som sprider nazistisk propaganda i Västerort.

Läs mer på Afas sida